با حضور گسترده شیعیان و محبان اهل بیت عصمت و طهارت مراسم فرخنده عید مبعث به سه زبان فارسی، انگلیسی و عربی در مرکز اسلامی انگیس برگزار شد.

۹ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۳:۲۳
جشن عید سعید مبعث در مرکز اسلامی انگلیس + تصاویر

به گزارش خبرگزاری اهل‌بیت(ع) ـ ابنا ـ برنامه جشن عید فرخنده مبعث با شرکت گروه کثیری از مسلمانان ساکن لندن در محل مرکز اسلامی انگلیس برگزار شد.

در این برنامه که به سه زبان فارسی، انگلیسی و عربی اجرا شد؛ شرکت کنندگان از بخش‌های گوناگون از جمله نماهنگ های مذهبی، سرودها و قطعاتی از فیلم محمد رسول الله و مولودی خوانی به زبانهای عربی، انگلیسی و فارسی استفاده کردند.

سخنرانی عربی این برنامه را حجت الاسلام والمسلمین سید "غیاث طعمه" به عهده داشت که در ابتدا یا تبریک عید مبعث خاطرنشان کرد که خداوند متعال وقتی در قرآن نعمت های خود را به بشر یادآوری می‌کند، فقط در یک مورد بر او منّت می گذارد و آن هم در مورد نعمت رسالت و بعثت پیامبر(ص) است.

وی از قول حضرت علی(ع) روایتی را نقل کرد با این مضمون که خداوند پیامبر را به گونه ای هدایت و تربیت کرد و به مرحله ای رساند که او را صاحب «خُلق عظیم» نامید. حضرت علی(ع) به گفته واعظ، دو هدف برای بعثت پیامبر بر می شمارد: یکی اینکه به پیمانی که خداوند از انسان گرفته، یعنی عبادت خدا، عمل کنند ودوم اینکه همواره خدا را سپاس گویند.

حجت الاسلام سید غیاث طعمه افزود: پیامبر اسلام(ص) در زمانی زندگی می‌کرد که جهالت و نادانی فراگیر شده بود. با این حال پیامبر تنها برای روشنگری در زمان خودش نیامده بود، که او آمده بود تا برای همه زمان‌ها مایه رحمت و هدایت باشد.

وی در پایان سخنان خود گفت که از خداوند می‌خواهیم توفیق درک معرفت پیامبر(ص) و اهل بیت(ع) را عنایت کند چرا که بدون این معرفت حق معرفت به خداوند نیر محقق نخواهد شد.

حجت الاسلام والمسلمین بهمن پور، سخنران انگلیسی زبان این برنامه بود که با تبریک عید مبعث سخنان خود را که پیرامون ترجمه و توضیح آیه 128 سوره توبه متمرکز کرده بود آغاز کرد. در این آیه خداوند می فرماید: «به راستی که پیامبری از میان خودتان به سوی شما آمده است که هر رنج که شما می برید، برای او گران می آید؛ سخت هواخواه شماست و به مؤمنان رئوف و مهربان(رحیم) است.»

وی در ادامه ترجمه و شرح این آیه به شش خصلت و ویژگی پیامبر، برشمرده شده در این آیه اشاره کرده و توضیحاتی بیان نمود. ویژگی اول پیامبر از نظر وی که دراین آیه ذکر شده «رسول» بودن اوست. به این معنی که پیامبر، آورنده پیامی است از جانب خدا به سوی انسان. اما می‌شود این سوال را مطرح کرد که خدا با اینکه به انسانها بسیار نزدیک، و حتی از رگ گردن نزدیک تر است، دیگر چه نیازی به فرستاده دارد؟ فرستاده و پیک را به جاهای دور می‌فرستند، اما خدا که نزدیک است.

بهمن پور در پاسخ به سوال توضیح داد که اگرچه خدا نزدیک است اما وسوسه ها و گمراهی‌های انسان فاصله ای معنوی بین او و خدا ایجاد می کند. اینجا نیاز به کسی است که از این وسوسه های دنیوی دور بوده و فاصله معنوی او با خدا کم باشد تا بتواند نور رحمت را گرفته و به ما منتقل کند. فردی مورد اطمینان، راستگو و شناخته شده در بین مردم. و اینچنین فردی را خدا به عنوان رسول خود برگزید.

حجت الاسلام "بهمن پور" سپس به ویژگی دوم پیامبر در ادامه این آیه اشاره کرد. ویژگی دوم پیامبراین است که او انسانی است از جنس ما. او از عواطف و خلقیات ما و از وسوسه هایی که ما را تهدید می کنند آگاه است و راه مبارزه با آنها را می داند. ویژگی سوم پیامبر این است که از رنج سایر انسانها آزرده می شود. او رنج باقی انسانها رادرک می کند و این رنج بر او گران می آید و به همین دلیل آنطور که در ادامه آیه دیده می شود ویژگی چهارم او این است که نگران مردم است، نگران هدایت آنهاست و برای هدایت شدن آنها سخت تلاش می کند.

وی توضیح داد که این چهار ویژگی اول در این آیه ویژگی های پیامبر نسبت به همه انسانها است. اما دو ویژگی بعدی مخصوص رابطه پیامبر با مؤمنین است. ویژگی پنجم و ششم رئوف بودن و رحیم بودن پیامبر بر مؤمنین است. وی در تبیین تفاوت بین رأفت و رحمت گفت: رحمت یعنی دلسوزی نسبت به کسی که نیازمند است، افتاده است و رنجی به او رسیده. اما رأفت یعنی مهربانی با کسی که نیازی هم ممکن است نداشته باشد. با این توضیح وی خاطرنشان کرد که پیامبر به مومنین در همه حال مهربان و رئوف بود.

سخنرانی فارسی این برنامه جشن را حجت الاسلام و المسلمین دکتر شمالی، رئیس مرکز اسلامی انگلیس به عهده داشت.

وی ضمن تبریک این عید فرخنده به همه حاضران سخنرانی خود را با یادآوری لزوم شکرگزاری در این روز برای نعمت بزرگ بعثت آغاز کرده، این روز را یکی از دو روز بزرگ در تمام تاریخ بشر معرفی کرد.

به گفته دکتر شمالی دومین روز بزرگ در تاریخ بشر روزی است که با ظهور امام زمان(عج) جهان پر از عدل و داد شود. روز اول یعنی مبعث را خداوند بر ما منت نهاده و عطا کرده است، اما روز دوم را باید با تلاش و کوشش خودمان در کنار امام عصر(عج) محقق کنیم.

رئیس مرکز اسلامی انگلیس در ادامه سخنان خود به بررسی ماهیت رسالت پیامبر از دید قرآن و روایات پرداخته و خاطر نشان کرد که هدف از فرستادن انبیاء و خصوصاً پیامبر عظیم الشأن اسلام فرستادن نور و رحمت بوده است.

حجت الاسلام والسلمین شمالی توضیح داد که نور و رحمت تمام ابعاد اسلام و زندگی پیامبر را بیان می‌کند. وی با اشاره به آیات قرآن اینطور نتیجه گرفت که هدف از ارسال پیامبر نشر رحمت بوده است و از سوی دیگر وظیفه ما این است که خود را مشمول رحمت کنیم.

رییس مرکز اسلامی انگلیس با استفاده از روایتی از امام صادق(ع) توضیح داد که خدا انسان را آفریده تا کارهایی انجام دهد که مستحق رحمت شود. وی هدف از خلقت انسان را تلاش برای جلب رحمت الهی معرفی کرده و گفت هدف ما این است که حداکثر رحمت الهی را از آسمان به زمین بیاوریم.

وی خاطرنشان کرد که کار امام زمان(عج) نیز چیزی جز این نخواهد بود، یعنی آوردن حداکثر رحمت از آسمان به زمین. وی با اشاره به آیات سوره احزاب؛ نور و رحمت را معادل دانست و خاطرنشان کرد که از دیدگاه قرآن هر انسانی که رحمت خدا شامل حال او شود از ظلمات به نور وارد می شود.

دکتر شمالی با اشاره به آیاتی از قرآن گفت: صلوات و درود خدا یک سلام معمولی نیست و وقتی خدا به کسی صلوات می فرستد یعنی او را وارد نور می کند. وی توضیح داد که بر اساس قرآن، صلوات خدا بر پیامبر(ص) قطعی است اما بر سایر انسانها مشروط. انسانهای دیگر تا وقتی خدا را یاد کنند و صبر پیشه سازند مشمول صلوات خدا هستند. به گفته رییس مرکز اسلامی انگلیس، نور و رحمت مرز نمی شناسند و همه را شامل می شوند. نه نژاد می شناسند و نه به جغرافیای خاصی محدود می‌شوند.

رییس مرکز اسلامی انگلیس در ادامه این سخنرانی به ترجمه و توضیح فرازهایی از زیارت آل یاسین پرداخت که در آن از فضایل اخلاقی و کمالات انسانی به عنوان نور نام برده شده است و ابراز امیدواری نمود که نور و رحمت به موازات هم در زندگی همه انسانها وارد شود. وی سپس خلاصه ای از سخنان خود را به انگلیسی بیان نمود.

در این برنامه که برای اولین بار به طور همزمان به سه زبان برگزار می شد، آقای هانی الوردی مجری برنامه به سه زبان مراسم را اداره می کرد و مداحان اهل بیت عصمت و طهارت، آقای باسم الدراجی به زبان عربی، آقای بهنام مولایی به زبان انگلیسی و آقای حاج علی مصلایی به زبان فارسی به مولودی خوانی و مدیحه سرایی پرداختند. این برنامه با اقامه نماز مغرب و عشا به امامت حجت الاسلام والمسلمین دکتر شمالی به پایان رسید.

...............

پایان پیام/ 218

برچسب‌ها