مفسر قرآن و نهج‌البلاغه گفت: این کشور از برکت خون شهدا حفظ شده و هم مسئولین و هم ما بدانیم که با این خون‌ها نمی‌شود بازی کرد و این‌ها ماندنی هستند و اگر ما وظیفه خود را انجام ندادیم، حساب دیگری دارد.

۱۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۶:۴۵
آیت‌الله جوادی آملی: باید قدردان ماه شعبان باشیم/ اهمیت شعبان برای اهل سیر و سلوک

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی اهل‌بیت(ع) - ابنا - آیت‌الله جوادی آملی؛ مفسر قرآن و نهج‌البلاغه، ۱۷ بهمن‌ماه در درس اخلاق در مسجد اعظم با اشاره به آیه شریفه «وَالَّذِینَ صَبَرُوا ابْتِغَاءَ وَجْهِ رَبِّهِمْ وَأَقَامُوا الصَّلَاةَ وَأَنْفَقُوا مِمَّا رَزَقْنَاهُمْ سِرًّا وَعَلَانِیَةً وَیَدْرَءُونَ بِالْحَسَنَةِ السَّیِّئَةَ أُولَٰئِکَ لَهُمْ عُقْبَی الدَّارِ»، گفت: براساس این آیه اهل صبر کسانی هستند که سیئه و بدی دیگران را با خوبی دفع می‌کنند و این دوای خوبی برای اداره جامعه است زیرا جامعه را باید بر اساس فطرت اداره کرد نه با طبیعت و بین فطرت یک امر الهی است.

وی ادامه داد: الان ماه مبارک شعبان است؛ مناجات شعبانیه را ببینید چگونه ما را با خدا آشنا می‌کند؛ انسان وقتی این مناجات را می‌خواند به آخر که می‌رسیم می‌گوییم خدایا ما بنده تو هستیم و غلط و اشتباه زیاد داریم، اگر قصد داری آبروی ما را ببری ما هم تو را مؤاخذه خواهیم کرد که چرا ما را نبخشیدی؟ ان اخذتنی بذنبی اخذتک بمغفرتک؛ تو که بزرگتر بودی چرا مرا نبخشیدی. اگر بخواهی آبروی ما را در جامعه ببری ما هم فریاد می‌زنیم که چرا ما را نبخشیدی و ملاحظه ما را نکردی؛ چه کسی جز امام معصوم جرئت می‌کند اینطور با خدا حرف بزند؛ بنابراین ماه شعبان، ماه بسیار پربرکتی است. ماه شعبان منه از دست قدح کاین خورشید/ از نظر تا شب عید رمضان خواهد شد.

استاد حوزه ادامه داد: اگر منظور حافظ از این بیت، معنویت است، ماه رمضان که اصل معنویت است چرا گفته است ماه شعبان نده از دست... خداوند علامه طباطبایی را غریق رحمت کند؛ ایشان فرمودند ماه مبارک رمضان، ماه راه است نه وصال و انسان شب و روز باید تلاش کند تا جایزه را در شب عید فطر که یوم الجوائز است بگیرد ولی ماه شعبان آخر سال معنوی اهل سلوک و عرفان است به همین دلیل اهل معنویت ابتدای ماه رمضان و انتهای شعبان را سال خود قرار می‌دهند پس باید قدردان ماه شعبان باشیم.

مفسر قرآن کریم با بیان اینکه به ما امر فرموده‌اند قبل از اینکه شما را به محکمه حساب ببرند شما خود را به محاکمه بکشید، گفت: کسانی که اهل سیر و سلوک هستند در ماه شعبان خیلی سراسیمه هستند؛ وجود مبارک پیامبر(ص) همین کار را می‌کرد؛ پیامبر(ص) در این ماه شب و روز مشغول عبادت بود. این سال و ماه برای کسانی است که سیر معنوی دارند و در ماه شعبان سراسیمه می‌شوند که ما چه کرده‌ایم برای خود.

آیت‌الله جوادی آملی با اشاره به تعبیر «واجعله لی الیک طریقا مهیئا» اضافه کرد: جایی که وسیع است و هیچ مانعی ندارد و هر کسی هم می‌تواند بیاید و به مقصد برسد طریق مهیئا است؛ کسانی که قصد داشتند به مدینه بروند آنقدر بیابان وسیع بود که از هر راهی می‌رفتند به مدینه می‌رسیدند زیرا جاده معینی نداشت و فضای وسیع وجود داشت ولی مسیر امروز مهیئا نیست لذا دعا در ماه شعبان چنین ویژگی دارد که انسان از هر راه مشروعی برود به هدف می‌رسد. 

مفسر قرآن کریم تصریح کرد: این راه، راه پیامبر(ص) است و چنین راهی وسیع است و راه پیامبر و خدا یکی است؛ اگر انسان چنین راهی را طی کند نظامی که سراسر مدیون شهداست حفظ خواهد شد؛ بنده بارها به عرض رسانده‌ام که سید بزرگواری بود که با هم جبهه می‌رفتیم؛ ایشان از کردستان که خیلی ناامن بود بازدید کرد و برای من تعریف کرد مسیر کوهستانی و صعب‌العبور بود تا جایی که حتی ما آب همراه برده بودیم و برای نماز، تیمم می‌کردیم. در چنین شرایطی که سرمای شدیدی هم بود برادران سپاهی و ارتشی در زیر برف آنقدر مقاومت کردند تا امنیت شهر حفظ شود که در همان شب به شهادت رسیدند؛ بنده از این خاطره گریه کردم که جوانان این کشور ثانیه به ثانیه زیر برف و باران یخ می‌زنند تا امنیت من و شما تامین شود.

استاد حوزه تاکید کرد: این کشور برای این‌ها است و هم مسئولین و هم ما بدانیم که با این خون‌ها نمی‌شود بازی کرد و این‌ها ماندنی هستند و اگر ما وظیفه خود را انجام ندادیم حساب دیگری دارد. گریه ما برای این شهدا، برای ثواب و بهشت نیست گریه از روی خجالت است؛ انسان یخ بزند برای حفظ کشور؟ بنابراین واقعا ما همه بدهکار این افراد هستیم و هر کدام از ما چه حوزوی، دانشگاهی و ... باید هر قدر در توان داریم به دین خدا کمک کنیم.

____
پایان پیام

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha