رئیس مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران گفت: علیرغم تبلیغات فراوان ضد ایرانی، بسیاری از مردم ترکیه به انقلاب اسلامی و مقام معظم رهبری علاقه مند هستند.

۱۲ تیر ۱۳۹۶ - ۱۳:۱۸
خسروپناه: مردم ترکیه به انقلاب اسلامی و مقام معظم رهبری علاقه مند هستند

به گزارش خبرگزاری اهل بیت (ع ) ـ ابنا ـ  حجة الاسلام والمسلمین خسروپناه رئیس مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران در گزارشی از سفر اخیر خود به شهر ارزروم ترکیه که در ایام شب های قدر ماه رمضان برگزار شده بود گفت: به اقتضای فعالیت های علمی فلسفی فرهنگی به کشورهای مختلف سفر کرده و در همایش های علمی حضور می یابیم ولی این سفر بیشتر جنبه تبلیغی داشت که البته نشست های علمی هم برگزار شد.

خسروپناه شهر ارزروم ترکیه را شهری سیاسی، اقتصادی، نظامی و تاریخی در ترکیه دانست و افزود: دانشگاه آتاتورک ارزروم از نهادهای مهم این شهر محسوب شده و دارای ۱۵ دانشکده، ۱۷ مدرسه عالی، ۶ انستیتو، ۱۰ مرکز تحقیقاتی و ۲ بیمارستان تحقیقاتی می باشد.

وی گفت: از جمعیت ۸۰-۷۵ میلیونی کشور ترکیه نزدیک به ۲۰ میلیون نفر علوی در ترکیه ساکن هستند.

رئیس مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران درباره علاقه مردم ترکیه به ایران و مقام معظم رهبری گفت: علیرغم تبلیغات فراوان ضد ایرانی، بسیاری از مردم به ایران، انقلاب اسلامی و مقام معظم رهبری علاقه مند بوده و اظهار می کردند که رهبر معظم انقلاب در قلب آنها جای دارد.

وی تصریح کرد: شهر ارزروم یک شهر مذهبی تلقی شده، تمام اقشار مردم در فرهنگ خود حرمت ماه مبارک رمضان را حفظ می کنند و در طول این سفر ۱۱ روزه یک نفر مشاهده نشد که در ملاء عام روزه خواری کند.

حجت الاسلام والمسلمین خسروپناه ادامه داد: با دو نهاد مهم این شهر، دانشگاه آتاتورک و سازمان دیانت جلسه برگزار شد، تمام امور فرهنگی ـ تبلیغی و دینی زیر نظر سازمان دیانت بوده و مسئول آن توسط شخص رئیس جمهور تعیین و برای هر استان یک مسئول به نام مُفتی تعیین می شود و مُفتی آنجا علاقه مند بود که اطلاعاتی در خصوص اعتقادات، دیدگاه ها و باورهای شیعیان در مسائل مختلف داشته باشد.

وی مذهب اغلب افراد را حنفی عنوان و اظهار کرد: سازمان دیانت ترکیه از نظر علم و دانش سطح بالایی نداشت و بسیار قابل توجه بود که شناخت و اطلاعات نهادی که امور دینی را بر عهده دارد نسبت به مذهب تشیع بسیار ضعیف باشد.

رئیس مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران با اشاره به طرح مباحثی در خصوص ادیبان ایرانی گفت: عموم مردم بر اثر عواملی، از ادبیات فارسی فاصله گرفته اند ولی گروه ادبیات فارسی دانشگاه ارزروم در این زمینه فعالیت فراوان داشته و کتبی را از جمله شاهنامه فردوسی به زبان ترکی استانبولی ترجمه کرده اند که مورد استقبال فراوان قرار گرفته است.

وی افزود: استقبال از کتب ترجمه شده ایرانی نشان می دهد که فرهنگ ما ایرانیان با فرهنگ مردم ترکیه نزدیک است.

