به گزارش خبرگزاری بینالمللی اهلبیت(ع) ـ ابنا ـ روزنامه لبنانی الاخبار نوشت: نیروهای محلی وابسته به ائتلاف سعودی-اماراتی، به دنبال ایجاد زمینهای برای از سرگیری جنگ در یمن هستند و برای این منظور با کشورهای خارجی به ویژه آمریکا و اتحادیه اروپا در تماس هستند. مشخص نیست این تماسها با اطلاع عربستان و امارات صورت میگیرد یا نه، اما تصمیم نهایی با عربستان است که فعلاً از تحریک انصارالله خودداری میکند.
الاخبار همچنین نوشت: احزاب و گروههای مختلف در شورای ریاستی یمن، به ویژه شورای انتقالی جنوب و حزب اصلاح، در رقابتی شدید برای ایفای نقش رهبری در حمله به صنعا هستند. این گروهها با وجود اختلافات فراوان، در دشمنی با صنعا متحد بوده و بهویژه پس از تروریستی اعلام شدن دوبارهی این جنبش از سوی دولت ترامپ، تلاش میکنند با بهرهبرداری از تغییرات منطقهای، کشورهای بزرگ را برای حمله به انصارالله متقاعد کنند.
این روزنامه در ادامه به چالشهای بازگشت به جنگ اشاره کرده و افزود: نیروهای خواهان جنگ، به چالشها و خطرات این کار آگاه هستند. مهمترین پیشنهاد آنها، ایجاد فرماندهی نظامی و سیاسی واحد، تقویت ارتش دولت عدن و سازماندهی عملیاتهای مشترک با ائتلاف سعودی-اماراتی است.
در ادامه این مطلب با اشاره به برنامههای دولت ترامپ برای یمن، آمده است: به گفته منابع آگاه در واشنگتن، دولت ترامپ در حال بررسی طرحی برای حل مسئله یمن است که نه تنها مشکل کشتیرانی در دریای سرخ را حل کند، بلکه قدرت انصارالله را نیز تضعیف کند. این طرح شامل دو مرحله است:
مرحله اول: تحریم و محدود کردن کمککنندگان خارجی به انصارالله و اعمال محاصرهی شدید بر یمن.
مرحله دوم: ایجاد یک ائتلاف نظامی برای حمله به انصارالله با حمایت بینالمللی و تجهیزات نظامی قوی، مشابه ائتلاف ضد داعش.
الاخبار در ادامه با اشاره به اینکه «جو ویلسون» سناتور جمهوریخواه آمریکایی نیز خواستار همکاری آمریکا با عربستان و امارات برای تشکیل ارتشی متحد در عدن برای شکست انصارالله شده است، ادامه داد: دولت ترامپ قصد دارد ماموریت «نگهبان رفاه» در دریای سرخ را به دلیل هزینههای مالی آن متوقف کند و با ساختاری متفاوت، هزینهها را بر دوش کشورهای حاشیه خلیج فارس بگذارد. کارشناسان معتقدند این تصمیم، ناشی از ناکامی ماموریت دریایی-هوایی قبلی در جلوگیری از قاچاق سلاح به صنعا و ناتوانی در مقابله با پیشرفتهای نظامی انصارالله است.
با وجود تنشهای قبلی، اکنون دریای سرخ شاهد بازگشت آرامش است. مرکز هماهنگی عملیاتهای انسانی در صنعا، ارتباطات گستردهای با شرکتهای بزرگ کشتیرانی دارد و بیشتر آنها تصمیم به عبور از باب المندب گرفتهاند. این آرامش، برای مصر که از اختلال در کانال سوئز متضرر شده بود، خوشایند است.
در پایان این مطلب عنوان شده است: با وجود اعلام پایبندی یمن به آتشبس غزه و توقف عملیاتهای حمایتی، کشورهای غربی همچنان به دنبال کنترل منطقه و مسیرهای دریایی آن هستند. برخی کشورهای اروپایی مانند آلمان و ایتالیا بر تمدید ماموریتهای نظامی خود در دریای سرخ اصرار دارند.
................................
پایان پیام |۳۴۸
نظر شما