به گزارش خبرگزاری بینالمللی اهلبیت(ع) ـ ابنا ـ آئین رونمایی از ۱۶۰ اثر تازهنشر مؤسسه بوستان کتاب در یک سال اخیر، پیش از ظهر امروز شنبه ـ۲۷ بهمنماه ۱۴۰۳ـ در ساختمان ستادی سازمان تبلیغات اسلامی قم برگزار شد.
این جلسه با تلاوت آیاتی از قرآن کریم آغاز شد و مجری این رویداد ضمن خوشآمدگویی به مهمانان جلسه، بر اهمیت بالارفتن سرانه مطالعه کشور تاکید و حل مشکلات اقتصادی، سیاسی و اجتماعی را در گرو این مهم دانست.
در ادامه، دکتر «انصاری» رئیس موسسه بوستان کتاب ضمن گرامیداشت ایام پیروزی انقلاب اسلامی ایران، بیان داشت: این رویداد فرهنگی و علمی، نشاندهنده عزم بلند موسسه بوستان کتاب است و همچنین گواه تلاش بیوقفه مؤلفان در زمینه روشنایی مسیر علم میباشد. کتاب مانند گوهری در دل تاریکی جهل است که این موسسه با رونمایی از ۱۶۰ اثر جدید خود، قدم مهمی را در راستای گسترش این روشنایی برداشته است.
کتابت، وجه تمایز انسان و حیوان
آیتالله دکتر «احمد بهشتی» عضو مجلس خبرگان رهبری، به اهمیت قلم در قرآن کریم اشاره کرد و بیان داشت: خداوند متعال در قرآن کریم، دو مرتبه به واژه قلم اشاره کرده؛ اول، اولین آیه سوره مبارکه قلم و دوم، آیه چهارم سوره مبارکه علق.
وی ادامه داد: قلم و کتابت، به قدری نزد خدای متعال ارزشمند است که در سوره قلم به عنوان «مُقسم به» آمده و در سوره مبارکه علق نیز خداوند به واسطه اعطای این موهبت به انسان، لقب «اکرم» را به خود نسبت میدهد.
آیتالله بهشتی، ضمن اشاره به مقام اهل قلم در قرآن کریم، توانایی نوشتن را از ویژگیهای برجسته انسان نسبت به دیگر حیوانات دانست و عنوان داشت که اگر این موهبت به انسان بخشیده نمیشد، خلقت آدمی ناقص میماند.
عضو مجلس خبرگان رهبری، به اهمیت کتابت از صدر اسلام تا کنون اشاره داشت و ابراز کرد: امیرالمومنین(ع) همواره به کتابت قرآن کریم و احادیث رسول الله(ص) اهتمام داشتند و وجه تمایز ایشان نسب به دیگران نیز در همین خصیصه مهم میباشد.
دکتر بهشتی در پایان، به تفاوت فرهنگ کتابخوانی در ایران و غرب اشاره کرد و اظهار داشت: به لطف انقلاب اسلامی ایران، این فرهنگ مهم رشد پیدا کرده و امیدواریم که شاهد تعالی روزافزون آن در جامعه باشیم.
نُسخ خطی، میراث مکتوب تمدن اسلامی
در ادامه، دکتر «محمد سوری» رییس پژوهشکده فلسفه و کلام پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی ضمن اشاره به رونمایی از ۱۶۰ عنوان کتاب جدید، بیان داشت: دو نکته مهم در امر تصحیح نُسخ خطی وجود دارد؛ اول، صحت انتساب اثر به نویسنده و دوم، بررسی اختلاف نسخی که به دست ما رسیده است.
وی به میراث پنج میلیون نسخه خطی تاریخی پرداخت و گفت: تاکنون تعداد کمی از این آثار، مورد تصحیح قرار گرفته است. این اسناد تاریخی، جزو مهمترین میراث باقی مانده از تمدن اسلامی هستند و حفظ آن از اهمیت بالایی برخوردار است.
گفتنی است در پایان و با حضور جمعی از مولفان و نویسندگان این جلسه، مراسم رونمایی از برخی آثار برگزیده از ۱۶۰ عنوان اثر تازهنشر مؤسسه بوستان کتاب در یک سال اخیر، برگزار شد.
................................
پایان پیام |۳۴۸
نظر شما