به گزارش خبرگزاری اهلبیت (ع) دبیرکل، معاونان و کارکنان مجمع جهانی اهل بیت (ع) روز یکشنبه ۱۴ بهمن ۱۴۰۳ به مناسبت دهه فجر به زیارت مرقد مطهر حضرت امام خمینی (ره) و شهدای انقلاب اسلامی شتافتند. در این مراسم مدیران و کارکنان مجمع با نثار تاج گل، به مقام شامخ امام راحل عظیم الشأن ادای احترام و با آرمانهای معمار کبیر انقلاب اسلامی تجدید میثاق کردند.
آیت الله رضا رمضانی دبیرکل مجمع جهانی اهلبیت (ع) طی سخنانی در این مراسم با گرامیداشت ایام الله دهه فجر و قدردانی از آیت الله سید حسن خمینی تولیت محترم آستان و دیگر شرکت کنندگان در این محفل بیان کرد: درباره امام حرفهای گفتنی زیاد گفته شده، و در سمینارها و همایشهای مختلف داخل و خارج از کشور اندیشههای فلسفی، عرفانی، فقهی، اصولی، ادبی و ... امام خمینی (ره) در ابعاد مختلف مورد بررسی قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه امام راحل از شخصیت جامعی برخوردار بود که برخی از بزرگان معتقدند که این جامعیت را در عصر حاضر کسی نداشته است.
آیت الله رمضانی با اشاره به تکلیف رسالتگونه امام خمینی (ره) گفت: امام نقشی را ایفا کرد که یک پیامبر الهی در یک عصر میتواند داشته باشد.
دبیرکل مجمع جهانی اهلبیت (ع) بیان کرد: تحولاتی که در نظام فکری حوزه اتفاق افتاد، باعث شد تا یک نگاه مرجعیتی نسبت به عالمان دین پیدا شود. این مرجعیت فقط در فقه تعریف شده بود، اما این نقش گسترش پیدا کرد.
وی ادامه داد: نقشی را که یک امام در جامعه دارد، نقش اصلاحی و هدایتی است. لازمه چنین نقشی آن است که همان رویکردها نسبت به دین توسعه پیدا کند و هم کارکردها. امام خمینی (ره) این توسعه معنایی را هم در رویکردها و هم در کارکردها ایجاد کرد.
وی با تاکید بر اینکه کارکرد دین در آن زمان، کارکردی نبود که در جامعه نقش ایفا کند، اضافه کرد: امام در اندیشههای خود به این مهم اشاره میکند که انبیای الهی دو نقش مهم دعوت به معنویت دینی و مسئولیت پذیر و تحقق عدالت داشتند. ما معتقدیم امام این دو نقش را در عصر حاضر ایفا کرد.
وی معنویت را خروج از اسارت نفس دانست و تاکید کرد: تمام مشاکلی که برای انسان پدید میآید به دلیل تعلق به نفس و نفسانیات است. در صحبتهای امام خمینی (ره) مکرر این عبارات را میبینید که این دعواها و نزاعها قطعا برای خدا نیست، بلکه بازگشت به نفسانیات میکند. ایشان گاهی این تعبیر را برای مخاطبان خاص خود داشت.
دبیرکل مجمع جهانی اهلبیت (ع) با بیان اینکه معنویت، یک فضای معنایی را در انسان به وجود میآورد و زندگی انسان را معنادار کرده و برای انسان مقصدی الهی قائل است، تصریح کرد:
این آن مهمی است که به دست انبیای الهی سپرده شده است که بشر را به عالم انسانیت و معنا فرابخوانند و از ماده و مادیت بیرون بیاورند. این هستی خالقی دارد که مدیر و مدبر عالم است. باید به این ربوبیت رسید و مالک شد. امام این نگاه عرفانی را در اسفار چهارگانه در جامعه مطرح میکند و شاگردانی تربیت میکند که دانش آموخته حوزه نیستند.
