آیت الله شهید رازینی، علاوه بر فعالیت های مختلف اجتماعی و قضایی، پژوهشگر علوم قرآنی بود.

۴ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۸:۰۲
کتاب «پژوهشی پیرامون مفردات قرآن»؛ اثر قرآنی ناشناخته شهید رازینی

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی اهل‌بیت(ع) ـ ابنا ـ آیت الله شهید «علی رازینی» علاوه بر فعالیت های قضایی و سابقه حضور در مجلس خبرگان رهبری، مسئوولیت های فرهنگی همچون عضو شورای نمایندگان رهبری در دانشگاه‌های کشور با حکم مستقیم مقام معظم رهبری، عضو هیئت امنای مرکز علوم اسلامی خواهران(جامعه الزهرا) با حکم مقام معظم رهبری، عضو هیئت موسس دانشکده معارف وابسته به جامعه‌الزهرا، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی تهران و عضو هیات موسس دانشگاه پیام نور رزن همدان را در سوابق خود داشت.

وی همچنین پژوهشگر علوم قرآنی نیز بود و سابقه تالیف و انتشار کتاب «پژوهشی پیرامون مفردات قرآن» را داشت که همانند خود ایشان، کمتر شناخته شده می باشد. این کتاب که در سال ۱۳۸۶ توسط دفتر پژوهش و نشر سهروردی در ۳۲۸ صفحه منتشر شده، به بررسی تبیین مفاهیم واژه‌های قرآنی پرداخته است.

نگارش اولیه کتاب بر اساس «المعجم المفهرس لألفاظ القرآن الکریم» از محمد فؤاد عبدالباقی، البته با تغییراتی روشن و بنیادین، است. به عنوان نمونه در تنظیم واژه‌ها و مدخل‌های قرآنی از شیوه ریشه‌ای استفاده شده است، نه شیوه الفبایی. نویسنده در راستای تبیین مفاهیم واژه‌ها از المعجم المفهرس، پیروی کرده و نخست به بیان مفاهیم «افعال» و پس از آن «اسماء» پرداخته است.

مولف شهید این اثر، در تبیین مفاهیم واژه‌ها، به معانی لغوی و معادل‌های فارسی آنها بسنده و حتی‌الامکان از توضیح مفاهیم (شرح الاسم) و ذکر مباحث تفسیری و مطالب مفصل که بیشتر متناسب با دائرةالمعارف‌ها است، خودداری کرده است. همچنین در تبیین مفاهیم واژه‌هایی که دارای اشتراک لفظی هستند، تنها به ذکر آن معنا و یا آن دسته از معانی اکتفا شده که در قرآن کریم کاربرد داشته‌اند و از ذکر معنا یا معانی دیگر آن‌ها خودداری شده است.

در مواردی که یک واژه دارای معانی متعدد بوده است، این تعدد معانی را با شماره‌گذاری نشان داده است. در ضمن به‌منظور هرچه بیشتر روشن شدن معانی واژه‌ها، در موارد لازم به نکات صرفی و اختلاف ‌نظر صاحب‌نظران در باب ریشه کلمات اشاره شده و هرگاه این نکات بیرون از فضای بیان معانی واژه بوده است، آن را در پاورقی آورده است.

به نظر می رسد معرفی این کتاب در محافل قرآنی و رسانه های رسمی می تواند به گسترش معارف قرآنی همراه با تجلیل از توان علمی شهید علی رازینی همراه باشد.

..............................

پایان پیام

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha