به گزارش خبرگزاری بینالمللی اهلبیت(ع) ـ ابنا ـ اعلام تأسیس «مجلس اسلامی علوی در سوریه و خارج از آن» که شامل دو مجلس دینی و اجرایی است با مخالفتهای مردمی در میان اعضای طائفه علوی در سوریه مواجه شد. بسیاری از آنها پیش از این از خبر تأسیس این مجلس از وجود آن، مطلع نشده بودند و تنها از طریق بیانیهای که در صفحه «الملتقی الاسلامی العلوی» در فیسبوک منتشر شده بود از آن آگاه شدند.
در پی این اطلاعرسانی، روزنامه «الأخبار» لبنان با پنج نفر از علمای طائفه علوی در شهر لاذقیه و حومه آن، طرطوس، حمص و دمشق تماس گرفت و همگی آنها تأکید کردند که از تشکیل این مجلس پیش از این، خبری نداشتند و آن را اقدامی شخصی و شتابزده از سوی گروهی که آن را اعلام کرده بود، توصیف کردند. شیخ غزال غزال، مفتی لاذقیه که طبق بیانیه ریاست مجلس را بر عهده دارد، تا لحظه نوشتن گزارش همچنان دور از دسترس بود.
بر اساس اطلاعاتی که روزنامه «الأخبار» از علمای لاذقیه و جبله به دست آورده است، یک نشست مشورتی و مقدماتی در لاذقیه برگزار شده بود که در آن چهرههای برجسته طائفه علوی و علمای مناطق ذکر شده، حضور داشتهاند. این نشست به عنوان گام اول در جهت برگزاری انتخابات مجلس اسلامی علوی در سطح سوریه تلقی میشود که در آن اعضای طائفه، نمایندگان خود را انتخاب خواهند کرد. این نشست منجر به تعیین سازوکار فعالیتهای مجلس در لاذقیه شد که عمدتاً در زمینههای توسعهای، امدادی و دینی خواهد بود و هدف آن «تنظیم امور اعضای طائفه» است.
تحولات اخیر در کنار چالشهایی قرار دارد که طائفه علوی در سوریه با آن مواجه است، به ویژه در شرایطی که هیچ مرجعیت قدرتمند یا مؤثری در کشور وجود ندارد. علیرغم تصوری که وجود دارد مبنی بر این که تمامی علویها در سوریه از منافع حکومت پیشین بهرهمند شدهاند، واقعیت نشان میدهد که بسیاری از آنها در وضعیت فقر و بحران قرار دارند.
همزمان با نشست مشورتی در لاذقیه، برخی منابع در گفتوگو با روزنامه «الأخبار» تأکید کردند که نشست مشاورهای دیگری نیز اخیراً در طرطوس با حضور 60 شخصیت دینی و سرشناس علوی برگزار شده است. هدف این نشست هماهنگی برای تشکیل یک مجلس علوی کوچکتر در طرطوس بوده و به دنبال آن قرار است مجالس مشابهی در دیگر استانهای سوریه تشکیل شود.
منابع افزودند که اسامی نمایندگان این مجلس در طرطوس آماده شده و مورد توافق قرار گرفته است و به زودی اعلام خواهد شد. همچنین پیشنویس آئیننامه داخلی مجلس علوی نیز آماده است و پس از تکمیل تشکیل مجالس فرعی در استانها، در مورد آن بحث خواهد شد.
همانطور که انتظار میرفت، روند تأسیس مجلس تحت فشارهای غیرمستقیم از سوی حکومت جدید سوریه قرار دارد. از سوی دیگر، برخی از اعضای طائفه علوی به آینده «مجلس اسلامی علوی» خوشبین هستند. علی، یکی از اعضای این طائفه، در گفتوگویی با روزنامه «الأخبار» اظهار داشت که مطالبات عمومی از مجلس شامل توقف نقض حقوق و افزایش فشار بر حکومت جدید برای عدم انتساب جنایات حکومت پیشین به طائفه علوی و مقابله با اخراج کارکنان است. این مطالبات به ویژه در شرایطی که علویها تحت فشار و تهدید قرار دارند و به دنبال جنایات و حملات بعد از سقوط حکومت اسد، در وضعیت ترس و نگرانی قرار دارند، مورد توجه قرار گرفته است.
..............................
پایان پیام/ ۲۶۸
نظر شما