اسرائیل به عنوان یک «کاتالیزور ژئوپلیتیکی» برای افزایش نژادپرستی ضد مسلمانان در اروپا عمل کرده است.

۳ دی ۱۴۰۳ - ۱۸:۲۱
اسرائیل؛ عامل ژئوپلیتیکی افزایش نژادپرستی اروپایی علیه مسلمانان

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی اهل‌بیت(ع) ـ ابنا ـ گزارش اسلام هراسی اروپایی در سال ۲۰۲۳ نشان می‌دهد که جنگ مداوم اسرائیل علیه غزه به عنوان یک «کاتالیزور ژئوپلیتیکی» برای افزایش نژادپرستی ضد مسلمانان در اروپا عمل کرده است.

در این گزارش آمده است که اقدامات نظامی مداوم اسرائیل در غزه منجر به افزایش قابل توجه اسلام هراسی در سراسر اروپا شده است. گزارش اسلام هراسی اروپا در سال ۲۰۲۳ به احساسات ضد مسلمانان در ۲۸ کشور اروپایی پرداخته و اینطور نتیجه‌گیری کرده است که جنگ در منطقه تحت محاصره اسرائیل به عنوان یک کاتالیزور ژئوپلیتیکی در خدمت نژادپرستی ضد مسلمانان در اروپا عمل کرده است.

یافته‌ها حاکی از آن است که اسلام‌هراسی از طریق تبعیض‌های سیستمی، لفاظی‌های سیاسی، روایت‌های رسانه‌ای و نگرش‌های اجتماعی که با حوادثی مانند جنگ اسرائیل علیه غزه تشدید شده بود، ظاهر شده است.

در این گزارش آمده است که واکنش دولت‌های اروپایی لفاظی‌ها و اقدامات اسلام‌هراسی را تشدید کرده است. این گزارش می‌افزاید که اظهارات امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه و طرفداری او از  اسرائیل پس از حملات هفتم اکتبر، نژادپرستی سازمانی علیه مسلمانان را تشدید کرده است.

بر اساس این گزارش، در حالی که مجمع عمومی سازمان ملل متحد برای رسیدگی به افزایش و آگاهی از شعارهای ضد مسلمانان اعلام کرد که ۱۵ مارس «روز جهانی مبارزه با اسلام هراسی» است، اما از ۲۸ کشور در این گزارش، تنها اسپانیا در سال ۲۰۲۳ این روز را جشن گرفته است. این گزارش همچنین بر نقش احزاب راست افراطی که از اسلام‌هراسی برای منافع سیاسی سوء استفاده می‌کنند، تاکید کرده است.

در این گزارش آمده است که سیستم‌های حقوقی کشورهایی مانند فرانسه و فنلاند سیاست‌هایی را برای هدف قرار دادن سنت‌های اسلامی، تعیین می‌کنند و در این میان نباید نقش رسانه‌ها را در تداوم کلیشه‌ها و روایت‌های اسلام‌هراسانه نادیده گرفت.جرایم ناشی از نفرت اسلام هراسی همچنین در کشورهایی مانند نروژ، اسپانیا و یونان افزایش یافته است که نشان دهنده افزایش حملات لفظی و فیزیکی علیه مسلمانان است.

در این گزارش آمده است که زنان مسلمان با پوشیدن لباس‌های مذهبی به ویژه در زمینه اشتغال، تحصیل و مسکن با تبعیض مواجه هستند، به عنوان مثال در سوئیس، زنان مسلمان محجبه با تبعیض در محل کار مواجه شده و از پیشرفت در حرفه خود محروم هستند.

این گزارش همچنین بر بسته شدن چندین مسجد و هتل در بوسنی و هرزگوین در زمینی که برای مساجد به عنوان راهی برای از بین بردن میراث فرهنگی این کشور ساخته شده بودند، تاکید کرد.

نویسنده گزارش اروپایی اسلام هراسی ۲۰۲۳ خواستار مداخلات قوی سیاسی، قانونی و اجتماعی برای مبارزه با این پدیده نژادپرستانه فراگیر شد.

..............................

پایان پیام