به گزارش خبرگزاری اهلبیت(ع) ـ ابنا ـ مراسم تجلیل از فعالان حوزۀ قرآن و عترت بیستوپنجمین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم، عصر دیروز با حضور حسین استادولی، مترجم برجستۀ قرآن؛ حجتالاسلام والمسلمین محمدعلی کوشا، پرکارترین منتقد در حوزۀ ترجمۀ قرآن؛ عباس دوزدوزانی، صاحب ترجمۀ منظوم قرآن؛ حجتالاسلام والمسلمین محمدرضا حشمتی، رئیس نمایشگاه قرآن؛ حجتالاسلام والمسلمین محمدعلی خسروی، مدیر کمیتۀ نهادهای غیردولتی نمایشگاه قرآن در نیمطبقۀ شبستان مصلای امامخمینی(ره) برگزار شد.
حجتالاسلام والمسلمین خسروی در مورد گفتمانسازی قرآنی در بیانات رهبر معظم انقلاب و امامخمینی(ره) گفت: رهبری در آغاز ماه رمضان فرمودند که در مجامع علمی، «گفتمانسازی قرآنی» تا یعنی قرآن در زندگی ما حضور جدی پیدا کند. البته یکی از شخصیتهایی که بیشترین تأثیر را در گفتمانسازی قرآنی داشتند امامخمینی(ره) بودند.
معاون پژوهشی سابق مؤسسۀ تنظیم و نشر آثار امامخمینی(ره) در تبیین گفتمانسازی قرآنی امامخمینی(ره) اظهار کرد: یکی واژگان زمان انقلاب، لقب «دیکتاتور» برای شاه بود، امام(ره) دیکتاتور را با واژۀ «طاغوت» عوض کردند، طاغوت دیکتاتور است به علاوۀ معنایی فراتر از آن. طاغوت یعنی کسی که خودش را جای خدا گذاشته است.
وی افزود: واژۀ «استعمار» داشتیم که امام(ره) آن را عوض کردند و واژۀ «استکبار» را گذاشتند. واژۀ «فقیر» و «محروم» را داشتیم که هم کمونیستها و هم مسلمانان دنبال این بودند که فقرا از فقر بیرون آیند، امام واژۀ فقر را با «مستضعف» که در قرآن آمده عوض کردند، مستضعف فقیری است که خودش را نباخته است و مبارزه میکند تا حقش را بگیرد.
حجتالاسلام والمسلمین خسروی ادامه داد: ضمناً واژهای نیز انتخاب شد که در پیشبرد انقلاب اسلامی تأثیر زیادی داشت و آن خود واژۀ «امام» برای امامخمینی(ره) است چون قبل از آن همه امامخمینی(ره) را آقا صدا میکردند که دقیقاً سال 1356 یکی از بزرگان انقلاب که امروز رئیس جمهور هستند بر اساس آیات قرآن دربارۀ حضرتابراهیم(ع)، واژۀ امام را بر امامخمینی(ره) نهاد.
فعالان قرآن و عترت (از راست به چپ: عباس دوزدوزانی؛ حسین استادولی؛ حجتالاسلام والمسلمین محمدعلی کوشا)
وی در مورد مظلومیتهای عباس دوزدوزانی یادآور شد: برخی از افرادی که در خدمتشان هستیم، سختیکشیدههای دوران ستمشاهی هستند، برادرمان جناب آقای دوزدوزانی اولین فرماندۀ سپاه پاسداران هستند که سالهای سال زندان بودند. من خدمت آقای صلواتی بودم، ایشان میگفتند یکی از شکنجههای من این بود که صدای دلخراش آقای دوزدوزانی وقتی شکنجهاش میکردند را بشنوم! من وقتی دیدم آقای مظفرینژاد با آقای دوزدوزانی روبرو شدند و باهم روبوسی میکنند قطعاً یاد زمانهایی افتادند که در زندان افطار میکردند.
مدیر کمیتۀ مؤسسات و نهادهای غیردولتی نمایشگاه قرآن در مورد تجلیل شوندگان این مراسم بیان کرد: امروز از آیتالله سید مصطفی حسینی دشتی، صاحب آثار فراوان از جمله ترجمه و تفسیر قرآن کریم؛ حسین استادولی، منتقد برجستۀ حوزۀ ترجمۀ قرآن و مترجم قرآن کریم، نهج البلاغه و صحیفۀ سجادیه؛ عباس دوزدوزانی، دومین وزیر فرهنگ و صاحب ترجمۀ منظوم از قرآن، تجلیل میشوند.
حجتالاسلام والمسلمین حسین تهرانی، نمایندۀ آیتالله سید مصطفی حسینی دشتی (سمت راست) در کنار حجتالاسلام والمسلمین محمدعلی خسروی (سمت چپ) در مراسم تجلیل از فعلان قرآن و عترت
در پایان این مراسم، حسین استاد ولی، عباس دوزدوزانی و آیتالله سید مصطفی حسینی دشتی تجلیل شدند.
گفتنی است بیستوپنجمین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم، تا بیستوششم خردادماه از ساعت 17 تا 24 در مصلای امامخمینی(ره) تهران، پذیرای علاقمندان به قرآن است.
...............
پایان پیام/ 320