۱۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۹:۴۵
مدیر بنیاد بین‌المللی صحیفه سجادیه: دعا، حرکت فعال امام سجاد(ع) در قبال اوضاع جامعه بود

مدیر بنیاد بین‌المللی صحیفه سجادیه گفت: امروزه یکی از ارکان بهداشت، سلامت معنوی و رضایتمندی از زندگی است و انسان باید تکلیف خود را با زندگی و مرگ بداند. از این رهگذر، صحیفه سجادیه برای مشکلات روحی و روانی انسان‌ها پاسخ‌های فراوانی دارد.

به گزارش خبرگزاری اهل‌بیت(ع) ـ ابنا ـ نشست علمی با موضوع «صحیفه سجادیه در جهان معاصر» (جایگاه‌شناسی و مطالعات تطبیقی) عصر روز چهارشنبه (۱۷ بهمن) با ارائه حجت‌الاسلام والمسلمین مرتضی وافی، مدیر بنیاد بین‌المللی صحیفه سجادیه در دفتر خبرگزاری ابنا در قم، برگزار شد.

در این نشست حجت الاسلام وافی گفت: از امام سجاد(ع) دو هزار روایت نقل شده است که بخشی از آن‌ها ادعیه است. ایشان در کنار ادعیه، «رسالة الزهد» دارند که نسخه شفابخش سبک زندگی در زندگی معاصر است. همچنین امام زین‌العابدین در «رسالة الحقوق» 51 حق را برشمرده‌اند.

وی با بیان اینکه جایگاه صحیفه سجادیه ویژه است، افزود: در صحیفه سجادیه توجه به دعا اهمیت دارد، چون به تعبیر روایات «الدّعا مخ العبادة» دعا مغز عبادت است و باعث می‌شود انسان دچار سرکشی نشود. لذا امام سجاد(ع) دعا را وارد جامعه اسلامی کردند تا جلو طغیان را بگیرند. از این رو، یکی از راهبردهای مبارزه با دنیاگرایی، دنیادوستی، تجمل‌گرایی و ... دعاهای امام زین العابدین(ع) است.

مدیر بنیاد بین‌المللی صحیفه سجادیه ادامه داد: دعا سلاحی است که راه را باز می‌کند و دعا، حرکت فعال امام سجاد(ع) در قبال اوضاع جامعه بود. بنابراین صحیفه سجادیه برای انسان امروز، نسخه‌ی دقیق و کاملی از معارف و مضامین ناب در قوی‌ترین واژه‌ها و جملات است.

وی گفت: امروزه یکی از ارکان بهداشت، سلامت معنوی و رضایتمندی از زندگی است و انسان باید تکلیف خود را با زندگی و مرگ بداند. از این رهگذر، صحیفه سجادیه برای مشکلات روحی و روانی انسان‌ها پاسخ‌های فراوانی دارد.

حجت الاسلام وافی با اشاره به اینکه دین‌داری ما مسلمانان فردی و اجتماعی است، اضافه کرد: صحیفه سجادیه در عرصه‌های فردی و اجتماعی انسان آموزه‌هایی دارد. در صحیفه سجادیه با چهار رابطه‌ی انسان با خدا، انسان با خود، انسان با انسان‌های دیگر و نظامات موضوعات و اسناد بالادستی مواجه هستیم. همچنین نکته‌هایی در مباحث امنیتی، شیوه مواجهه با دشمنان، سیاست، فرهنگ، تربیت، اخلاق، خانواده و ... در صحیفه سجادیه وجود دارد. در صحیفه سجادیه با نظام‌نامه موضوعات و نقشه راه برای تمدن نوین اسلامی وجود دارد.

وی در پایان با بیان اینکه باید در عرصه ترجمه صحیفه سجادیه با قوت و استحکام حرکت کنیم و فعال باشیم، ادامه داد: در این راستا مترجم باید دارای تجربه کافی بوده و با زبان مبدأ و منابع آن آشنا باشد.

گفتنی است متن کامل این نشست در روزهای آینده در خبرگزاری ابنا منتشر خواهد شد.

...................................

پایان پیام/ 167

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha