نمونه ای موفق در تبلیغ بین المللی؛ ترکیب "حکمت، دانش و مخاطب شناسی"

۱۷ آذر ۱۳۹۵ - ۱۱:۵۱
نمونه ای موفق در تبلیغ بین المللی؛  ترکیب "حکمت، دانش و مخاطب شناسی"

خبرگزاری اهل‌بیت(ع) ـ ابنا / سرویس صفحات فرهنگی:

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
به قلم: ع. حسینی عارف (مدیرعامل خبرگزاری ابنا)
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

دیشب گزارش فاضل محترم "حجت الاسلام والمسلمین شیخ محمدجعفر احمدی" از شرکتش در بیست و نهمین نمایشگاه بین المللی کتاب مسکو را می خواندم.

انتقادات زیادی به برخی فعالان ایرانی در عرصه بین‌المللی کرده بود که بحق و بجا هم هست؛  اما در کنار همه آنها، از یک نمونه موفق هم تجلیل داشت.

نوشته است:

«غرفه "انتشارات صدرا" وابسته به "بنیاد پژوهش های اسلامی مسکو"، در بخش روسی نمایشگاه، با غرفه آرایی و فضای مناسب، کتب زیادی را عرضه کرد. بیشتر موضوعات کتب عرضه شده در این غرفه در حوزه فلسفه، عرفان و کلام بود؛ چرا که بنیاد با رویکرد فلسفی و عرفانی اقدام به معرفی اسلام می نماید.

به نظر می رسد با توجه به حوادث اخیر در جهان و شدت گرفتن فعالیتهای تکفیری، این رویکرد کاملاً هوشمندانه است...

بنیاد پژوهش های اسلامی مسکو بیش از ۱۰ سال است که در روسیه در زمینه چاپ و نشر فعالیت می کند. به خاطر اقدامات افراطیون چچنی و حرکت های چریکی در داغستان و فعالیت چشم گیر سلفی‌ها و تکفیری‌های وهابی در برخی جمهوری های روسیه و نیز درگیری های خونین در سوریه، عراق، افغانستان، پاکستان، یمن، لیبی و کشتار انسانها توسط داعش، القاعده و طالبان، مردم روسیه به اسلام بدبین شده و علاقه‌ای به کتب مذهبی نشان نمی دهند. بنیاد پژوهش های اسلامی روسیه این ذهنیت را درک کرده است و کتاب ها اسلامی را در قالب‌های متفاوت منتشر می کند.

مزیت دیگر کتب این بنیاد این است که آثار خود را با ویراستاری های علمی و ادبی روسی، به قلم نویسندگان و مترجمان مشهور روسیه منتشر می کند، لذا با سلایق شکلی و فرهنگی روسها تولید می شوند. از این رو، کتاب های این انتشارات مورد توجه روسها قرار گرفته است و حتی به عنوان یک انتشارات روسی، در کنار سایر ناشران داخلی این کشور قرار گرفته است.

گذشته از هوشمندی در انتخاب رویکرد، نکته دومی که بیان کرده است، شاید از اهمیت بیشتری برخوردار باشد.

کسانی که در زمینه نشر بین الملل کار کرده باشند می دانند که در این سالها، چه سرمایه های هنگفتی بر اثر استفاده از مترجمان غیر بومی و ویراستاران ناوارد هدر رفته و حتی برخی کتب ما را در خارج، مضحکه کرده است!»

سال 1387 رهبر معظم انقلاب اسلامی از شخص بنده پرسیدند: "کتاب های مجمع جهانی اهل بیت(ع) را مترجمان بومی ترجمه می کنند یا ایرانی؟".
عرض کردم: "روش و اصرار ما این است که مترجمان کتب مجمع، بومی و اهل زبان باشند".
ایشان بر این روش تأکید فرمودند و خاطره ای در تأیید این اصرار نقل کردند.

حال، آنچه در انتشارات صدرای مسکو انجام می شود را می توان ترکیب موفقی از "حکمت"، "دانش" و "مخاطب شناسی" دانست که نمونه ای قابل الگوگیری در تبلیغ بین المللی محسوب می شود.

نکته مهم دیگری که در گزارش آقای احمدی وجود داشت نیز فصل دیگری از فجایع وهابیون و تکفیری‌ها را روشن می کند؛ در زمینه "صد عن سبیل الله".

نوشته است:

«به خاطر فعالیت وهابیون و تکفیری ها در روسیه ــ و اقدامات تروریست های چچنی و داغستانی ــ فروش هر گونه کتاب مذهبی که در خارج روسیه چاپ شده باشد ممنوع است.

هر شخص یا فروشنده ای که چنین کتابهایی داشته باشد باید پاسخ گوی مراجع امنیتی و قضایی باشد. به همین دلیل، کتابفروشان، به سراغ خرید کتاب از ناشران اسلامی خارجی نیامدند.

مدیر غرفه انتشارات مجمع با رایزنی های فراوان و بسختی، تنها توانست برای یکی از کتابفروشان آذربایجانی، مجوز خرید از نمایشگاه را اخذ و تعدادی از آثار مجمع را برای توزیع به وی بفروشد!».

نمی دانم جهان چه زمانی از دست این جماعت خلاص خواهد شد؛ اما دعا می کنیم که این رخداد هر چه زودتر حادث گردد.

اگر تمایل دارید گزارش آقای احمدی را (البته با حذف برخی انتقادات تند و تیز و محرمانه) بخوانید، روی لینک زیر کلیک کنید:

شرکت مجمع جهانی اهل بیت(ع) در نمایشگاه بین المللی کتاب مسکو

همچنین برای گزارش مفصل تری از "انتشارات صدرا" وابسته به "بنیاد پژوهش های اسلامی مسکو" از لینک زیر استفاده کنید:

نمونه ویژه «صدرا» ؛ الگویی برای معرفی جبهه فرهنگی انقلاب به جهان

......................
پایان پیام/ 101

آرشیو سرمقاله های خبرگزاری ابنا:
ــ آیا شاهد یک "ترکیه جدید" خواهیم بود؟
ــ رایزنی شکننده در ژنو ؛ دست بالا مال کیست؟
ــ جمعه های خونین تکفیری؛ داعش اسلام را کجا آموخته است؟
ــ آقای درویش، بیایید به احساسات مردم احترام بگذاریم
ــ انفجار اطلاعات؛ غول‌های صنعت فرهنگ؛ و دو نامه
ــ اقتصاد مقاومتی؛ در عرصه فرهنگ و تبلیغ بین الملل
ــ روز جهانی حضرت علی اصغر(ع) ؛ روز حمایت از کودکان قربانی خشونت و تروریسم
ــ نمونه ای موفق در تبلیغ بین المللی؛ ترکیب "حکمت، دانش و مخاطب شناسی"
ــ یادداشت های اربعینی /1/ و کاروان عشق در حرکت است...
ــ یادداشت های اربعینی /2/ به میزبانمان احترام بگذاریم
ــ یادداشت های اربعینی /3/ بیست و هشتم صفر؛ اربعین مکرر؛ و ایثار و مجاهدت عجیب شیعیان عراق
ــ دوران ترامپ؛ دکترین مونرو یا مک کارتیسم نوین؟

برچسب‌ها