آئین رونمایی از کتاب "عاشورا در چهار گوشه ایران" در کتابخانه مرحوم آیت الله العظمی بروجردی در قم برگزار شد.

۱۷ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۶:۱۴
کتاب "عاشورا در چهار گوشه ایران" در قم رونمایی شد/ جمع آوری تصاویر آیین های عزاداری عاشورا از ۸۵ نقطه ایران

به گزارش خبرگزاری اهل بیت(ع) ـ ابنا ـ آئین رونمایی از کتاب "عاشورا در چهار گوشه ایران" عصر امروز یکشنبه 17 مرداد 1400 در کتابخانه مرحوم آیت الله العظمی بروجردی در مسجد اعظم قم برگزار شد.

برگزاری آیین های عاشورایی در 120 کشور

محمد مهدی داودی پور مدیر انتشارات نگار در این مراسم با اشاره به کتاب عزاداری در چهار گوشه ایران اظهار کرد: این کتاب حاصل 33 سال تلاش سعید محمودی بود که تصاویری از آیین های عزاداری عاشورا را از 85 نقطه ایران جمع آوری کرد. کتاب حاضر، کتابی بی نظیری است که یک اثر ماندگار عاشورایی در عرصه کتاب به شمار می رود و آثار 20 هنرمند عکاس از دوره قاجار تاکنون در کتاب گنجانده شده است.

وی ادامه داد: کتاب عاشورا در چهار گوشه ایران با مقدمه آیت الله علوی بروجردی است که وی در مقدمه خود به ارتباط هنر و عرصه عاشورا از زمان حضرت زینب(س) تاکنون پرداخت. سید حسن نصر و دو تن از مستشرقان آمریکایی و انگلیسی متخصص در عرصه زیارت شناسی هم برای این کتاب مقدمه نوشتند.

مدیر انتشارات نگار افزود: عرضه نشر، کتاب های ارزشمندی را تولید کرده است، اما کتاب عاشورا در چهار گوشه ایران، اثری بی نظیر است و امیدواریم این اثر، مقدمه ای برای پروژه جامع عاشورا در چهار نقطه جهان باشد.

داودی پور با اشاره به گستره وسیع فرهنگ عاشورا اظهار کرد: هیچ سوگواره ای به ظهور و بروز عاشورا نیست و در 120 کشور جهان، آیین های عاشورایی برگزار می شود و عاشورا ظرفیت استثنائی برای فرهنگ شیعی است و باید از از گسترش فرهنگ عاشورایی استفاده کنیم.

وی خاطرنشان کرد: برخلاف شبهات، عاشورا بزرگ ترین نماد مهرورزی و صلح در عالم است.

مطرح شدن فرهنگ عاشورا در جهان

آیت الله سید جواد علوی بروجردی در ادامه این مراسم با اشاره به ویژگی های واقعه عاشورا اظهار کرد: عاشورا برای ما فقط یک واقعه تاریخی نیست، وقایع بسیاری در طول تاریخ اتفاق افتاد، ولی هیچ کدام عاشورا نشد، عاشورا یک فرهنگ است.

وی ادامه داد: عاشورا در جاهایی سیر می کند که شیعه سیر نمی کند. در هند روضه خوانی را دیدم که هندو بود و برای هندوها روضه می خواند. عاشورا برای ما فراتر از مذهب و دین است و ارامنه برای امام حسین(ع) مراسم می گیرند و نذری می دهند.

تولیت مسجد اعظم افزود: عاشورا در دنیا مطرح شده است و دسته های عزاداری به طول کیلومترها در خیابان های کشورهای مختلف در ایام ماه محرم، حرکت می کنند.

آیت الله علوی بروجردی با اشاره به نقش اهل بیت(ع) در تبلیغ عاشورا اظهار کرد: سخنرانی امام سجاد(ع) پس از واقعه عاشوراء، تبلیغات حکومت اموی را باطل کرد.

وی ادامه داد: پیروان مذاهب و ادیان دیگر نیز به اهل بیت(ع) اعتقاد دارند، به عنوان مثال اهل شام با وجود سنی بودن به مزار حضرت رقیه(س) در دمشق سر می زنند و این بانوی بزرگوار را امانتی از حضرت زینب(س) در نزد اهل شام می دانند.

تولیت مسجد اعظم افزود: امام علی(ع) را سال ها بر سر منابر فحاشی دادند، ولی امروز نام امیرالمومنین(ع) در جهان می درخشد و کشی ایشان را با معاویه در عصر کنونی مقایسه نمی کند.

آیت الله علوی بروجردی با اشاره به شبهه پراکنی در خصوص عاشورا خاطرنشان کرد: باید خودمان را در کنار امام حسین(ع) پناه بدهیم، عده ای تنها به مجالس عزاداری گیر می دهند و به شبهه پراکنی در قبال عزاداری امام حسین(ع) می پردازند. ما در مقابل باید تاثیرگذاری عاشورا را نشان بدهیم.

هجمه معاندین به اقامه عزاداری عاشورا

سخنرانی پایان مراسم آیت الله میر سید محمد یثربی رئیس حوزه علمیه آیت الله یثربی کاشان بود.

وی با اشاره به تاثیر هنر اظهار کرد: تاثیر استفاده از ابزارهای هنری بر دیگران زیاد است و در این راستا شاهد برگزاری آیین تعزیه برای بزرگداشت عزاداری امام حسین(ع) بودیم که قدمت آن به دوره قاجار می رسد.

آیت الله یثربی ادامه داد: باید از بزرگان فقها تجلیل کرد، آنها باعث شدند که امروز 400 میلیون شیعه در جهان داشته باشیم و امروز یک چهارم مسلمانان دنیا را شیعیان تشکیل می دهند. گسترش مکتب تشیع به دلیل سخنان و رفتار علمای شیعه و صیانت آنها از دین و مذهب بوده است.

وی ادامه داد: امروز شدت هجمه معاندین و مخالفین متوجه اقامه عزاداری عاشورا و فقاهت و مرجعیت شیعه است.

آیت الله یثربی با اشاره به میراث شعر عاشورایی اظهار کرد: هر کدام از اشعار محتشم کاشانی، ترجمه یک روایت صحیح السند می باشد.

وی خاطرنشان کرد: باید تا پایان عمر قدردان ولایت اهل بیت(ع) باشیم.

در حاشیه آئین رونمایی از کتاب عاشورا در چهار گوشه ایران، سیدعلی سادات رضوی از مداحان اهل بیت(ع) به بیان ذکر مصیبت ائمه معصومین(ع) پرداخت.

.............................
پایان پیام/ 268

برچسب‌ها