به گزارش خبرگزاری اهلبیت(ع) ـ ابنا ـ روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله امروز خود نوشت؛
بررسی تاریخ 14 قرنه اسلام نشان می دهد این دین آسان گیر انسان ساز، در مقاطع متعددی گرفتار افراطیون شد ولی هر بار جریان افراط بعد از یک دوره خشونت و زیاده روی و زیاده خواهی و البته لطمه وارد ساختن به امت اسلامی، سرانجام به کنج عزلت رانده شد و شعله های خرمن سوز آن به خاموشی گرائید. از پیدایش جریان خوارج تا کشتار فجیع کربلا و واقعه حره و خون ریزی های کوفه و شام و ظهور سفاکانی همچون حجاج بن یوسف ثقفی در صدر اسلام گرفته تا حملات وهابیون به عتبات عراق در قرن گذشته، علیرغم تفاوت هایی که در ساختار و شعارها و بعضی تمایلات داشتند، وجه مشترک همگی، خارج از چارچوب دین اسلام حرکت کردن و افراطی عمل نمودن بود.
در عصر حاضر نیز بعد از آن که نهضت امام خمینی به پیروزی انقلاب اسلامی در ایران منجر شد و غبار غربت و پرده تحریف از چهره اسلام کنار رفت و پیام اسلام ناب محمدی صلی الله علیه و آله از زبان بنیان گذار نظام جمهوری اسلامی به گوش ملت ها رسید و فصل بیداری اسلامی آغاز شد، دشمنان جهانی و منطقه ای اسلام برای مقابله با این موج بیداری به تکاپو افتادند و ایجاد جریان های افراطی را در دستور کار خود قرار دادند. تأسیس طالبان و القاعده، اولین قدم ها بود و اکنون تکفیری ها، داعش و انواع و اقسام نام ها و عناوینی که سلفی ها در سوریه و عراق و لبنان برای خود انتخاب کرده اند ادامه همین جریان است. در اینکه این گروه های تروریستی آلت دست قدرت های استعماری و عوامل منطقه ای آنها هستند تردیدی وجود ندارد کما اینکه در ضد اسلام بودن روش ها و عملکردهای آنها نیز تردیدی وجود ندارد.
نبش قبر بزرگان اسلام، منفجر کردن اماکن مقدسه، کشتار مردم کوچه و خیابان، بیرون کشیدن قلب کشته شدگان و خوردن آن، جعل احکام شرم آور و نسبت دادن آنها به دین خدا برای توجیه کردن جنایات خود و از همه مفتضح تر متداول ساختن چیزی به نام «جهاد نکاح» که ضربه سنگینی به بنیان خانواده و به حیثیت اسلام وارد کرده، بخشی از اقدامات خلاف اسلام است که در کارنامه گروه های افراطی تکفیری به ثبت رسیده است.
فاجعه بارتر اینکه این گروه های افراطی توانستند با جاذبه ای که اقدامات تندروانه و عبور از خط قرمزها برای نوجوانان و جوانان دارد، عده ای از آنها را جذب کنند و شاکله فکری و اعتقادی نسل کنونی را در بخشی از جهان اسلام دچار بحران نمایند. اینها خسران های بزرگی هستند که متوجه اسلام در عصر حاضر شده اند و تلاش ها و سرمایه گذاری های فکری و فرهنگی زیادی برای جبران آن لازم است.
هر چند دولت های حاکم بر کشورهای اسلامی بر مقابله با این جریان خطرناک کاری انجام نداده اند و حتی بعضی از آنها با این جریان منحط همراهی نیز کردند، ولی خوشبختانه رشد فکری ملت های مسلمان موجب شد عملکرد گروه های وابسته به این جریان افراطی با واکنش منفی در میان ملت ها مواجه شود و معده امت اسلامی این خوراک فاسد را پس بزند.
شکست داعش، النصره و سایر گروه های تروریستی در سوریه و لبنان، نشانه روشنی از ناموفق بودن جریان افراطی در جهان عرب است.
اکنون بعد از سه سال و چند ماه که از شروع بحران سوریه می گذرد، مردم سوریه علیرغم فشارهای زیادی که تحمل کرده اند و علیرغم بمباران تبلیغاتی شدیدی که برای شستشوی مغزی آنها توسط شبکه های رادیوئی و تلویزیونی غربی و عربی صورت گرفت، نه تنها هیچ گرایشی به افراطیون ندارند، بلکه علاقمندی بیشتری نسبت به حکومت سوریه ابراز می دارند.
این واقعیت را محافل سیاسی و رسانه ای غربی، که خود بانیان بحران سوریه هستند، به زبان آورده و گفته اند در انتخابات ریاست جمهوری آینده که قرار است در 13 خرداد سال جاری برگزار شود، بشار اسد قطعاً با رأی بالا توسط مردم سوریه به ریاست جمهوری انتخاب خواهد شد.
در عراق نیز انتخابات مجلس، که هفته گذشته برگزار شد، یک موفقیت بزرگ برای حاکمیت و یک شکست بزرگ برای جریان های تکفیری بود.
با قطع نظر از اینکه کدام گروه و حزب سیاسی پیروز این انتخابات است، نفس برگزاری موفق انتخابات در کشوری که گرفتار انفجارها و ترورهای پیوسته گروه های افراطی است نشان دهنده همراهی مردم با حاکمیت و انزجار آنها از افراطیون است.
رویدادهای یکماه اخیر در عربستان و بعضی از شیخ نشین های خلیج فارس نیز که آشکارا در سیاست های حمایتگرانه خود ازگروه های تکفیری تجدیدنظر کرده اند، نشانه دیگری برای شکست جریان افراطی است.
اکنون سران این کشورها در حالت تدافعی قرار گرفته اند و در حال جمع بندی نتایج اشتباهاتی هستند که در محاسبات چند سال گذشته خود داشته اند.
جدال پشت پرده این دولتمردان با سران گروه های تکفیری که گاهی به رسانه ها درز پیدا می کند، نشان دهنده وجود عقبه ای طولانی است که نقطه به نقطه آن برای طرفین ناامید کننده است. همین ناامیدی اکنون در جبهه غربی حامیان جریان افراطی نیز کاملاً مشهود است.
این ناکامی هنگامی بیشتر نمایان می شود که اختلافات شدید خود گروه های تروریستی تکفیری را نیز به این فهرست اضافه کنیم.
آنها هر روز به جان هم می افتند و همدیگر را می کشند. این صحنه ها هر چند رقت انگیزند ولی این نوید را هم می دهند که افراطیون آنقدر از اعتقادات دینی بی بهره اند که حتی در دوران مبارزه برای رسیدن به قدرت نیز نمی توانند با هم متحد باشند.
جمع بندی واقعیت هائی که اکنون در صحنه سوریه و لبنان و عراق می گذرد و تأثیری که این واقعیت ها بر حامیان جهانی و منطقه ای افراطیون گذاشته، به روشنی نشان می دهد عمر افراطیون رو به پایان است و آنها اکنون درحال دست و پا زدن های آخر هستند.
مهم ترین نکته در این زمینه اینست که افراطیون در افکار عمومی ملت ها به ویژه ملت های عرب و مسلمان جایگاهی ندارند و پرونده سیاه آنها موجب شده است چهره ای کاملاً منفی از آنها در اذهان مردم ترسیم شود و مردم ادامه حیات آنها را برای جهان اسلام و منطقه زیانبار بدانند. این، یعنی افراطیون، شانسی برای ماندن ندارند.
آنچه اکنون بر سر جریان افراطی در جهان عرب آمده، برای جریان افراطی در ایران نیز پندآموز است. افراطیون داخلی نیز باید این واقعیت را بپذیرند که چاره ای غیر از تجدیدنظر در افکار خود و روی آوردن به اعتدال ندارند.
.................
پایان پیام/ 218