امام جمعه قم با تأکید بر لزوم توجه به موضوعات مورد نیاز جامعه در پژوهش‌های حوزوی، خواستار دعوت از محققین و پژوهشگران برای پرداختن به این موضوعات شد و تصریح کرد: این کار یک تحرکی در حوزه‌های علمیه ایجاد خواهد کرد.

۶ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۳:۰۹
لزوم توجه به موضوعات مورد نیاز جامعه در پژوهش‌های حوزوی

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی اهل‌بیت(ع) ـ ابنا ـ آیت الله سیدهاشم حسینی بوشهری در دیدار معاون پژوهش حوزه‌های علمیه، با اشاره به پیشرفت‌های حاصل شده در ارتقاء جایگاه پژوهش در حوزه‌های علمیه ابراز داشت: از مؤمن انتظار می‌رود که پیوسته در حال پیشرفت باشد.

وی با اشاره به حدیث «مَنِ اِسْتَوَی یَوْمَاهُ فَهُوَ مَغْبُونٌ وَ مَنْ کَانَ آخِرُ یَوْمَیْهِ خَیْرَهُمَا فَهُوَ مَغْبُوطٌ وَ مَنْ کَانَ آخِرُ یَوْمَیْهِ شَرَّهُمَا فَهُوَ مَلْعُونٌ وَ مَنْ لَمْ یَرَ اَلزِّیَادَهَ فِی نَفْسِهِ فَهُوَ إِلَی اَلنُّقْصَانِ وَ مَنْ کَانَ إِلَی اَلنُّقْصَانِ فَالْمَوْتُ خَیْرٌ لَهُ مِنَ اَلْحَیَاهِ» ادامه داد: حضرت انسان‌ها را به سه دسته تقسیم می‌کند. دسته اول کسانی هستند که حالت ایستایی دارند. حضرت این افراد را مغبون توصیف می‌کند، چون دستآوردی ندارند. دسته دوم کسانی هستند که به داشته‌ها بسنده نمی‌کنند و سعی می‌کنند متناسب با شرایط گام‌هایی بردارند. این افراد مورد غبطه قرار می‌گیرند. و دسته سوم کسانی هستند که رو به نقصان اند.
معاونت پژوهش رشد بسیار خوبی کرده است

رئیس جامعه مدرسین با تقدیر از عملکرد معاونت پژوهش در دوره تصدی حجت الاسلام و المسلمین ابوالقاسم مقیمی حاجی، اظهار داشت: هم همایش کتاب سال و هم مجموعه معاونت پژهش رشد بسیار خوبی کرده است.

وی با اشاره به همایش کتاب سال حوزه بیان داشت: تجلیل از پیشکسوتان حوزوی یکی از کارهایی بود که لازمه حوزه بود. برای تعالی حوزه باید کار مسابقه‌ای داشته باشیم و این یکی از مصادیق «فَاستَبِقوا الخَیرات» است که موجب تشویق دیگران می‌شود.

لزوم توجه به موضوعات مورد نیاز جامعه در پژوهش‌های حوزوی

امام جمعه قم با تأکید بر لزوم توجه به موضوعات مورد نیاز جامعه در پژوهش‌های حوزوی، خواستار دعوت از محققین و پژوهشگران برای پرداختن به این موضوعات شد و تصریح کرد: این کار یک تحرکی در حوزه‌های علمیه ایجاد خواهد کرد.

وی با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه علمیه برای تقویت جایگاه پژوهش در کنار آموزش اظهار داشت: اگر چه از گذشتگان آثار با ارزشی باقیمانده، اما در گذشته فعالیت‌های پژوهشی در حوزه علمیه به صورت فردی بوده است.

کارهای بزرگ در حوزه به اندازه کافی اطلاع رسانی نمی‌شوند

نایب رئیس مجلس خبرگان رهبری با تأکید بر لزوم تقویت اطلاع رسانی‌ها نسبت به همایش‌هایی مانند کتاب سال حوزه خاطر نشان کرد: تفاوتی که بین حوزه و دیگر مراکز وجود دارد این است که آن‌ها کارهای خود را با استفاده از ظرفیت اطلاع رسانی، خوب جلوه می‌دهند؛ اما کارهای بزرگ در حوزه به اندازه کافی اطلاع رسانی نمی‌شود.

شایان ذکر است در ابتدای این دیدار، حجت الاسلام و المسلمین ابوالقاسم مقیمی حاجی، معاون پژوهش حوزه‌های علمیه، گزارشی از عملکرد معاونت پژوهش ارائه کرد.

فعالیت ۱۵۰ نشریه معتبر عملی حوزوی، ۲۰۰ نشریه و هزار کانون علمی فعال در مدارس علمیه کشور، دبیرخانه حمایت از پژوهش‌های مورد نیاز، فعالیت سامانه پژوهشگران با حدود ۱۰۰ هزار اثر، امکان مشاهده برخط وضعیت مدارس با سامانه وضعیت سنجی سراج و تلاش برای راه اندازی سامانه جامع مراکز پژوهشی، از جمله سرفصل‌های ارائه شده در این گزارش بود.

همچنین گزارشی از همایش کتاب سال حوزه و آمارهای مرتبط با آن در طول دوره فعالیت ۱۴ ساله این همایش، توسط مسئول مربوطه ارائه شد.

..............................

پایان پیام/  ۲۶۸

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha