حجت‌الاسلام سعیدی عدم توجه به شرایط زمان و مکان را یکی از بزرگ‌ترین اشتباهات امر پژوهش خواند و بیان داشت: آثار بزرگان ماقبل از انقلاب ناظر به شرایط زمان بود که تحت تأثیر چهار جریان اومانیسم، ماتریالیسم، ناسیونالیسم و اندیشه‌های صوفی‌گری و بهایی‌گری بود که از سوی کشور‌ها و افراد مختلف به جامعه القا شده بود.

۲۶ آذر ۱۳۹۴ - ۰۸:۴۶
برجسته کردن گفتمان دینی در مقابل گفتمان‌های افراطی از وظایف علوم انسانی اسلامی است

به گزارش خبرگزاری اهل‌بیت(ع) ـ ابنا ـ اولین جشنواره سلمان فارسی ویژه تحقیقات علوم انسانی اسلامی در سطح نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران، صبح امروز ـ پنجشنبه ۲۶ آذرماه ـ با حضور آیت‌الله مکارم شیرازی در مدرسه امام موسی کاظم(ع) برگزار شد.

نماینده ولی‌فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در این مراسم با بیان اینکه این جشنواره به مناسبت ارتقاء پژوهشکده امام صادق(ع) به پژوهشگاه از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی صورت گرفته است، گفت: پاسخگویی به نیازهای نیروی مسلح و تشویق پژوهشگران برای حضور در این عرصه یکی از عوامل شکل‌گیری این جشنواره علمی بوده است.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین «علی سعیدی» اظهار داشت: این همایش از سوی پژوهشگاه امام صادق(ع) و با همکاری نیروهای مسلح و نمایندگی ولی‌فقیه تشکیل‌شده است.

وی افزود: کمک به حوزه دانش در علوم انسانی اسلامی، زمینه‌سازی برای تحول در نیروهای مسلح، ایجاد فضایی جهت اطلاع‌رسانی و معرفی مراکز پژوهشی نیروهای مسلح در حوزه علوم انسانی اسلامی، جهت‌دهی در حوزه این علوم در سپاه و نیروهای مسلح از اهداف برگزاری این جشنواره علمی است.

نماینده ولی‌فقیه در سپاه پاسداران خاطرنشان کرد: در نتیجه بررسی آثار علمی حاصله از میان ۲۷۸ اثر ارسالی به دبیرخانه همایش، ۲۲۳ اثر مورد تائید قرار گرفت که به آثار برجسته هدایایی تعلق خواهد گرفت.

سعیدی با اشاره به فعالیت‌های برجسته پژوهشگاه امام صادق(ع) اظهار داشت: این پژوهشگاه در سال ۱۳۵۹ تشکیل شد و در سال ۱۳۶۴ رسمیت یافت و دارای سه پژوهشکده علوم و معارف اسلامی، علوم سیاسی و مطالعات فرهنگی و اجتماعی است.

وی در ادامه گفت: تهیه و تألیف مواد و محتوای موردنیاز نیروهای مسلح، اطلاع‌رسانی در زمینه علوم انسانی نیروهای مسلح و تشکیل کتابخانه دیجیتال زمزم، پاسخ به سؤالات و شبهات از اقدامات صورت گرفته از سوی این پژوهشگاه است.

نماینده ولی‌فقیه در سپاه پاسداران با اشاره به سخن علما مبنی بر استنباط مطالب گفت: اگر نویسنده و پژوهشگر به نیاز جامعه توجه نکند نمی‌تواند داروی مناسب برای رفع مشکلات جامعه تجویز کند و مشکل اصلی ما عدم توجه به نیازهاست و تنها به خواست مخاطب توجه می‌کنیم.

حجت‌الاسلام سعیدی عدم توجه به شرایط زمان و مکان را یکی از بزرگ‌ترین اشتباهات امر پژوهش خواند و بیان داشت: آثار بزرگان ماقبل از انقلاب ناظر به شرایط زمان بود که تحت تأثیر چهار جریان اومانیسم، ماتریالیسم، ناسیونالیسم و اندیشه‌های صوفی‌گری و بهایی‌گری بود که از سوی کشور‌ها و افراد مختلف به جامعه القا شده بود.

وی افزود: فضای امروز با گذشته متفاوت است و اندیشه افرادی همچون مارکس که دین را افیون ملت‌ها می‌دانست نابودشده است و اندیشه‌های تولیدی و الهی باید امروز به‌صورت هنرمندانه‌ای عرضه شود که مخاطبین با توجه به شرایط روز آن‌ها را ببینند.

نماینده ولی‌فقیه در سپاه پاسداران توجه به مدل مردم‌سالاری دینی در مقابل مدل لیبرال دموکراسی را یکی از مهم‌ترین موضوعات علوم انسانی دانست و اظهار داشت: اثبات مردم‌سالاری دینی که در اسلام مطرح‌شده است، برجسته کردن گفتمان دینی در مقابل گفتمان افراطی طالبان و داعشی که از تربیون عربستان به دنیا ارائه می‌شود، گفتمان ترکیه و گفتمان شیعه افراطی که در دو گرایش حمله به مقدسات اهل سنت و ترویج عزاداری خشن رواج یافته‌اند از مواردی است که باید به آن‌ها توجه کرد.

حجت‌الاسلام سعیدی در پایان تائید کرد: رابطه دین و اخلاق با سیاست، اثبات رهبری و توجه به خالقیت پروردگار از موضوعاتی است که باید بیش از سایر موارد موردتوجه قرار گیرند.

..........................
پایان پیام/ ۲۲۱

برچسب‌ها