۱۲ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۶
یادواره «سوره‌های سرخ» در بندرانزلی برگزار شد

یادواره «سوره‌های سرخ» به یاد شهدای قرآنی، شب گذشته (۱۱ بهمن) در مهدیه شهرستان بندرانزلی برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری اهل بیت(ع) ـ ابنا ـ سومین دوره یادواره «سوره‌های سرخ» به یاد شهدای قرآنی بندرانزلی، شامگاه پنجشنبه، ۱۱ بهمن‌ ۱۴۰۳ با حضور خانواده شهدا، عموم مردم و جمعی از مسئولان در مهدیه این شهرستان برگزار شد.

حجت‌الاسلام علیرضا صادقی واعظ، کارشناس دینی و سخنران حرم مطهر حضرت معصومه(س) در این یادواره اظهار کرد: با همه تنوع و گوناگونی که در مواهب و نعمات الهی وجود دارد تمام بندگان خدا در یک نعمت مشترک هستیم و در هر جایگاهی که باشیم همه از این نعمت برخوردار هستیم و آن نعمت عمر است.

وی گفت: یکی از مهم‌ترین اسامی قیامت که در آیه ۳۹ سوره مبارکه مریم به آن اشاره شده روز حسرت است «وَأَنْذِرْهُمْ یَوْمَ الْحَسْرَةِ إِذْ قُضِیَ الْأَمْرُ وَهُمْ فِی غَفْلَةٍ وَهُمْ لَا یُؤْمِنُونَ؛ و آنان را از روز حسرت بیم ده آن‌گاه که داوری انجام شود و حال آنکه آن‌ها اکنون در غفلتند و سر ایمان آوردن ندارند.»

صادقی واعظ با اشاره به آیه ۱۰۷ سوره مؤمنون تصریح کرد: عده‌ای در این روز به خداوند عرض می‌کنند ما را برگردان تا کار نیک انجام دهیم «رَبَّنَا أَخْرِجْنَا مِنْهَا فَإِنْ عُدْنَا فَإِنَّا ظَالِمُونَ؛ پروردگارا ما را از اینجا بیرون بر پس اگر باز هم به بدی برگشتیم در آن صورت ستمگر خواهیم بود»؛ اینجاست که خداوند می‌فرماید: «ما به شما عمر دادیم و چند سال در دنیا بودید و فرصت حضور در دنیا سرمایه تو بود. با سرمایه‌ای که در اختیار داشتی چه کردی؟»

این کارشناس دینی با تأکید بر اینکه تفاوت افراد در درجه، مقام و سعادت و شقاوتشان به‌واسطه بهره‌وری از عمر است، گفت: برخلاف تصور که میزان عمر برای ما حائز اهمیت است، اتفاقاً برای خداوند تنها چیزی که مهم و مطرح نیست میزان عمر و سن است. مهم نیست که من و شما چقدر در این دنیا زندگی می‌کنیم. آنچه برای خداوند مهم و مطرح بوده این است که ما چگونه زندگی می‌کنیم و از این سرمایه چقدر استفاده کرده و بهره می‌بریم.

صادقی واعظ تصریح کرد: نگاهی که عموم مردم فارغ از دین، مذهب و نژاد و فرهنگ نسبت به عمر دارند که دقیقاً آسیب جدی برای عدم بهره‌وری از عمر محسوب می‌شود این است همان‌طور که به این دنیا آمدیم باید از این دنیا برویم.

وی بیان کرد: اگر بنا بود همین‌طور که به دنیا آمدیم از دنیا برویم چرا به دنیا آمدیم؟ علت وجود انبیا و کتب آسمانی برای چیست؟ ما نیامدیم همان‌گونه که به این دنیا آمدیم از دنیا برویم. ما آمدیم تا لحظه به لحظه بر درجه، رتبه و مقام خود اضافه کنیم، رشد کرده و با تغییر و تحول به بالاترین درجات و مقامات برسیم.

صادقی واعظ با اشاره به نگاه کلیشه‌ای بسیاری از افراد به عمر که از دوره کودکی آغاز، دوره نوجوانی و جوانی را طی کرده و در میانسالی و سپس کهنسالی به پایان می‌رسد، تأکید کرد: این قانون نانوشته‌ای است که همه ما از آن پیروی می‌کنیم در حالی که افرادی که حقیقت این عالم را درک کردند از این قانون تبعیت نمی‌کنند. آن‌ها کسانی هستند که فراتر و بالاتر از این امور را دنبال می‌کنند و از رهگذر عمر به بالاترین درجه می‌رسند و آن درجه بالا طبق آیه ۱۶۹ سوره مبارکه آل عمران «أَحْیَاءٌ عِنْدَ رَبِّهِمْ یُرْزَقُونَ» است.

صادق واعظ تصریح کرد: قرآن می‌فرماید شما از نظر جسم در این دنیا محدود هستید، اما کسانی هستند که تا پایان این عالم ماندگار هستند و تمام شدنی نیستند و آنها کسانی هستند که حیات طیبه دارند و همین آن‌ها را در این عالم ماندگار می‌کند؛ شهدا از جمله کسانی هستند که حیات طیبه دارند. شاید جسم‌شان این عالم را ترک کرده اما آثارشان باقی‌ و اثرگذار و کلام و اهداف‌شان هدایتگر است.

این کارشناس دینی با اشاره به اینکه آن چیزی که این حیات طیبه را رقم می‌زند عمل صالح است، گفت: کسی که فهمیده این دنیا فقط خورد و خوراک نیست آمده در این دنیا تا نهایت استفاده را ببرد و اثری ماندگار از خودش در این دنیا باقی بگذارد نگاهش می‌شود «شهادت». شهدا شاید عمرشان محدود باشد اما بعد از ده‌ها سال در میان کسانی که شاید حتی هم نسل آنها نیستند، باقی هستند.

وی افزود: شهدا درک درستی نسبت به عمر داشتند و نوع نگاهشان نسبت به حضورشان در دنیا با بقیه افراد متفاوت بوده است. فهمیدند این دنیا محل فنا شدن نیست بلکه محلی است برای باقی ماندن. اگر جنس دنیا را درست بشناسیم میزان عمر مهم نیست و بهره‌وری از آن مهم است و شهدا به درستی این مفهوم را درک کردند.

یادآور می‌شود، در پایان مراسم از خانواده‌های این شهدای قرآنی با اهدای یک جلد کلام‌الله مجید تجلیل شد. 

-------------------------------

پایان پیام/۳۴۴

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha