کمیته‌ای از سوی دولت عراق، گزارش اولیه‌ای درباره میزان خسارات جنگ در لبنان، تهیه کرده است.

۱۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۴:۳۵
عراق در حال بررسی مشارکت در بازسازی لبنان است

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی اهل‌بیت(ع) ـ ابنا ـ عراق علاقه‌مندی خود را برای مشارکت در روند بازسازی لبنان پس از تجاوز اخیر رژیم اشغالگر اسرائیل اعلام کرده است.

«ستار الجابری» معاون اداری وزارت تجارت عراق، در گفت‌وگو با روزنامه «الأخبار» اظهار داشت که کمیته‌ای مأمور از سوی دولت عراق، گزارش اولیه‌ای درباره میزان خسارات جنگ در لبنان تهیه کرده است، پس از آنکه با دفاتر مهندسی، نهادهای دولتی و سایر طرف‌های مرتبط با این پرونده، تماس گرفته و بازدیدهای میدانی از مناطق آسیب‌دیده انجام داده است.

وی اشاره کرد که چندین طرح برای نحوه کمک از جمله «انتقال مستقیم بودجه به دولت لبنان» یا «ایجاد یک صندوق حمایتی در عراق برای مدیریت روند بازسازی» وجود دارد که هنوز در مورد آن‌ها تصمیم‌گیری نشده است.

الجابری در پایان هفته گذشته به بیروت سفر کرد تا روند توزیع کمک‌ها به لبنانی‌ها، آسیب‌دیدگان تجاوز رژیم اشغالگر اسرائیل و آوارگان سوری در لبنان را پیگیری کند.

او توضیح داد که دولت عراق «مبلغ ۱۷ میلیون دلار به عنوان اولین پرداخت برای برنامه امدادرسانی تخصیص داده که هنوز به‌طور کامل هزینه نشده و ۳۰ هزار سبد غذایی در بیروت، صور و بعلبک ـ الهرمل از طریق سفارت عراق توزیع شده است.

وی افزود: مطالعه‌ای در حال انجام است تا ۱۰۰ هزار بسته غذایی بین خانواده‌های لبنانی و سوری توزیع شود.

الجابری همچنین اظهار داشت که در پاسخ به نیاز خانواده‌های آواره سوری در بعلبک ـ الهرمل برای سرپناه در حال بررسی امکان اجاره منازل برای آن‌ها هستیم.

وی در دیدار با «محمد ابوحیدر» مدیرکل وزارت اقتصاد لبنان در مورد مقدمات برگزاری کمیته اقتصادی مشترک دو کشور در بغداد در آینده‌ای نزدیک گفت‌وگو کرد.

الجابری همچنین اعلام کرد که طرف عراقی با جایگزینی کمک ۲۵۰ هزار تنی آرد با ۳۲۰ هزار تن گندم موافقت کرده است و در حال بررسی راه‌های انتقال آن پس از بسته شدن مسیر عبوری از سوریه می باشد.

او تأکید کرد که این کمک آماده است و ما منتظر هستیم تا هیئت عالی امداد لبنان، زمان و مکان تحویل آن را مشخص کند.

الجابری در مورد آوارگان لبنانی در عراق توضیح داد که هنوز ۶ هزار نفر از مجموع ۵۷,۷۲۲ آواره لبنانی در عراق باقی مانده‌اند و دلیل باقی ماندن ماندن آن‌ها، نه امنیتی بلکه عواملی مانند نداشتن سرپناه، ثبت‌نام در مدارس و دانشگاه‌های عراق و تمایل به ادامه سال تحصیلی و یا یافتن فرصت‌های شغلی در عراق است.

..............................

پایان پیام

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha