تولیت حرم مطهر امام خمینی(ره) گفت: باید دل به دریا زد، مشکلات به وجود می آید، اما وقتی که وارد میدان شدید، خداوند می تواند که به شما مدد برساند.

۱۵ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۳:۲۴
شرط مددرسانی خداوند به انسان از زبان یادگار امام راحل

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی اهل‌بیت(ع) ـ ابنا ـ دبیرکل، معاونان و کارکنان مجمع جهانی اهل بیت (ع) روز یکشنبه ۱۴ بهمن ۱۴۰۳ به مناسبت دهه فجر به زیارت مرقد مطهر حضرت امام خمینی (ره) و شهدای انقلاب اسلامی شتافتند. در این مراسم مدیران و کارکنان مجمع با نثار تاج گل، به مقام شامخ امام راحل عظیم الشأن ادای احترام و با آرمان‌های معمار کبیر انقلاب اسلامی تجدید میثاق کردند.

حجت الاسلام و المسلمین «سیدحسن خمینی» تولیت حرم مطهر امام خمینی(ره) در این مراسم با اشاره به مناجات شعبانیه اظهار کرد: ماه شعبان با مناجات شعبانیه، گره خورده است. رهبر انقلاب در تعبیری که به دفعات از ایشان نقل شده است گفتند که من دو دعا را از مابقی ادعیه ترجیح می دهم، یکی دعای کمیل و دیگری مناجات شعبانیه است. مناجات شعبانیه از لحاظ سند، مرسل است، اما گفته شده که این مناجات به سبب علو متن و دوم به سبب تسالم اسباب، سندیتش مورد قبول است.

وی ادامه داد: در یکی از عبارت های مناجات شعبانیه آمده است که «إِلٰهِی إِنَّ مَنِ انْتَهَجَ بِکَ لَمُسْتَنِیرٌ، وَ إِنَّ مَنِ اعْتَصَمَ بِکَ لَمُسْتَجِیرٌ، وَقَدْ لُذْتُ بِکَ یَا إِلٰهِی فَلا تُخَیِّبْ ظَنِّی مِنْ رَحْمَتِکَ، وَلَا تَحْجُبْنِی عَنْ رَأْفَتِکَ» (معبودم، آن‌که به تو راه جوید راهش روشن است و آن‌که به تو پناه جوید در پناه توست و من به تو پناه آوردم ای معبودم، پس گمانم را از رحمتت ناامید مکن و از مهربانی‌ات محرومم مساز) انتهج به معنای راه گرفتن و انتخاب یک راه روشن است. معنای این عبارت این است که هر کسی راه را انتخاب کرد، از خداوند طلب نور می کند. البته ابتدا انسان باید گام بردارد و سپس از خداوند طلب نور کند. پیش از آغاز حرکت، نمی توان طلب برکت کرد. ابتدا باید پای را در راه گذاشت و سپس آن وقت خداوند، لطف و کرامتش را نصیب ما می کند. داستان امام راحل و سایر بزرگان در این عبارت نهفته است که گفتند، استناره بدون حرکت، شوخی و بازی و لفاظی است. این که ما بنشینیم و بگوییم که ان شاء الله، کار درست می شود، استناره نیست. 

تولیت حرم مطهر امام خمینی(ره) افزود: باید دل به دریا زد، مشکلات به وجود می آید، اما وقتی که وارد میدان شدید، خداوند می تواند که به شما مدد برساند. خیلی از افراد، این دعا را می خوانند که «اللَّهُمَّ إِنَّا نَرْغَبُ إِلَیْکَ فِی دَوْلَةٍ کَرِیمَةٍ» باید این سوال را از آنه پرسیدید که شما در کجای کار هستید و برای این دولت کریمه، چه کار کردید. این نکته فارقی بود که امام خمینی(ره) حرکت کردند و گفتند که من باید وارد شوم، البته خداوند هم ایشان را کمک کرد، البته اگر این کمک هم رخ نمی داد، باز هم امام راحل برده بودند. چون در قرآن کریم آمده است که «أَلَّا تَزِرُ وَازِرَةٌ وِزْرَ أُخْرَی وَ أَنْ لَیْسَ لِلْإِنْسَانِ إِلَّا مَا سَعَی وَ أَنَّ سَعْیَهُ سَوْفَ یُرَی» (که هیچکس بار گناه دیگری را بر دوش نمی‌گیرد و اینکه برای انسان بهره‏ ای جز سعی و کوشش او نیست و این که سعیش به زودی دیده می شود) قرآن در اینجا نمی گوید نتیجه بلکه می گوید که سعی خودت را می بینی.

وی خاطرنشان کرد: به همین جهت باید سعی و تلاش کنیم و آنگاه چه نتیجه ببینیم و چه نتیجه نبینیم باز هم به یک اندازه، ثواب می بریم. این تعبیر امام خمینی(ره) در داخل هواپیما در زمان برگشت به ایران پس از تبعید که در پاسخ به سوالی در خصوص احساسشان گفتند هیچ و ضد انقلاب روی آن تبلیغ زیادی می کند، مسبوق به سابقه است و در متون دینی ما است. این یعنی مگر من کاره ای هستم، نتیجه به من ربط ندارد، من وظیفه ام را انجام می دهم.

..............................

پایان پیام/ ۲۶۸

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha