نشست «اوصاف و ویژگی‌های پیامبر اکرم(ص) در صحیفه سجادیه» در شهر قم برگزار شد.

۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۲:۵۸
نشست «اوصاف و ویژگی‌های پیامبر اکرم(ص) در صحیفه سجادیه» در خبرگزاری ابنا برگزار شد/ بیان شاخصه‌های رسول اکرم(ص) در دوران رسالت در قالب دعا

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی اهل‌بیت(ع) ـ ابنا ـ نشست «اوصاف و ویژگی‌های پیامبر اکرم(ص) در صحیفه سجادیه» عصر امروز چهارشنبه سوم بهمن ۱۴۰۳ با ارائه حجت‌الاسلام والمسلمین «محمدصادق کفیل» رئیس مرکز تخصصی صحیفه سجادیه و حجت‌الاسلام والمسلمین «صادق صالحی» ‌مدیر مرکز نشر معارف صحیفه سجادیه در سالن جلسات خبرگزاری ابنا در شهر قم، برگزار شد.

عظیم ترین شاهکار خلقت، پیامبر اکرم(ص) است

حجت‌الاسلام والمسلمین «صادق صالحی» ‌مدیر مرکز نشر معارف صحیفه سجادیه در ابتدای این نشست با اشاره به ویژگی های صحیفه سجادیه اظهار کرد: امام سجاد(ع) در صحیفه سجادیه با دعا، خداوند را به عبد بودن هدایت می کند. این امام معصوم تلاش دارد که انسان را متوجه سازد که تکامل با بندگی حاصل می شود. دعا، اظهار فقر است و امام سجاد(ع) در دعاهای صحیفه سجادیه، ما را به عالم بالا با زبان دعا، متوجه می کند. این امام معصوم همچنین با دعاهای خود در صحیفه سجادیه این نکته را به ما گوشزد می کند که پیامبر اکرم(ص) و اهل بیت(ع) واسطه الهی هستند.

وی ادامه داد: عظیم ترین شاهکار خلقت، پیامبر اکرم(ص) است. امام سجاد(ع) در دعای اول صحیفه سجادیه به حمد خداوند می پردازد. در دعای دوم صحیفه سجادیه، به این نکته اشاره می شود که خداوند برای وجود رسول اکرم(ص) بر سر ما منت می گذارد. امام سجاد(ع) در صحیفه سجادیه، بسیار صلوات با تاکید بر آل پیامبر(ص) می فرستد. در دعاهای دوم، چهل و دوم و چهل و هفتم صحیفه سجادیه، صفات پیامبر(ص) ذکر شده است.  امام سجاد(ع) می خواست که نام رسول اکرم(ص) را زنده کند.

نشست «اوصاف و ویژگی‌های پیامبر اکرم(ص) در صحیفه سجادیه» در خبرگزاری ابنا برگزار شد/ بیان شاخصه‌های رسول اکرم(ص) در دوران رسالت در قالب دعا

مدیر مرکز نشر معارف صحیفه سجادیه افزود: اوصاف پیامبر(ص) در دعای دوم صحیفه سجادیه، ذکر شده است. امام سجاد(ع) در این دعا، یک دوره زندگی رسول اکرم(ص) را به صورت مختصر و به گونه ای جذاب، روایت نمود. در ابتدای این دعا به نعمت بزرگ وجود نورانی پیامبر(ص) اشاره شد. خداوند بر مومنین منت گذاشت که رسول اکرم(ص) را خلق کرد. شاهکار خلقت، خلق کردن پیامبر(ص) بود. رسول اکرم(ص) با نظر لطف به دیگران، نگاه می کرد و ایشان، مردم را به سمت خیرات، هدایت می نمود. رسول اکرم(ص) سخت های زیادی کشید تا پرچم توحید بالا برود. ایشان در برابر همه این سختی ها، استوار ماند و شاهد هیچ گونه کوتاهی از سوی رسول اکرم(ص) در این راه نبودیم.

