حجت الاسلام و المسلمین سمامی حائرى از شاگردان امام خمینی(ره) به دیار باقی شتافت.

۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۹:۵۴
حجت‌الاسلام و المسلمین "سمامی حائری" دارفانی را وداع گفت

به گزارش خبرگزاری اهل‌بیت(ع) ـ ابنا ـ حجت الاسلام و المسلمین «محمد سمامی حائری» از پژوهشگران برجسته و نویسندگان توانا دارفانی را وداع گفت.

مراسم تشییع حجت الاسلام و المسلمین سمامی حائری روز جمعه 20 اردیبهشت ماه ساعت 17:30 از مسجد امام رضا علیه السلام واقع در گذر خان در شهر قم صورت می پذیرد.

آن مرحوم در سال 1323 در شهر كربلا به دنیا آمد، او فرزند مرحوم عبداللطيف سمامى تنكابنى بود و دروس حوزوى را تا درجه اجتهاد در حوزه علميه نجف ادامه داد، او در دوران تحصیل در این حوزه از اساتیدی همچون امام خمینی(ره)، آیت الله العظمی خوئی و آیت الله شهید سید محمدباقر صدر تتلمذ کرد.

این عالم برجسته از جمله شاهدانى بود كه در دوران اقامت امام خمینی(ره) در نجف اشرف، تحولات مرتبط با آن را از نزدیک مشاهده كرد و کتاب خاطرات از او بیان کننده تحولات سياسى و اجتماعى عراق در زمان سكونت امام راحل در عراق و نقش دولت انگلستان در تحولات داخلى عراق بود که در آن اطلاعات ارزشمندى درباره موضع‌گيرى علماى شيعه، به‌خصوص آيت‌الله العظمی حكيم در برابر اختلافات ايران و عراق و دخالت بيگانگان بیان شد.

حجت الاسلام و المسلمین سمامی حائری در سال 1350 به علت مبارزات سياسى از عراق اخراج شد و به ایران آمد.

وی همچنین اجازه اجتهاد، امور حسبيه و نقل روايات و احاديث را از علماى بسيارى همچون امام خمينى(ره) و آیات عظام سيستانى، ميرزا جواد تبريزى، وحيدى، فاضل لنكرانى، سيد محسن حكيم، خوئى، سيد موسى شبيرى زنجانى، بهجت و شهاب‌الدين مرعشى نجفى کسب کرد.

وى سابقه تدريس در جامعة الزهراء(س) را داشت و مقالات بسيار متعددى به زبان عربى و فارسى از او منتشره شد كه مقاله "بيست سال از تاريخ حوزه علميه نجف اشرف" که در كتاب «آموزگار جاويد، يادنامه آيت‌الله‌ حاج ميرزا هاشم آملی» منتشر شد از جمله این مقالات است.

"احسن الاثر فی ترجم اعلام الشیعه فی القرن الرابع عشر"، "وفیات الاعلام"، "بزرگان رامسر"، بزرگان تنکابن" و "خاطرات سیاسی" از جمله آثار به جای مانده از مرحوم حجت الاسلام و المسلمین سمامی حائری است.

.......................
پایان پیام/ 268

برچسب‌ها