در حیات طیبه قرآنی همچنین، آرامش روحی، سکینه و اطمینان، سعادت و عزت اجتماعی، استقلال و آزادی عمومی تأمین شده است که مقدمه ی لازم برای رسیدن به این حیات طیبه، برگزاری جلسات و مسابقات قرآنی، و تربیت حفّاظ و قرّاء است.

۲۶ شهریور ۱۳۸۹ - ۱۹:۳۰
رهبر معظم انقلاب: با هر نشست و برخاست با قرآن، یک پرده از جهالت کنار می‏رود

به گزارش خبرگزاری اهل‌بیت (ع) ـ ابنا ـ حضرت آیت الله العظمی خامنه ای، رهبر معظم انقلاب اسلامی، در دیدار اساتید، داوران و شرکت کنندگان در بیست و هفتمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم، که همزمان با میلاد پُر برکت امام حسین علیه السلام در حسینیه امام خمینی(ره) برگزار شد، قرآن را ریسمان مستحکم الهی دانستند و خاطر نشان کردند: قرآن حیات طیبه را وعده داده است و این حیات طیبه همان زندگی همراه با عزت، امنیت، رفاه، استقلال، علم، پیشرفت، اخلاق، حِلم و گذشت است که در پرتو انس با قرآن و چنگ زدن به این ریسمان الهی، محقق می شود.

آغاز این دیدار و محفل نورانی، تلاوت آیات روحبخش قرآن توسط اساتید، و نفرات اول رشته قرآئت و حفظ این دوره از مسابقات بین المللی قرآن بود.

رهبر انقلاب اسلامی در این دیدار، انس با قرآن را زمینه ساز نفوذ معارف و حقایق قرآنی در دل و جان مسلمانان دانستند و افزودند: سال‌های متمادی تلاش شد بین "قرآن و معارف قرآنی" و "دلهای امت اسلامی" فاصله ایجاد شود تا جایی که در برخی کشورهای اسلامی، فصل جهاد را به خاطر رعایت دشمنان اسلام از تعالیم اسلامی و مدارس حذف کردند.

ایشان در تشریح "حیات طیبه وعده داده شده از سوی قرآن کریم" خاطر نشان کردند: در این حیات طیبه، زندگی فردی و اجتماعی، روح و جسم انسان، دنیا و آخرت، همزمان وجود دارد.

آیت الله العظمی خامنه ای در همین زمینه افزودند: در حیات طیبه قرآنی همچنین، آرامش روحی، سکینه و اطمینان، سعادت و عزت اجتماعی، استقلال و آزادی عمومی تأمین شده است که مقدمه ی لازم برای رسیدن به این حیات طیبه، برگزاری جلسات و مسابقات قرآنی، و تربیت حفّاظ و قرّاء است.

رهبر انقلاب اسلامی با توصیه به جوانان برای تفهّم و تدبر در قرآن و حفظ آیات نورانی آن خاطر نشان کردند: با هر بار نشست و برخاست با قرآن یک پرده از جهالت برداشته می شود و چشمه ای از نورانیت گشایش می یابد.

حضرت آیت الله خامنه ای تشویق کودکان و نوجوانان به حفظ قرآن را با ارزش توصیف کردند و درباره اهمیت حفظ قرآن تصریح کردند: حفظ قرآن این فرصت را به حافظ می دهد تا با تکرار، قدرت تدبر در آیات را پیدا کند ضمن آنکه باید قدر نعمت حفظ قرآن را بداند و اجازه ندهد این نعمت الهی از دست برود.

ایشان خواندن از اول تا آخر قرآن را، امری ضروری برای درک معارف قرآنی و آشنایی ذهن با این معارف دانستند و افزودند: اساتید و معلمین تفسیر هم با بیان بُطون و معارف قرآنی، و رفع مشکلات فهم آیات، معارف و حقایق قرآن را به دل مشتاقان سرازیر می کنند.

حضرت آیت الله خامنه ای با مقایسه حرکت قرآنی ایران قبل و بعد از انقلاب خاطرنشان کردند: در 31 سال اخیر، این حرکت عظیم و رو به جلو، به وجود آمده است و انبوه جوانان مشتاق، به جمع حافظان، قاریان و متبحران قرآن پیوسته اند.

رهبر انقلاب اسلامی افزودند: در پرتو توجه به قرآن، توان تأثیرگذاری ملت ایران در جهان بیشتر شده و این ملت با احساس قدرت، در مقابل دشمنان ایستاده است.

در ابتدای این دیدار حجت الاسلام و المسلمین محمدی، نماینده ولی فقیه و سرپرست سازمان اوقاف و امور خیریه گزارشی از برگزاری بیست و هفتمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم در تهران بیان کرد و گفت: در این دوره از مسابقات 95 قاری و حافظ از 60 کشور جهان به رقابت پرداختند و 14 استاد بین المللی و ایرانی داوری مسابقات را بر عهده داشتند.

حجت الاسلام و المسلمین محمدی افزود: برگزاری همایش تجلیل از بانوان فعال در عرصه قرآنی، همایش مقالات قرآنی با سه محور قرآن و اهل بیت، قرآن و بصیرت و قرآن و علوم انسانی، جشنواره کتاب سال قصص قرآنی، و برگزاری نمایشگاه و محصولات قرآنی از جمله برنامه هایی بود که در حاشیه این دوره از مسابقات برگزار شد.

در این دیدار همچنین دکتر فرج الله شاذلی از داوران مصری این دوره از مسابقات، پس از تلاوتی از آیات قرآن، به مبعث پیامبر(ص) و میلاد امام حسین علیه السلام اشاره و از اهتمام جمهوری اسلامی ایران و رهبر انقلاب اسلامی به قرآن تشکر و قدردانی کرد.

.....................

انتهای پیام /141

 

برچسب‌ها