عضو مجلس خبرگان رهبری افزود: اینکه معنویت بتواند در جامعه تجلی و ظهور کند یک هنرمندی لازم دارد. امام خمینی (ره) این هنر بزرگ دعوت به عالم معنا را داشت. این کار پیامبرگونه است و اینطور نیست هر کسی که از دستش بربیاید بتواند این نقش را ایفا کند.
وی وظیفه و آرزو و آمال همه انبیا و پیامبران الهی را تحقق عدالت عنوان کرد و اظهار داشت: هدف بعثتها به طور کلی این است که مردمان براساس روابط اجتماعی عادلانه نظم و ترتیب پیدا کرده و قد و قامت راست گردانند.
آیت الله رمضانی با اشاره به حرکت جمهوری اسلامی به سمت عدالت جامع که به دست حضرت ولیعصر (عج) فراهم میشود، اضافه کرد: برای تحقق این مهم باید بستری فراهم شود و مقدماتش میتواند امروزه تحقق پیدا کند. باید برای تحقق عدالت هزینه پرداخت کرد.
وی گفت: عدالت امر مهمی است، چون خیلیها با آن به مقابله برمی خیزند و مستکبران و نظام سلطه تقابل جدی با عدالت دارند. اما عدالت مثل برخی از مفاهیم مثل حقوق بشر مظلوم است. متاسفانه باید بر این مظلومیت گریست.
دبیرکل مجمع جهانی اهلبیت (ع) افزود: امروزه ما هزینه تحقق عدالت را در گفتمان انقلاب اسلامی پرداخت میکنیم. این همه تحریمها و فشارها و مشکلاتی که برای نظام جمهوری اسلامی ایجاد میکنند به خاطر حرکت به سمت تحقق عدالت است و رهبر انقلاب براساس همین مشی حرکت میکند. بزرگانی که ما از دست دادیم هزینه این نهال بزرگ است که تنومند و قدرتمند شده است.
امروزه ایران اسلامی در عرصه نظامی و بسیاری از عرصههای علمی جز قدرتمندان و برترینهای جهان است.
آیت الله رمضانی دعوت به معنویت برای خروج از نفسانیت و عدالت را دو وظیفه پیامبرگونه و امامگونه امام خمینی دانست و ادامه داد: امام برای تحقق این دو امر مهم با صداقت زیست و ما باید از این زیست الگو بگیریم و آن را به جهان امروز معرفی کنیم. دعوت پیامبرگونه امام نسبت به معنویت و عدالت باصداقت بود. مسئولان ما هم باید این چنین باشند.
عضو مجلس خبرگان رهبری تاکید کرد: سیاستمداری که میخواهد وارد عرصه خدمت شود میتواند با تکیه بر اصل صداقت نقش آفرین باشد و حافظ جمهوریت باشد. باید صادقانه با مردم حرف بزنیم و در کنار و با مردم باشیم. امام خمینی این چنین بود. جلوه کامل صداقت را در امام مشاهده کردیم. امام با مردم صادق و در وصیت خود هم صادق بود. این باعث شد که امام در کشور و نظام بین الملل محبوب باشد.
وی گفت: امروزه دنیا به گفتمان امام افتخار میکند و ما باید حافظ این گفتمان باشیم که با نگاه پیامبرگونه و امامگونه توانست این تحول را در نظام بین المللی به وجود بیاورد.
آیتالله رمضانی با بیان اینکه امروز ادبیات و گفتمان نظامهای سیاسی در دنیا تغییر کرده است، اظهار داشت: باید مسئولان نظام اسلامی ادبیات و گفتمان امام را به عنوان الگو قرار دهند تا مقدمه ظهور حضرت ولیعصر (عج) فراهم شود.
دبیرکل مجمع جهانی اهلبیت (ع) با اشاره به فعالیتهای مجمع جهانی اهلبیت (ع) در حوزه نشر بیان کرد: مهمترین وظیفه مجمع جهانی اهلبیت (ع) توسعه گفتمان امام خمینی است.
........
پایان پیام/ ۲۱۸
نظر شما