پیامبر(ص) فرمود: سوگند به‌خدایی‌که مرا به‌پیامبری برگزید، مقام‌ومنزلت حسین در آسمان، بالاتر از منزلت او در زمین است. در سمت راست عرش الهی 7 ویژگی برایش نوشته شده است.

۱۶ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۳
منبع: تبیان
هفت ویژگی سیدالشهدا ‌(ع) که بر عرش الهی نوشته شده

 خبرگزاری بین‌المللی اهل‌بیت(ع) ـ ابنا ـ امام حسین علیه السلام خصایص و ویژگی های منحصر بفرد زیادی دارد که برخی از آنها را هیچ کسی با او اشتراک ندارد و برخی را هم فقط ممکن است معدودی از افراد، آن هم فقط از سایر معصومین علیهم السلام با وی مشترک باشند.

شاید یکی از رازهای این یگانگی چنین باشد که پیامبر خاتم که گل سرسبد آفرینش و عالم هستی و اعظم و اشرف همه پیامبران است، بندگی اش نیز باید اعظم و اشرف از همه باشد؛ لذا صحرای کربلا و زمانه عاشورا، پهنه عبادت و بندگی این پیامبر و آفریده اعظم خداست و قربانی او هم اعظم همه قربانی هاست.

امام حسین‌علیه‌السلام نقل می‌کند خدمت پیامبرصلی‌الله‌علیه‌وآله رسیدم در حال‌که ابن ابی‌کعب نزد ایشان بود. پیامبرصلی‌الله‌علیه‌وآله به من فرمود: خوش‌آمدی ای اباعبداللّه، ای زیور آسمان‌ها و زمین‌ها! اُبیّ به پیامبر گفت: چگونه ممکن است کسی غیر از شما زیور آسمان‌ها و زمین‌ها باشد؟! پیامبر فرمود: سوگند به‌خدایی‌که مرا به‌پیامبری برگزید، مقام‌ومنزلت حسین در آسمان، بالاتر از منزلت او در زمین است. در سمت راست عرش الهی 7 ویژگی برایش نوشته شده است:

1- مِصْبَاحٌ هَادٍ؛ چراغ هدایت

کارکرد نور و چراغ چیست؟ نور مزایایی دارد: نور؛ عامل رشد و بالندگی است و در تاریکی چیزی رشد نمی‏کند. نور؛ عامل وحدت جامعه است و پراکندگی‏ها در ظلمت‌وتاریکی بوجود می‎آید. نور؛ عامل نظم و آرامش است. برخلاف تاریکی‌که باعث اضطراب می‌شود. امام حسین‌علیه‌السلام چراغ هدایت است. یعنی کسی‌که دنبال امام برود، وجودش منشا آرامش برای دیگران می‌شود. چراکه مسلمان واقعی کسی‌است‌که مردم از دست‌ و زبانش در امان باشند.

2- وَ سَفِینَةُ نَجَاةٍ؛ کشتی نجات

دنیا مانند دریای بسیار عمیقی است‌که افراد بسیاری در آن غرق شده‏اند. گاهی ثروت‌وقدرت، و گاهی شهرت‌وزیبایی باعث هلاکت می‌شود. اگر می‏خواهی از این دنیا به‌سلامت بگذری باید سوار کشتی مطمئنی شوی. کشتی نجات، امام حسین‌علیه‌السلام است که هر کس سوار آن شود، نجات می‌یابد و هرکس از آن بازماند هلاک می‌شود.

3- وَإِمَامٌ غَیْرُ وَهْنٍ؛ پیشوای توانا و بدون تزلزل

اجرای مرامنامه امام حسین‌علیه‌السلام باعث موفقیت در زندگی می‌شود. امام به‌ما آموزش داد که در دوراهی بین خود و خدا، خدا. بین فرزند و خدا، خدا. در دوراهی بین خواهر و خدا، خدا. بین دوستانت و خدا، خدا باید انتخاب شود. همه چیز فدای خدا. امام غیر وهن، امامی‏است که هیچ‌گونه تزلزلی در رفتار و گفتارش مشاهده نمی‌شود.

4- وَعِزٌّ ؛ مظهر عزت

عزت یعنی غالب‌بودن‌، و شکست‌ناپذیر و نفوذناپذیر در مقابل ظلم‌وستم مستکبران. مؤمن مانند زمین، سخت و مثل کوه، استوار است و چیزی توان نفوذ در فرد عزتمند را ندارد و هرگز از دینش چیزی کم نمی‌شود. به همین دلیل است که در راه دین؛ تحمل شکنجه‌ها، سختی‌ها و محرومیت‌ها بر او آسان‌تر از سازش با ستمگران و دشمنان است. امام حسین ‌علیه‌السلام مظهر عزت است و هر کس دنبال ایشان برود عزیز با صلابت و عزیز می‌شود.

5- و فَخْر؛ مظهر افتخار و مباهات و سربلندی

وقتی فردی بندگی کند و به صفات بالای انسانی مزین شود سبب افتخار و فخر می‌شود. یکی از ویژگی‌های امام حسین‌علیه‌السلام، مظهر فخربودن است. این صفت باعث تفاخر و حس غرور و مباهات خداوند به دیگر مخلوقاتش می‌شود. کسی که حسینی است باید باعث نازیدن خداوند به وی شود. چرا که پیروان سیدالشهدا علیه‎السلام مظهر فخر هستند.

6_ وَ بَحْرُ عِلْمٍ؛ دریای علم

بحر به‌معنای دریا و آب وسیع‌ است. و بحر علم، وسعت و میزان علم را می‌رساند. البته بین علم و سواد تفاوت است. اکثرا چیزهای که می‏آموزیم جنبه سواد دارد و جنبه علم ندارد. امام صادق‌علیه‌السلام فرمود علم یعنی خودشناسی، خداشناسی، وظیفه‌شناسی و دشمن‌شناسی. هر کس به این موارد رسیده می‌تواند خود را عالم بنامد. امام حسین‌علیه‌السلام به‌معنای واقعی به‌شناخت‌ها رسیده و واقعه کربلا علمش را به‌ظهور و بروز رسانید.

7- وَ ذُخْرٌ؛ ذخیره و گنج الهی

سیدالشهداء علیه‌السلام ذخیره و سرمایه الهی تا ابدیت است. چرا که امام با قیام و شهادتش باعث بقا و استمرار دین اسلام شد و دین را در برابر ناملایمات روزگار و هجمه دشمنان بیمه نمود. در عصری‌که دین توسط یزید به انحراف کشانده شده بود امام با قیامش سبب بیداری امت اسلام و بقای آن شد.


پی‌نوشت:
(کمال‌الدین، للشیخ الصدوق،ج١،ص٢٩٣/عیون اخبارالرضا(ع)،ج۱،ص۶۰)
(من‌لایحضره‌الفقیه، ج4،ص362)
(تفسیر القمی،ج2،ص164)
(وسائل‌الشیعه،ج۱۱،ص۴۲۴)

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha