قائم مقام وزیر میراث فرهنگی اظهار کرد: آل بویه، بخش طلایی و درخشان تاریخ ایران است و باید در این زمینه به پژوهش، تحقیق و تولید ادبیات بپردازیم.

۱۳ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۷:۴۴
آل بویه، بخش طلایی و درخشان تاریخ ایران است

به گزارش خبرگزاری اهل بیت(ع) ـ ابنا ـ «علی دارابی» امروز شنبه، 13 اسفند 1401، در همایش ملی «آل بویه» که در تالار لوزان شهرستان املش برگزار شد، با اشاره به اتفاق نظر اکثر مورخان بر شیعه 12 امامی بودن مسلمانان آل‌بویه، اظهار کرد: با صلابتی که آل‌بویه از حکومت امامان شیعی در برابر مخالفان و منتقدان دفاع می‌کرد، عملا توانست نقش بزرگی در ایجاد وحدت بین مسلمانان ایفا کند و مدلی ویژه از حکمرانی و مدیریت را در اداره کشور از خود بر جای گذاشت.

 

قائم مقام وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اشاره به اینکه توانمندی آل‌بویه در وحدت جهان اسلام قابل ذکر است، افزود: موضوع بازشناسی تاریخ و خدمات ارزنده آل بویه یکی از مهمترین بخش‌های تاریخ ایران و مرحله‌ای مهم در فرهنگ و هنر ایران زمین است.

 

وی کار بزرگ دیگر آل بویه را اهتمام در بزرگداشت عید غدیر که در ادبیات دینی ما، اکمال نعمت و اتمام دین است، دانست و تصریح کرد: همچنین مراسم سوگواری سالار شهیدان و در کنار آن آبادانی شهرها و حرمت قبور از دیگر کارکردهایی بود که در دوران آل بویه به‌طور گسترده صورت گرفت.

 

دارابی خاطرنشان کرد: آل‌بویه به‌دلیل قدرت و توانمندی، شرایطی را در جامعه فراهم کرد که افراد می‌توانستند ابراز عقیده کنند؛ یعنی در ابراز و اظهار عقیده و برنامه‌ها نوعی انبساط وجود داشت.

 

قائم مقام وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به اینکه ما جامعه‌ای با تاریخ هزاران ساله هستیم، تاکید کرد: این تاریخ زمینه فراز و فرودها و آمدوشدهای دودمان‌ها و قدرت‌های مختلف بوده و ما برای بازگشت به هویت ملی و حافظه تاریخی نیازمند بازشناسی گذشته هستیم تا متوجه پشتوانه بزرگ و غنی خود باشیم.

 

وی ادامه داد: امروز برخی از کشورهای همسایه ما چون همواره مستعمره قدرت‌ها بوده‌اند و چند دهه بیشتر نیست که استقلال پیدا کرده‌اند، چون گذشته‌ای ندارند که به آن ببالند، وقتی می‌خواهند موزه‌ای بسازند به نام موزه آینده نام‌گذاری می‌کنند.

 

دارابی با بیان اینکه موزه‌ها ویترینی از داشته‌های تاریخی هستند اما امروز موزه کارکرد بزرگتری دارد و مکانی برای رجوع نسل امروز به گذشته پر افتخار خویش است، اظهار کرد: ایجاد دبیرخانه دائمی و کرسی آل‌بویه شناسی گامی موثر در این خصوص است.

 

قائم مقام وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تاکید کرد: آل بویه، بخش طلایی و درخشان تاریخ ایران است و باید در این زمینه به پژوهش، تحقیق و تولید ادبیات بپردازیم.

 

وی با اشاره به اینکه بسیاری از آثار و میراث معماری ایرانی اسلامی مربوط به دوره آل‌بویه است، افزود: مسجد جامع نطنز، نائین و نی‌ریز نمونه های ارزشمندی از زیبایی شناسی آل بویه و میراث ماندگار آنان در حوزه معماری است.


دارابی اظهار کرد: گیلان و مازندران جایگاه ویژه‌ای در داشته‌های میراثی تاریخی ما دارد و در طول تاریخ، مرجع و پناه شیعیان بودند و شهرستان املش جایگاه تمدنی دارد.


--------------------

پایان پیام/۳۴۴

برچسب‌ها