رییس سازمان حج و زیارت در جلسه دیدار مسئولان حج با رهبر معظم انقلاب اسلامی اقدامات صورت گرفته در حج امسال و همچنین پیگیری وضعیت آسیب دیدگان فاجعه منا را گزارش داد.

۳۰ مهر ۱۳۹۴ - ۰۹:۲۳
اوحدی درمورد فاجعه منا به رهبر انقلاب چه گفت؟ + تصاویر

به گزارش خبرگزاری اهل‌بیت(ع) ـ ابنا ـ رییس سازمان حج و زیارت در جلسه دیدار مسئولان و دست اندرکاران حج ابراهیمی با رهبر معظم انقلاب اسلامی که به منظور ارائه گزارش اقدامات صورت گرفته در حج امسال و همچنین پیگیری وضعیت آسیب دیدگان فاجعه منا برگزار شد، ضمن تسلیت ایام سوگواری سید و سالار شهیدان و یاران باوفایش و همچنین تسلیت عروج آسمانی جمع کثیری از زائران ایرانی در روز عید قربان و در لباس احرام، گفت: در‌‌ همان ساعات اولیه وقوع فاجعه تلخ منا و علیرغم در گیر بودن تمامی عوامل اجرایی در روز عید قربان برای خدمات رسانی به حجاج، با بسیج همه امکانات بیش از ۱۰۰ نفر از زائرین عزیز مصدوم، بطور معجزه آسایی نجات یافتند.

مهندس «سعید اوحدی» افزود: طی هماهنگی با حجت الاسلام و المسلمین «حاج آقای قاضی عسکر» ستاد بحران پیگیری این حادثه با همدلی و همکاری صمیمانه همه عزیزان بعثه و سازمان حج، در‌‌ همان روز حادثه تشکیل شد.

وی بیان کرد: ماموریت مهم مستندسازی این فاجعه نیز به کمیته‌ای با همین عنوان واگذار شد تا با هماهنگی کمیته امور حقوقی، پیگیریهای بعدی را دنبال کنند.

رئیس سازمان حج و زیارت اظهار داشت: از آنجا که در‌‌ همان لحظات اولیه حادثه، بدلیل مفقود شدن تلفن همراه زائرین، هیچگونه امکان تماس برای این عزیزان فراهم نبود، لذا ۱۰ تیم جستجو، با مدیریت مرکز پزشکی حج و زیارت و مراجعه حضوری به بیش از ۱۵۵ بیمارستان و مراکز درمانی توانستند ظرف مدت ۴ روز، گزارش روشنی از وضعیت بیش از ۳۰۰ مجروح حادثه را تهیه نمایند. عمق فاجعه بحدی بود که بسیاری از مجروحین، بدلیل کمبود امکانات به بیمارستانهای جده، مکه و حتی طائف هم منتقل شده بودند.

مهندس اوحدی عنوان کرد: چهار کمیته تفحص، متشکل از عزیزان ایثارگر، با برنامه ریزی دقیق و تلاش غیرقابل توصیفی، ظرف مدت سه هفته، پیکرهای مطهر جان باختگان عزیزمان را از میان بیش از ۵ هزار جسد موجود در سردخانه‌ها، که بدلیل شرایط نگهداری، وضعیت بسیار تلخ و نامناسبی داشتند، شناسائی و با هماهنگی کمیته پشتیبانی، پیکر ۳۹۹ تن از این عزیزان را به کشور انتقال دادند.

وی افزود: در تیم شناسایی و تفحص عزیزانی حضور داشتند که بعضا ۴۸ ساعت خواب به چشمانشان نرفت تا شاید با شناسایی پیکری دیگر، مرهمی بر تألم خاطر و اندوه خانواده‌های داغدار این عزیزان گذارند.

رئیس سازمان حج و زیارت به حضور در جمع بازماندگان و کاروان‌های داغدار فاجعه منا حاضر در سرزمین وحی اشاره کرد و گفت: حضور در کاروانهای داغدیده و جمع خانواده‌های مظلوم مصیبت زده این فاجعه، درسهای بزرگی برایمان داشت. شنیدن سوز دل مادر بزرگواری از مهاباد، که سه برادرش را در مقابل دیدگان خود از دست داده بود اما همچون کوه صبری، از پایبندی به ارزش‌ها سخن می‌گفت و یا روبرو شدن با پدر سالخورده‌ای که با اشکهای حلقه زده در چشمانش، با غرور از ایثار فرزندی درد دل می‌کرد که با نجات پدر، خود در زیر موج سنگین جمعیت جان داده بود را پاسخی نداشتیم، مگر، نگاهی بهت زده و متحیر به این اسطوره‌های صبر و اشک دیدگانی که شاید فقط احساسات درونمان را منتقل می‌کرد.

