به گزارش خبرگزاری بینالمللی اهلبیت(ع) ـ ابنا ـ فاجعه جنگ غزه با تمام تلخیها و صحنههای آخرالزمانی برای بیش از دو میلیون نفر در این منطقه محاصرهشده در حال پایان یافتن است. اکنون کودکان بیگناه غزه پس از 16 ماه بمباران وحشتناک میتوانند آرام بخوابند و روز خود را بدون ترس از دست دادن اعضای خانواده و دوستانشان سپری کنند.
وقایع رخ داده برای مادران، سالمندان، کادر پزشکی و خبرنگاران غزه، همانند آن چه بر سر کودکان این منطقه آمد یک فاجعه غیرقابل تحمل است. به طوری که میتوان سالها در مورد مصائب غیرنظامیان این منطقه مطلب نوشت. هرچند که کلمات قادر به توصیف کامل فجایع رخ داده در نوار غزه نیستند.
یکی از جنبههای این فجایع غیرقابل توصیف، شکوه ایستادگی غزه در برابر مصیبتهای و رنجهایی است که حتی در مراتب خیلی کمتر میتواند هر ملتی را به زانو درآورد و وادار به تسلیم کند. ایستادگی مردم غزه معیاری جدید برای کلمه «مقاومت» ثبت کرد و آن را به شکلی شکوهمند مجسم کرد. مقاومت مردم غزه ارتش تا بن دندان مسلح صهیونیستی را که از تسلیحات پیشرفته و حمایت آمریکا و ناتو بهره میبرد، شکست داد و آن را در مقابل جهانیان تحقیر کرد. به طوری که در نهایت نخستوزیر این رژیم را وادار نمود تا آتشبس خفتبار و شکست را بپذیرد.
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی بارها گفته بود تا نابودی حماس جنگ را ادامه خواهد داد و هیچ توافقی با این جنبش مقاومتی نخواهد کرد. وی در 16 جولای تصریح کرده بود که از این هدف به هیچ قیمتی صرفنظر نخواهد کرد.
وی در این رابطه گفته بود که «با وجود هزینههای سرسامآوری که ممکن است اسرائیل در جنگ با غزه متحمل شود، حماس باید شکست بخورد». اما او این حقیقت را نادیده گرفته بود که تمامی جمعیت بیش از 2 میلیونی غزه، از نوزادان گرفته تا زنان، مردان و سالمندان، قهرمانانه در صحنه حضور دارند هستند و هیچ فاصله یا تفاوتی بین خود و مقاومت نمیبینند.
حملات وحشیانه و کور با هدف شکستن عزم راسخ فلسطینیان و شکاف بین مردم و مقاومت
نتانیاهو و استراتژیستهای رژیم صهیونیستی گمان میکردند که با جنایات گسترده علیه غیرنظامیان و تحمیل شرایطی غیرقابلتحمل مانند آوارگی، گرسنگی، بیماری، سرما، گرما و ناامنی، میتوانند مقاومت فلسطینیان را درهم بشکنند و با ایجاد نارضایتی اجتماعی، میان مردم و نیروهای مقاومت فاصله بیندازند تا در نهایت حماس را مجبور به پذیرش شرایط اشغالگران کنند و برای همیشه به مقاومت در غزه پایان دهند. با همین تصور غلط و رویکردی جنایتکارانه، بارها و بارها از شمال تا جنوب غزه را به شیوههای مختلف هدف حملات کور خود قرار دادند. آنها مردم غزه را از شمال تا جنوب آواره ساختند و حتی چادرهای آوارگان در اردوگاهها و اسکانهای موقت را نیز بمباران کردند.
در این مدت، اردوگاههای آوارگان البریج، النصیرات، المغازی و دیرالبلح در مرکز نوار غزه، اردوگاه آوارگان جبالیه در شمال، اردوگاه آوارگان موازه در خانیونس و اردوگاه رفح در جنوب که حدود 1.5 میلیون آواره در آن ساکن بودند، به طور مکرر بمباران شدند. این حملات وحشیانه منجر به کشتار و تکهتکه شدن غیرنظامیان بیگناه شد.
بر اساس گزارشهای موجود، از 7 اکتبر 2023 تا ژانویه 2025، ارتش رژیم صهیونیستی مقدار قابل توجهی مواد منفجره بر نوار غزه ریخته است به طوری که برخی منابع حجم این مواد منفجره را حدود 79,000 تن تخمین زدهاند. به عبارت دیگر، رژیم صهیونیستی برای هر شهروند غزه 40 کیلوگرم مواد منفجره استفاده کرده است. این تقریباً پنج برابر مقدار ماده منفجره بمب هستهای است که ایالات متحده آمریکا در 6 آگوست 1945 در شهر هیروشیمای ژاپن منفجر کرد. بیش از هزار خانواده غزهای بهطور کامل نابود شدهاند، و شواهد حتی حاکی از آن است که صهیونیستها عمدا و بهصورت سیستماتیک تلاش به نابودی آنها داشتهاند.
