"باراک اوباما" رئیس جمهور آمریکا و "بنیامین نتانیاهو" نخست وزیر اسرائیل که در مورد توافق اتمی با ایران شدیدا اختلاف نظر دارند، به طور همزمان برای جلب نظر جامعه یهودیان آمریکا و فشار بر کنگره در جهت به کرسی نشاندن نظر خود می کوشند.

۱۴ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۶:۰۹
مبارزه اوباما و نتانیاهو جهت جلب نظر یهودیان آمریکا

به گزارش خبرگزاری اهل‌بیت(ع) ـ ابنا ـ بی بی سی در گزارشی نوشت: گروه‌های یهودی سازمان دهنده می گویند که بنیامین نتانیاهو درخواستش را در یک تماس زنده اینترنتی با شرکت بیش از ۱۰ هزار نفر مطرح کرد.

نخست وزیر اسرائیل ادعا کرد: این یک "توافق بد" است که ایران را در آستانه دستیابی به یک بمب هسته‌ای قرار می‌دهد.

«بنیامین نتانیاهو» در ادامه ادعاهای خود گفت:‌ "این حرف که ما با این توافق مخالفیم چون جنگ طلب هستیم نه تنها غلط است، بلکه مایه عصبانیت است. اسرائیل می‌خواهد برنامه اتمی ایران متوقف شود و اسرائیل خواهان صلح است. اما این توافق هیچ یک از این دو هدف را محقق نمی سازد."

این ادعاهای نخست وزیر اسرائیل یا به گفته آمریکاهای مخالف او "بی‌بی پیر" درحالیست که رژیم صهیونیستی علاوه بر تجاوز به خاک فلسطین و اشغال کردن قسمت از این کشور اسلامی، نه تنها دارای ذخایر سلاح‌های هسته‌ای که برای همگان به اثبات رسیده است بلکه عضو پیمان‌نامه منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای یا ان‌پی‌تی نیز نیست.

از سوی دیگر قرار است «باراک اوباما» رئیس جمهور آمریکا در روز سه‌شنبه میزبان نشستی با حضور رهبران جامعه یهودی باشد که شماری از این رهبران یهودی از توافق حمایت می‌کنند، شماری با آن مخالفند و تعدادی هم هنوز تصمیم نگرفته اند.

همزمان مجلس نمایندگان آمریکا که تحت کنترل جمهوری خواهان است قطعنامه‌ای را برای رد توافق وین که ماه پیش - ۱۴ جولای (۲۳ تیرماه) - میان ۱ + ۵ و ایران امضا شد مطرح کرده است.

گفتنی است در یک قانون مصوبه کنگره که آقای اوباما در ماه می آن را امضا کرد، به کنگره تا روز ۱۷ سپتامبر فرصت می دهد تا در تایید یا رد توافق هسته‌ای ایران اظهار نظر کند. در صورت رد توافق در کنگره اوباما قول وتوی آن را داده است مگر آنکه با دو سوم آرا تصویب شده باشد؛ وضعیتی که ناظران بعید می‌دانند جمهوری خواهان مخالف توافق قادر به انجام آن باشند.

«تیم کین» سناتور دموکرات که از نویسندگان طرح کنگره برای بررسی توافق وین بود، «باربارا باکسر» از اعضای ارشد کمیته روابط خارجی سنا و «بیل نلسون» که تا این مقطع نامصمم به نظر می‌رسید، حمایت خود از توافق وین را اعلام کرده‌اند.

..........................

پایان پیام/ ۲۷۰

برچسب‌ها