۶ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۶:۱۹
نظام مالی زوجین در خانواده

تعهد کامل مالی مرد و عدم مســئولیت مالی برای زن، ویژگی خاص نظام مالی خانواده در قوانین ایران است.

خبرگزاری بین المللی اهل بیت(ع) ابنا

نظام مالی زوجین و نحوه مدیریت و پرداختن به آن یکی از مسائل مطرح در حوزهی خانواده است که قبول یا رد نوع سیستم حاکم بر این موضوع در نتیجه و عملکرد آن تأثیر به سزایی دارد و در صورت انتخاب نادرســت یا اجرای ناکارآمد، اثرات بسیار مخربی را برای جامعه و خانواده به همراه خواهد داشت. از جمله نظامهای موجود برای مباحث مالی زوجین در سراسر دنیا، نظام استقلال و اشتراک اموال است.

ایران به عنوان کشوری که قوانین حوزه حقوق خانوادهاش منبعث از فقه و شــریعت اســت رویکرد ویژهای در این زمینه دارد. انتخاب نظام استقلال با مسئولیت و تعهد کامل مالی مرد و عدم مســئولیت مالی برای زن ویژگی خاص نظام مالی خانواده در قوانین ایران است.

درپژوهش های مربوط به این حوزه با استفاده از کنکاش درکتابخانهای کتب فقهی و اسناد ، ابتدا به مطالعه مصادیق فقهی و قانونی موجود برای مفاهیم نفقه، مهریه، جهیزیه، اجرتالمثل، اجرتالرضاع، نحله و درآمد ناشی از کار مستقل زنان به عنوان مهمترین حقوق و وظایف مالی در بستر خانواده پرداخته و نظام مالی حاکم بر حقوق خانواده در ایران را نیز مورد بررســی قرار می گیرد. سپس با مطالعه و بررسی فرصتها و محدودیتهایی که هر یک از نظامهای اســتقلال و اشتراک اموال میتواند برای بستر خانواده در جامعه ایرانی به وجود بیاورد، پیشــنهاد نظام مالی جایگزین و راه حل هایی اجرایی در سطح سیاستگذاری و قانونگذاری را ارائه می شود.

در دین مبین اسلام برای زن در مورد دارایی ها و اموالش حق مالکیت وجود دارد، اسلام این حق را برای زنان مسلمان محفوظ داشته تا با وجود داشتن ثروت ودارایی بسیار حق نفقه اش برگردن مرد باشد و همسر بدون رضایت واجازه او حق هیچ نوع تصرفی در اموالش را ندارد.

حقوق مالی زن در اسلام دارای موارد وقوانینی است که با مراجعه به کتب فقهی و حقوقی می توانید به ان دست یابید.


منبع:

نظام حقوقی زن در اسلام

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha