۲ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۸:۲۱
علامه میرحامد حسین عمر خود را صرف دفاع از تشیع کرد/ کتاب عبقات الانوار باید جهانی شود

استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم با تقدیر از شخصیت علمی علامه میرحامد حسین هندی گفت: یک انسان متفکر که آثار این عالم برجسته را ببیند، متوجه می شود که او عمر و جان خود را در راه دفاع از مکتب اهل بیت(ع) گذاشته است. عالمان برجسته ای بر روی آثار علامه میرحامد حسین هندی تقریظ نوشتند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی اهل‌بیت(ع) ـ ابنا ـ آیین رونمایی از احیای کتاب ارزشمند «عبقات الأنوار فی إمامة الأئمة الأطهار» با محوریت احادیث و آیات مربوط به امامت، از جمله حدیث غدیر، حدیث نور و حدیث سفینه امروز پنجشنبه، ۲ اسفند ماه ۱۴۰۳ با حضور آیت‌الله کریمی جهرمی در محل بنیاد بین‌المللی امامت در شهر قم، برگزار شد.

حجت الاسلام مهدی شریعتی‌تبار، مدیرگروه انقلاب و تمدن اسلامی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان‌قدس‌رضوی در ابتدای این مراسم با اشاره به روند احیای کتاب عبقات الأنوار اظهار کرد: احیای این توسط بنیاد بین المللی امامت و با همکاری بنیاد پژوهش های رضوی صورت گرفت و امروز شاهد رونمایی 11 جلد احیا شده این کتاب ارزشمند هستیم.

وی ادامه داد: درباره اهمیت و جایگاه کتاب عبقات الأنوار و مولف بزرگ آن علامه میرحامد حسین هندی، بیان من عاجز است. احیای کتاب عبقات الأنوار، آرزوی بزرگان بود و امام خمینی(ره) این کتاب را بزرگترین حجت شیعه عنوان کردند، مقام معظم رهبری هم بر احیای آن تاکید داشتند. علامه امینی نویسنده موسوعه الغدیر هم بیان کرده بود که استفاده های زیادی از کتاب عبقات الأنوار کرده است. این کتاب به موضوع امامت اختصاص دارد و به لحاظ متن و اتقان، شاهکار است‌.

مدیرگروه انقلاب و تمدن اسلامی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان‌قدس‌رضوی افزود: علامه میرحامد حسین هندی حدود شصت سال عمر کرد و 150 سال قبل با امکانات ناچیز آن زمان، کتاب شریف عبقات الأنوار را تالیف کرد. وی در این کتاب، شبهاتی که علیه مکتب اهل بیت بیان شده بود را با استفاده از آیات و روایات، رد کرد. علامه میرحامد حسین هندی باید الگویی برای حوزویان امروز باشد. وی در کتاب شریف عبقات الأنوار از از ادبیات فاخر استفاده کرد و کتابش اتقان دارد، عبارت های این کتاب با بیان مسجع در اوج فصاحت است.

حجت الاسلام والمسلمین دکتر محمدتقی سبحانی، رئیس بنیاد بین المللی امامت نیز در ادامه این مراسم گفت: 12 سال تلاش برای احیای کتاب مکتب لکهنو از جمله احیای کتاب عبقات الانوار صورت گرفت. در مدرسه تشیع در هند با وجود حضور علمای بزرگ در این کشور در یک مقطع تاریخی در ابتدای ظهور مکتب لکهنو با نبود عالمان برجسته شیعه در هند مواجه بودیم‌ در زمانی که همزمان مکتب سلفی در هند در حال تاسیس بود.

وی با بیان این که کتاب عبقات الانوار در دفاع از مکتب اهل بیت(ع) نگاشته شد، بیان کرد: در آن زمانی کتاب علیه شیعه در هند چاپ شده بود و در آن کتاب موجز از ادله علیه مکتب اهل بیت(ع) بیان شد، در مقابل هم علمای شیعه ردیه های مختلفی علیه این کتاب نوشتند که یکی از این کتاب ها، کتاب عبقات الانوار بود.

آیت الله کریمی جهرمی به عنوان سخنران ویژه این مراسم به تقدیر از شخصیت علمی علامه میرحامد حسین هندی پرداخت و اظهار داشت: یک انسان متفکر که آثار این عالم برجسته را ببیند، متوجه می شود که او عمر و جان خود را در راه دفاع از مکتب اهل بیت(ع) گذاشته است. عالمان برجسته ای بر روی آثار علامه میرحامد حسین هندی تقریظ نوشتند، به عنوان مثال میرزای شیرازی در تقریظ خود نوشت که علامه میرحامد حسین هندی، صاحب فضل متکثر و دارای مقام و موقعیت با عظمت است و مشابهی برای این عالم بزرگوار نیست.

وی ادامه داد: یکی از کتاب های علامه میرحامد حسین هندی، کتاب قبسات الانوار می باشد. این کتاب در مورد ائمه معصومه(ع) است و دارای نام زیبایی است. علامه میرحامد حسین هندی، برای تدوین کتاب های خود، سفرهای زیادی رفت و زحمت های زیادی را در این راه کشید. در خصوص احیای عبقات الانوار علامه میرحامد حسین هندی باید این کار دنباله داشته باشد و برای رسمی کردن و جهانی کردن چنین کارهایی، تلاش صورت بگیرد. نیاز است که همه برای تحقق چنین هدف با هم کار کنند. اشخاصی که کتاب عبقات الانوار را احیا کردند، عمل بزرگی را انجام دادند.

استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم در توصیه ای به طلاب و فضلای حوزه های علمیه ای گفت: حوزه های علمیه باید گام های بسیار بزرگی را بردارند. آنها باید از علامه میرحامد حسین هندی، الگو بگیرند و در مسیر علمای سلفی همچون شیخ صدوق و شیخ مفید که مظهر علم و تقوا بودند، حرکت کنند.

وی خاطرنشان کرد: حوزه های علمیه با خون دل تاسیس شدند و این حوزه ها با خون دل به ما رسیدند. ما باید راه علامه میرحامد حسین هندی را در پیش بگیریم و سطح علمی حوزه های علمیه را بالا ببریم و درس گفتن برای ما افتخار باشد. باید به دنبال حوزه عظمت باشیم. حوزه با وقار و سنگینی پیش رفته است و باید کارهای خلاف شان حوزه و ابتذال را وارد حوزه نکنیم. راه سلف صالح که همان تقوا، اخلاق نیک و تهذیب بود را باید در پیش بگیریم و وقار و کیان حوزه را حفظ کنیم.

در بخش پایانی مراسم ضمن رونمایی از احیای کتاب ارزشمند عبقات الانوار از پژوهشگران مشارکت کننده در این کار تقدیر به عمل آمد.

..............................

پایان پیام/ ۲۶۸

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha