در آستانه پنجمین سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی و بزرگداشت شهدای مقاومت، دومین نشست افغانستان همدل با عنوان «شب شعر مقاومت» با حضور شاعران و شخصیت های افغانستانی، شامگاه پنج‌شنبه (۶ دی) در مدرسه علمیه حضرت قائم (عج) برگزار شد.

۸ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۵
«نشست افغانستان همدل ۲» با عنوان «شب شعر مقاومت» در مشهد برگزار شد

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی اهل‌بیت(ع) ـ ابنا ـ در آستانه پنجمین سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی و بزرگداشت شهدای مقاومت، دومین نشست افغانستان همدل با عنوان «شب شعر مقاومت» با حضور شاعران و شخصیت های افغانستانی، شامگاه پنج‌شنبه (۶ دی) در مدرسه علمیه حضرت قائم (عج) برگزار شد.

در آغاز این مراسم سید ابوطالب مظفری، شاعر و نویسنده افغانستانی به بررسی مفهوم شعر مقاومت در ادبیات فارسی پرداخت و اظهار داشت: شعر مقاومت جنبه‌های مختلفی دارد و در برهه‌های مختلف تاریخ جوامع کاربرد داشته است. این نوع شعر نشان‌دهنده اعتراض شاعر به شرایط جامعه‌اش است.

وی افزود: شعرهایی که در این نشست خوانده می‌شوند، از مرزهای ملی و مذهبی فراتر رفته و به مقاومت در سطح جهانی می‌پردازند. به عبارت دیگر، شعر مقاومت در این نشست، هم جنبه‌ی هویتی (جهان اسلام) و هم جنبه‌ی اعتقادی (مبارزه با ظلم و ستم) دارد.

محمد کاظم کاظمی از شاعران نام آشنای افغانستان، با استقبال از برگزاری چنین برنامه‌هایی، به نمونه‌های متعددی از شعر مقاومت در ادبیات افغانستان اشاره کرد. از جمله، شعرهای شاعران افغانستانی در دوران جنگ با شوروی سابق را که در مقابل تجاوز و استبداد ایستادگی می‌کردند. همچنین به آثار علامه سید اسماعیل بلخی اشاره کرد که به عنوان یکی از پیشگامان شعر مقاومت در افغانستان، در برابر استبداد داخلی قیام کرده بود.

وی با بزرگ دانستن مقاومت مردم فلسطین در برابر رژیم صهیونستی به مقایسه شعر مقاومت در ادبیات افغانستان با ادبیات سایر کشورها، از جمله ایران و کشورهای عربی، به نقش پررنگ شعر مقاومت در مبارزات ملت‌ها علیه ظلم و ستم اشاره کرد.

به گفته‌ی کاظمی: شعر مقاومت در جهان عرب، به ویژه در موضوع فلسطین، از سابقه‌ی طولانی‌تری برخوردار است و شاعران بسیاری در این زمینه فعالیت کرده‌اند.

در ادامه‌ی این نشست ادبی، شاعرانی چون آقایان مدرسی، سید حکیم بینش، فضل الله قدسی، روح‌الله میرزایی، امان‌الله میرزایی و ابوالفضل مبارز و خانمها زهرا حسین‌زاده، عاطفه سادات موسوی و آمنه سادات اشعاری حماسی و پرشور در وصف قهرمانان و شهدای مقاومت خواندند.

............................
پایان پیام/