به گزارش خبرگزاری بینالمللی اهلبیت(ع) ـ ابنا ـ آئین اختتامیه هفتمین کنگره ملی شعر مناجات و نیایش «مواهب» عصر امروز دوشنبه در مجموعه هدایت قم با حضور شاعران برجسته، اساتید شعر آئینی و علاقهمندان به شعر و ادب برگزار شد. این رویداد مهم فرهنگی و ادبی که به همت حوزه هنری استان قم برای هفتمین سال متوالی برگزار شد، با پیام محمدعلی مجاهدی، پدر شعر آئینی کشور، آغاز شد. در این پیام، مجاهدی ضمن اشاره به نزدیکی ماه مبارک رمضان، از آفرینش دلسرودههای نیایشی شاعران قدردانی کرد و بر لزوم تداوم این آثار معنوی و مذهبی تاکید نمود.
در این مراسم، شاعران مطرحی همچون فریبا یوسفی، میلاد عرفان پور، سید محمدمهدی شفیعی و علی داوودی به شعرخوانی پرداختند. این بخش از برنامه با اجرای سیدمحمدجواد شرافت، مجری و شاعر برجسته، همراه بود و فضایی معنوی و دلنشین را برای حاضران رقم زد. یکی از بخشهای ویژه این مراسم، مناجاتخوانی داوود چاوشی، خواننده و مناجاتخوان معروف، بود که تأثیر زیادی بر فضای مراسم گذاشت و به جمع حاضر روحی تازه بخشید.
روند داوری و مشارکت شاعران
در هفتمین کنگره ملی شعر «مواهب»، ۵۲۸ اثر از ۲۱۹ شاعر از ۱۵ شهر مختلف کشور به دبیرخانه کنگره ارسال شد. این آثار پس از بررسی و ارزیابی در سه مرحله غربالگری، داوری اولیه و نهایی مورد سنجش قرار گرفتند. در نهایت، از میان ۵۲۸ اثر ارسالشده، ۱۳۳ اثر به مرحله نهایی راه یافتند و هیئت داوران از بین آنها ۴ نفر را به عنوان برگزیده و ۳ نفر دیگر را به عنوان شایسته تقدیر معرفی کردند. این آثار با محوریت دعای سحر، یکی از مهمترین عبادات ماه مبارک رمضان، به دبیرخانه ارسال شده بودند.
سید علی نقیب، دبیر هفتمین کنگره ملی شعر «مواهب»، در سخنانی ضمن اشاره به رشد چشمگیر مشارکت شاعران از دورههای گذشته، اظهار کرد: در اولین دوره این کنگره تنها ۱۵۳ اثر به دبیرخانه ارسال شده بود، اما در این دوره تعداد آثار به ۵۲۸ اثر رسید که این امر نشاندهنده افزایش علاقه شاعران به این رویداد است.
وی همچنین به نقش مهم و سازنده حوزه هنری استان قم در برگزاری موفقیتآمیز این کنگره اشاره کرد و از همکاری رئیس این حوزه قدردانی نمود.
پیام محمدعلی مجاهدی به کنگره «مواهب»
پیام استاد محمدعلی مجاهدی پدر شعر آئینی کشور به هفتمین کنگره ملی شعر مناجات و نیایش «مواهب» را در ادامه میخوانید:
به ماه مبارک رمضان نزدیک میشویم و رایحههای روح بخش روحانی مشام جان اهل ایمان را خواهد نواخت.
امروز شاهد برگزاری مراسم اختتامیه هفتمین کنگره مناجات مواهب هستیم که به لطف الهی همانند سنوات پیش با شکوه و شور و حال معنوی همراه خواهد بود.
شعر فخیم مناجات از شاخههای ستبر شعر توحیدی است و عنایت روزافزون شاعران باورمند به آفرینش دلسرودههای نیایشی را به فال نیک میگیرم و پیشاپیش از اینکه توفیق حضور در مراسم اختتامیه را ندارم از محضر عزیزان عذرخواهم.
برگزاری شکوهمند این مراسم برگ زرین دیگری به مجموعه خدمات ادبی و هنری حوزه هنری استان قم خواهد افزود و جا دارد که از پیشگاه ربوبی توفیقات دست اندرکاران این اقدام خداپسندان را خواستار باشیم.
برگزیدگان کنگره
در پایان این مراسم، از برگزیدگان هفتمین کنگره ملی شعر «مواهب» تجلیل به عمل آمد. در این کنگره، ۷ نفر توسط هیئت داوران از میان آثار ارسالی انتخاب شدند که از این تعداد، سه نفر به عنوان برگزیده و چهار نفر به عنوان شایسته تقدیر شناخته شدند. این برگزیدگان در مراسم اختتامیه با اهدای جوایز ویژه و تقدیرنامههای رسمی مورد تشویق قرار گرفتند.
هفتمین کنگره ملی شعر مناجات و نیایش «مواهب» همچنان به عنوان یک رویداد فرهنگی و هنری برجسته در کشور شناخته میشود. این کنگره نه تنها به معرفی شاعران برجسته در زمینه شعر آئینی و نیایشی میپردازد، بلکه فرصتی برای به اشتراکگذاری دستاوردهای ادبی و فرهنگی فراهم میآورد. مشارکت گسترده شاعران از سراسر کشور و روند داوری دقیق، باعث شده تا این کنگره در سالهای اخیر از اهمیت و جایگاه ویژهای در عرصه شعر آئینی برخوردار شود.
مشارکت شاعران از شهرهای مختلف
در این کنگره، بیشترین شرکتکنندگان از شهرهای قم، تهران، رشت و شیراز بودند. این کنگره به عنوان یک مرجع مهم در پرورش و معرفی آثار شاعران با مضامین مذهبی و نیایشی در کشور، توانسته است تأثیر قابل توجهی در توسعه شعر آئینی و نیایشی بگذارد و به عنوان یکی از رویدادهای مهم فرهنگی در کشور شناخته میشود.
..............................
پایان پیام
نظر شما