اوحدی به ادامه روند پیگیری وضعیت مفقودان ایرانی فاجعه اشاره کرد و بیان داشت: به هرحال با توجه به خاتمه یافتن عملیات می‌دانی مقرر گردید، پیگیری‌های جدی به منظور تعیین وضعیت ۳۶ تن از عزیزانی که اطلاعی از آن‌ها در دست نیست، با مسئولیت دستگاه دیپلماسی کشور، همکاری پزشکی قانونی و سازمان حج در قالب کمیته مشترکی بصورت مستمر صورت پذیرد.

وی در بخش دوم سخنان خود اقدامات صورت گرفته در حج امسال را گزارش داد و عنوان کرد: همانگونه که استحضار دارند عملیات انتقال زائرین عزیز در قالب ۴۵۵ کاروان و از ۱۹ ایستگاه پروازی انجام پذیرفت و معدل تأخیر ۱۲ دقیقه‌ای پروازهای رفت و برگشت وضعیت بهتری را نسبت به سال گذشته نشان می‌دهد.

رئیس سازمان حج و زیارت افزود: بر اساس توصیه‌های حضرتعالی مبنی بر ایجاد خلاقیت و نوآوری در حوزه‌های مختلف، امسال تلاش شد تا با رونمایی از نرم افزارهای جدیدی در حوزه‌های ثبت نام، تدارکات و تغذیه، امداد و گمشدگان و حتی ذابحین تحول کیفی در ارائه خدمات ایجاد شود.

سعید اوحدی ادامه داد: امسال با برنامه ریزی انجام شده ۶۲ درصد زائرین در قالب کاروان‌های مدینه قبل به حج مشرف شدند همچنین بر اساس تنظیم جداول پروازی، تمامی پروازهای برگشت حجاج از مدینه منوره به شرکتهای هواپیمائی داخلی واگذار گردید که موجب جلب رضایت زائرین و صرفه جوئی در هزینه‌ها شد.

وی به برنامه ریزی‌های صورت گرفته برای ارائه خدمات پزشکی به بانوان زائر در حج امسال اشاره کرد و توضیح داد: با افزایش ۶۰ درصدی اعزام پزشکان متخصص زن، تمامی خدمات درمانی مورد نیاز بانوان زائر توسط پزشکان مربوطه ارائه گردید و همراهی پزشکان در زمان وقوف اضطراری تا جمرات، همچنین آماده بودن درمانگاههای ویژه بانوان در منا، نقش موثری را در تأمین رضایت و سلامت این عزیزان داشت.

رئیس سازمان حج و زیارت در خصوص نوآوری‌های صورت گرفته در حوزه خدمات حمل و نقل و امداد حجاج گفت: با پیگیری مستمر کمیته حمل و نقل و راه اندازی ۳ ایستگاه جدید برای زائرین ایرانی، زمان انتظار، در ایستگاههای اتوبوس منتهی به حرم به حداقل رسید ضمن آنکه با اجرای طرح امداد ویلچر، روزانه بیش از ۱۵۰۰ زائر عزیز سالمند از آخرین ایستگاههای اتوبوس، به حرم و بالعکس انتقال داده می‌شدند.

اوحدی در ادامه به خدمات رسانی به زائران در ایام تشریق اشاره کرد و گفت: طی قراردادی با طرف‌های سعودی امسال برای نخستین بار از خدمه زن برای نظافت محیطی خیمه‌های بانوان زائر ایرانی در منا و عرفات استفاده شد تا بدین ترتیب مشکل دیرنیه محدودیت تردد این عزیزان در محدوده خیمه‌هایشان برطرف گردد.

وی در خاتمه گزارش داد: بر خلاف سال‌های گذشته که زائرین از ساعات اولیه صبح روز هشتم ذی الحجه و با اضطراب در لباس احرام ساعت‌ها منتظر عزیمت به صحرای عرفات می‌شدند، امسال با برنامه ریزی منظم تری انتقال عمده زائرین بعد از اقامه نماز مغرب و عشاء و پس ازصرف شام در کمال آرامش صورت گرفت.

………….......
پایان پیام/ ۲۷۰

برچسب‌ها