به گزارش خبرگزاری اهلبیت(ع) ـ ابنا ـ نخستین پیش نشست مجازی همایش ملی مازندران شناسی و الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، روز یکشنبه، 19 اردیبهشت 1400 در سالن سلمان هراتی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران در رشت برگزار شد.
حجت الاسلام و المسلمین «غلامحسن تسخیری» در این مراسم، به ویژگیهای برجسته استان مازندران در کلام رهبر معظم انقلاب اشاره کرد و گفت: مازندرانیها در صدر اسلام، دوران نهضت انقلاب، دفاع مقدس و همچنین دفاع از حرم، در صف مقدم ایستادگی و رشادت بودند.
مسئول دفتر نماینده ولی فقیه در سپاه کربلا به حضور فعال و پیشگامی مردم مازندران در عرصههای فرهنگی و اجتماعی و دفاع از ارزشهای انقلاب اسلامی اشاره و تصریح کرد: این استان از دیرباز ولایتمداری خود را اثبات کرده است و در گذشته با آغوش باز پذیرای فرزندان و نوادگان اهل بیت(ع) بوده است.
وی به برخی آمارها در حوزه جغرافیایی و فرهنگی استان مازندران اشاره کرد و گفت: متوسط جمعیت خانواده در استان، حداکثر سه نفر و متوسط رشد جمعیت مازندران نیز، یک درصد است.
حجت الاسلام و المسلمین تسخیری با بیان اینکه مازندران، دومین استان در کوچک بودن خانواده است، اظهار کرد: رتبه نخست تک فرزندی و همچنین رتبه نخست مهاجرت به تهران نیز در سطح کشور؛ به مازندران اختصاص دارد.
مسئول دفتر نماینده ولی فقیه در سپاه کربلا با اشاره به اینکه مسئولان باید پاسخ دهند که چرا استانی با چنین ظرفیت بالایی، مواجه با آسیبهای جدی شده است، تصریح کرد: استان مازندران دارای هفت قومیت و هشت فرقه و اقلیت دینی است که تعدادی از آنها به فعالیت نیز مشغول هستند که باید در این خصوص فکر شود.
وی در ادامه به نقش آفرینی استان مازندران در هشت سال دفاع مقدس اشاره کرد و گفت: 10 هزار و 400 شهید، 66 هزار رزمنده، 31 هزار جانباز، 2 هزار و 382 آزاده و 311 سردار شهید، افتخارات درخشان استان در هشت سال دفاع مقدس بوده است.
حجت الاسلام و المسلمین تسخیری با اشاره به اینکه، 635 شهید استان مربوط به شهدای ترور هستند، تصریح کرد: مازندران در جبهه مقاومت و دفاع از حرم نیز، 42 شهید تقدیم کرده است.
*استان مازندران، 9 هزار امامزاده، مسجد و حسینیه دارد
مسئول دفتر نماینده ولی فقیه در سپاه کربلا به زندهبودن و پویایی مازندران در عرصههای انقلاب و فرهنگ دینی اشاره کرد و گفت: مردم مازندران پایبند به اعتقادات دینی و انقلابی هستند و این یک ظرفیت بسیار مناسب است.
وی تاکید کرد: وجود یک هزار و 361 امامزاده، هفت هزار و 628 مسجد و حسینیه، 54 مدرسه علمیه، هشت هزار طلبه و روحانی و پنج هزار هیأت مذهبی از دیگر ظرفیتهای گسترده فرهنگی و دینی استان مازندران است.
حجت الاسلام و المسلمین تسخیری همچنین به آمار بالای پایگاههای خبری و تحلیلی در استان مازندران اشاره و خاطرنشان کرد: این آمار بالا علیرغم ظرفیتی که ایجاد کرده است، تهدیداتی را نیز شامل میشود.
مسئول دفتر نماینده ولی فقیه در سپاه کربلا اذعان کرد: امروز دشمنان ایران اسلامی در تلاش هستند تا با تبلیغات دروغین و اخبار کذب و ناامید کننده، مردم را نسبت به آینده انقلاب و نظام دلسرد کنند.
* اختتامیه همایش مازندرانشناسی و الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، اول خرداد برگزار میشود
در ادامه این نشست، حجتالاسلام و المسلمین «محمود دیانی»، به نقش بی بدیل مازندران در رشد و نمو فلسفه اسلامی اشاره کرد و گفت: مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت پیامبر اعظم (ص) آمادگی دارد برای برگزاری بزرگداشت شخصیت بزرگی همچون ملاصدرا نیز گامهای مثبتی بردارد.
رئیس مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت پیامبر اعظم(ص) ساری با اشاره به اینکه همایش مازندران شناسی و الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت از سال گذشته با همکاری بیش از ۶۰ نهاد علمی و اجرایی استان آغاز به کار کرد، تصریح کرد: فراخوان مقاله این همایش علمی نیز در سه محور اصلی ارائه شد که خوشبختانه با استقبال گسترده محققان و پژوهشگران قرار گرفت.
وی با بیان اینکه نخستین پیش نشست علمی این همایش ملی با همکاری جمعی از نهادهای علمی و اجرایی استان برگزار شد، تاکید کرد: همچنین قرار است پیش نشست دوم این همایش نیز ۲۶ اردیبهشت سال جاری به میزبانی دانشکده کشاورزی ساری برگزار شود.
حجت الاسلام والمسلمین دیانی اذعان کرد: اختتامیه این همایش ملی نیز، یکم خرداد ماه 1400 همزمان با روز ملاصدرا به صورت مجازی برگزار میشود.
------------------
پایان پیام/ 344