کودکان غزه؛ قربانیان اصلی جنگ و محاصره
در این مدت کودکان غزه بهطور وحشیانهای هدف کشتار ماشین جنگی صهونیستها بودند و فاجعه مرگ نوزادان به دلیل گرسنگی و سرما، جدیدترین نمونه از قربانی شدن کودکان در مسیر آرمان و آزادی فلسطین است. طبق آخرین اعلامیه یونیسف، صندوق کودکان سازمان ملل متحد، از تاریخ هفتم اکتبر 2023، پانزده هزار کودک فلسطینی جان خود را از دست دادهاند. وزارت بهداشت فلسطین نیز این رقم را 17,492 کودک اعلام کرده است.
این بدان معناست که در طول بیش از 15 ماه جنگ در غزه، هر روز 35 کودک کشته شدهاند. در این رابطه سازمان آنروا، آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی، نیز اعلام کرد که در سال 2024، حدود 475 کودک در هر ماه، یا 15 کودک در هر روز، بر اثر انفجار دچار ناتوانیهای دائمی مانند قطع عضو و از دست دادن شنوایی شدهاند.
نابودی زیرساختهای بهداشتی و پزشکی در غزه
در این مدت، تصاویر تکاندهنده بیشماری از جنایات صهیونیستها در غزه و قتل فجیع غیرنظامیان فلسطینی در جهان منتشر شد. اما در زندان بزرگ غزه، مرگ شاید آسانتر از تحمل زندگی در سایه جنگ و محاصره باشد. جایی که باید با فقدان بهداشت و گسترش بیماری و گرسنگی دائمی زندگی کرد. در این جنگ، صهیونیستها بهصورت سیستماتیک نابودی سیستم بهداشت، بیمارستانها و کشتن کادر درمان و پزشکی در غزه را در دستور کار قرار داده بودند.
در سالگرد عملیات طوفان الاقصی توسط حماس، سازمان ملل در گزارشی اعلام کرد که در طول یک سال، رژیم صهیونیستی بیش از 500 بار به مراکز پزشکی و بیمارستانهای غزه حمله و 33 بیمارستان، 64 مرکز پزشکی، 131 ایستگاه امدادی را نابود کرده است و بدین طریق 90 درصد از سیستم بهداشتی این باریکه که بیشترین تراکم جمعیتی در جهان را دارد را به تعطیلی کشانده است.
این ارقام تکاندهنده را باید در کنار کمبود سوخت در زمستان، قطع برق در تابستان و مبارزه با گرسنگی در تمام مدت قرار داد تا درک بهتری از مقاومت و ایستادگی فلسطینیان پیدا کرد. مقامات غزه اخیرا اعلام کردند که 81 درصد از چادرهای آوارگان اکنون غیرقابل سکونت هستند و به دلیل آثار جنگ و شرایط جوی نامساعد، بهطور کامل نابود شدهاند.
آوارگان فلسطینی و شرایط غیرانسانی تحمیل شده از سوی صهیونیستها
تحت محاصره بزدلانه و بیرحمانه صهیونیستها، فلسطینیان حتی مجبور بودند که ریشههای گیاهان و علوفه حیوانات را بخورند. اما آنها تمام این رنجها و مصیبتها را در راه هدف والای خود یعنی آزادی فلسطین تحمل کردند و جنگ نتوانست اراده آنها را متزلزل کند. در کلیپی که در شبکههای اجتماعی از غزه منتشر شد، یک زن مسن در حال پختن علفهایی بود که از خیابان جمع کرده بود تا بدین طریق بتواند به خانواده خود غذا بدهد. وقتی از او پرسیدند در حال چه کاری است، در حالی که گریه میکرد گفت: دارم علف میپزم. چه چیز دیگری داریم که بپزم؟ چه کاری میتوانیم بکنیم؟
با وجود تمام این مصیبتها، مردم غزه با ایستادگی و حمایت از رزمندگان مقاومت، توطئههای نتانیاهو و گروهش را با شکست مواجه کردند. زیرا مردم غزه در برابر اشغال و اشغالگر هیچ تفاوتی بین خود و مقاومت نمیبینند. در طول این جنگ، اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس، پیش از آن که در 31 ژوئن توسط صهیونیستها ترور شود، سه فرزند و یک نوه خود را از دست داده بود با این حال او هیچ تفاوتی بین خانواده خود و دیگران نمیدید. رهبران مقاومت و خانوادههای آنان مانند مردم عادی گرسنگی و آوارگی را تحمل کردند و این همان چیزی است که فلسطینیان به آن ایمان دارند.
اما امروز، فلسطینیان دوباره طعم شیرینی ایستادگی و اعتماد به مقاومت خود را چشیدند. آنها در ویرانههای غزه سرود پیروزی خواندند و به وضوح دیدند که چگونه مقاومت آنها دشمن را به آستانه فروپاشی رساند.
**************
پایان پیام/ 345