به گزارش خبرگزاری اهل بیت(ع) ـ ابنا ـ سید محمدمهدی موسوی با ارسال یادداشت اختصاصی به ابنا با عنوان «معناستیزی با ابزار سینمای غرب» به ضرورت معنادار بودن آثار هنر هفتم پرداخت و بیمعنایی را از معضلات این عرصه به شمار آورد.
متن یادداشت وی به شرح زیر است:
ثمره تماشای برخی فیلم های سینمای غرب چیزی نیست مگر معناستیزی به نحوی که انسان مشاهده گر و دقیق در تحلیل این قبیل آثار در نهایت به وادی بی معنایی می رسد کما این که تداوم این راه منتج به پوچ گرایی می شود.
این بحث در صورت تفصیل البته بی ارتباط با ترویج شکاکیت و نسبی گرایی هم نیست و این که در پرتو چنین اندیشه ای، مخاطب آثار سینمایی و گاه تلویزیونی، قائل به معنایی حقیقی برای این جهان نباشد.
در این میان حقیقتا جای بسی تأسف است که بخش قابل توجهی از آثار سینمای ایران و نیز محصولات پر زرق و برق شبکه نمایش خانگی نیز دچار بیمعنایی شدهاند و در آن ها به لحاظ فرمی، ساخت اثر به شکلی است که در گره خوردن با محتوا در توصیفش باید از عبارت "پوچی پیچیده" استفاده کرد.
البته ناگفته نماند که گاه روایت بی معنایی در برخی آثار هنر هفتم خودش گواه بر رویکردی هدفمند است ،به این معنا که هدف و غرضی پشت آن قرار دارد اما در بسیاری از مواقع، بی معنایی گویا به هدف اصلی تبدیل می شود و این مساله خطرناکی است از این حیث که پوچ گرایی و بی حاصلی نتیجه چنین روند رو به انحطاطی است که متأسفانه امروزه به معضلی برای سینمای روز دنیا تبدیل شده است.
از سوی دیگر این که سرنوشت برخی سینماگران روشنفکر جامعه ما مع الاسف در سالهای اخیر چنان بوده که دچار گناه نابخشودنی «خودکشی» شده اند، خودش مساله کمی نیست هر چند که عده ای بخواهند آن را با عناوینی چون"مرگ خودخواسته" تلطیف کنند!
به هر صورت آن چه حائز اهمیت است این که فردگراییِ برآمده از فرهنگ و اندیشه لیبرالیسم مساله ای نیست که بخواهیم به سادگی از کنارش عبور کنیم و این سخن در این مقال، حاوی هشداری است برای تصمیم سازان و تصمیم گیران عرصه رسانه و هنر خاصه سینما و شبکه نمایش خانگی که بدانند محصولات این سکوها و عرصه ها به جهت اندیشه غایی مستتر در آن ها چه عوارض و تبعاتی می تواند به لحاظ فردی و اجتماعی به همراه داشته باشد.
.............................................
پایان پیام/ 167
نظر شما