وی خاطرنشان کرد: امام سجاد(ع)، معارف اهل بیت(ع) را در قالب دعا، ذکر کرد. دعا خلوتگاه انسان است و گاهی مضامین معرفتی دعاهای وارده حتی بالاتر از روایات است.

پیامبر شناسی در دعای دوم صحیفه سجادیه

حجت‌الاسلام والمسلمین «محمدصادق کفیل» رئیس مرکز تخصصی صحیفه سجادیه در ادامه این نشست با اشاره به مضامین ادعیه صحیفه سجادیه اظهار کرد: دعای دوم صحیفه سجادیه، پیامبر شناسی است. مبین و مفسر قرآن کریم، صحیفه سجادیه است. پیامبر(ص) برای هدایت مردم، زحمت زیادی کشید و ایشان برای این که دیگران، هدایت شوند، خودشان را به زحمت می انداختند. رسول اکرم(ص) هم با عرب های بادیه نشین که رفتار خشنی داشتند، روبرو بود و هم با مشرکانی که مسلمانان را تحریم کردند، مواجه شد.

وی ادامه داد: پیامبر اکرم(ص) برای هدایت مردم به اسلام حتی با اطرافیان خود هم جنگید، مگر ابولهب و ابوجهل از بستگان رسول اکرم(ص) نبودند؟ پیامبر(ص) پیش از مبعوث شدن به نبوت، تاجر بود و از این راه، درآمد داشت. اما ایشان، این پول را در راه خدا هزینه می کرد و همه وجود رسول اکرم(ص)، خداوند بود.

نشست «اوصاف و ویژگی‌های پیامبر اکرم(ص) در صحیفه سجادیه» در خبرگزاری ابنا برگزار شد/ بیان شاخصه‌های رسول اکرم(ص) در دوران رسالت در قالب دعا

رئیس مرکز تخصصی صحیفه سجادیه افزود: امام سجاد(ع) در دعای دوم صحیفه سجادیه گفت که اگر قرآن، مدح پیامبر(ص) را کرده است، چون رسول اکرم(ص) همه چیز را برای خداوند گذاشت. پیامبر(ص) در دوران بعثت خود از اذیت شدن مسلمانان از سوی مشرکان، اذیت می شد. رسول اکرم(ص) دور شدن و نزدیک شدنش به دیگران برای خداوند بود و تنها ملاک ایشان در این خصوص، خدا به شمار می رفت. پیامبر(ص) خودش را به زحمت می انداخت تا راست الهی را برساند.

کفیل با اشاره به شاخصه های رسول اکرم(ص) در دوران رسالت اظهار کرد: پیامبر(ص) در دوران رسالت خود به هفت شاخصه عمل کرد. اولین شاخصه، ایمان و معنویت بود و پیامبر(ص) برای رشد ایمان مردم، تلاش کرد. شاخصه دوم را می توان قسط و عدل، برشمرد. سومین شاخصه نیز علم و معرفت بود. پیامبر(ص) این دغدغه را داشت که جامعه رشد کند. صفا و اخوت و اصلاح اخلاقی و فردی، شاخصه های چهارم و پنجم بود. شاخصه ششم را می توان اقتدار و عزت دانست. بهترین حاکمیت تا قیامت، حاکمیت رسول اکرم(ص) است. آحرین شاخصه هم کار، حرکت و پیشرفت بود، براساس این شاخصه، پیامبر اکرم(ص) اجازه نمی داد که یک مسلمان، بیکار باشد.

وی خاطرنشان کرد: رسول اکرم(ص) از شهر مکه مهاجرت کرد تا دین خداوند، عزت پیدا کند. هجرت پیامبر(ص) نتیجه بخش بود. ما باید از ایشان درس بگیریم که برای دین خداوند، دغدغه داشته باشیم.

..............................

پایان پیام/ ۲۶۸

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha