به گزارش خبرگزاری اهلبیت(ع) ـ ابنا ـ همایش «زعیم ذوفنون» روز گذشته به همت پژوهشگاه فرهنگ و اندیشۀ اسلامی و دانشگاه آزاد اسلامی، با حضور علیاکبر ولایتی، غلامعلی حداد عادل، آیتالله علیاکبر رشاد، فرهاد رهبر، علیاکبر احمدیان و حجتالاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه در سالن همایش کتابخانۀ مرکزی واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد.
غلامعلی حداد عادل طی سخنانی در این همایش دربارۀ بُعد فرهنگی رهبر معظم انقلاب گفت: مهمترین بعد ایشان، بعد فرهنگیشان است که این بعد پشت چهرۀ سیاسی ایشان قرار گرفته و از دیدگان پوشیده مانده است.
وی افزود: از نظر فقهی یا فلسفی ممکن است علمایی همسطح یا جلوتر از رهبری باشند اما مطمئن هستم که رهبر معظم انقلاب از نظر فرهنگی از دستپروردههای حوزههای علمیه جلوتر هستند.
رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی ضمن اینکه انقلاب اسلامی را یک فرهنگ دانست، اظهار کرد: رهبری این فرهنگ را شخصیتی فرهنگی بر عهده گرفته است.
وی ادامه داد: فرهنگ هر جامعه، نرمافزار و هویت آن جامعه است و اقدامات هر جامعه مطابق فرهنگ آن جامعه معنا پیدا کرده و بر مبنای همان فرهنگ هم اثر میکند. به همین دلیل، رهبر معظم انقلاب معتقدند که عزت ما با فرهنگ و هویتمان معنا پیدا میکند.
حداد عادل دربارۀ جایگاه رهبری در فرهنگسازی گفت: گفتمان ما، گفتمان انقلابی است که مطابق این گفتمان، امام و رهبری مهمترین بخش از فرهنگ و هویت جامعه است زیرا رهبری، معماری هستند که جایگاه سه فرهنگ اسلامی، ایرانی و غربی را در نظام تعیین میکنند به طوری که استقلال فرهنگی ما حفظ شود.
وی افزود: رهبری معتقدند که فرهنگ یک امر عمومی است که از رفتار مردم فهم و انتزاع میشود لذا شعارهای سال که رهبری تعیین میکنند در حیطۀ فرهنگ جای میگیرد.
رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی با اشاره به اینکه روشنفکری از نظر رهبری یک بیماری برای جامعه است دربارۀ گفتمانهای فرهنگی مورد تأکید رهبری بیان کرد: تهاجم فرهنگی، شبیخون فرهنگی، ناتوی فرهنگی، گفتمان بصیرت، جنبش نرمافزاری، مهندسی فرهنگی، جنگ نرم، سبک زندگی اسلامی و طرح تمدن اسلامی نمونههایی از گفتمان ایشان است.
وی در پایان توجه به ادبیات، زبان، شعر و فیلم را از جمله خصوصیات فرهنگی رهبری دانست.
...............
پایان پیام/ 320