حجة الاسلام والمسلمین خسروپناه به وجود گروه فلسفه در دانشگاه ارزروم اشاره کرد و افزود: متأسفانه در کشور ترکیه نه در دانشکده الهیات و نه در سازمان دیانت موضوعی به نام فلسفه مطرح نشده و از مباحث فلسفی به دور هستند و حتی در گروه فلسفه در دانشگاه نیز مباحث فلسفی بصورت سطحی و رقیق مطرح می شود.

وی اظهار کرد: در یکی از این جلسات بحثی با موضوع اندیشه های عرفانی امام خمینی(ره) مطرح شد که خلاصه ای از عرفان نظری و عملی ایشان را به زبان ساده توضیح دادیم.

خسروپناه در پاسخ به این سؤال که آیا با محدودیت در آنجا مواجه نبودید گفت: ایران و ترکیه برای رفت و آمد به ویزا نیاز ندارند و ضمنا اکثر برنامه ها و جلسات ما با ایرانیان مقیم ترکیه بود، ترکیه با نشست های معمولی و عمومی مشکل ندارد البته اگر احساس کند که ایرانیان در صدد ترویج تفکر خود می باشند قطعا برخورد خواهد کرد.

دکترخسروپناه تأکید کرد: برای حفظ امنیت ایران، و به اقتضای منافع ملی و بین المللی باید از سوریه حمایت و حفاظت نماییم که به حمدلله توان داعش به حداقل رسیده است.

وی با اشاره به اینکه ایران بدنبال تغییر مذهب سوریه نبوده است افزود: دفاع ایران در سوریه دفاع مذهبی نبود بلکه سوریه را مورد حمایت امنیتی قرار داده بود و اگر سوریه به دست داعش افراطی قرار گیرد به سوریه بسنده نکرده و به مرزهای ایران وارد می شود.

دکتر خسروپناه ادامه داد: نسبت ناروایی به ایران داده می شود در خصوص اینکه ایران در نظر دارد که همه را شیعه کند ولی باید بدانند که ایران نیازی به این کار ندارد و ضمنا مهمترین عنصر تشیع، محبت به اهل بیت(ع) است که بسیاری از اهل تسنن این محبت را در دل دارند.

رئیس مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران گفت: تشیع علاوه بر مذهب، یک فلسفه، اندیشه و تفکر است و تفکر با اجبار قابل انتقال نیست بلکه باید خود انسان این تفکر را شناخته و بپذیرد تا به آن گرایش یافته و در جان بنشیند.

حجة الاسلام والمسلمین خسروپناه ارزیابی خود را از این سفر تبلبغی- فرهنگی ـ علمی اینگونه بیان کرد: این سفر چند پیامد مثبت داشت اول اینکه ارتباطات بین المللی و گفتگوی فرهنگی، و بیان تفکر خود با زبان منطق موجب تغییر نگاه افراد به اسلام ایرانی و تشیع ایرانی شده و تبلیغات ایران هراسی و شیعه هراسی را به حاشیه می برد.

دکتر خسروپناه پیامد دیگر این سفر را آشنایی با بعضی منابع و ترجمه آنها بیان کرد و افزود: چنین سفرهایی موجب آشنایی با ترجمه بعضی از متون شده تا جاییکه فرهنگ ترجمه آثار حکیم فردوسی و فرهنگی ایران به زبان ترکی استانبولی مورد استقبال واقع شده و نیز یکی از آثار اصلی این سفر پاسخ به سؤالات دانشجویان ایرانی در زمینه مباحث قرآنی بود.

رئیس مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران درپایان این گفتگو تاکید کرد: سفر مبلغین موجب می شود که ایرانیان مقیم ترکیه، اصالت ایرانی بودن و زبان فارسی را حفظ کرده و فراموش نکنند.

........................................
سرویس خبرنگاران/ داخلی/ 333

برچسب‌ها