خبرگزاری بینالمللی اهلبیت(ع) ابنا ـ
سؤال:
آیا نماز کنار قبور در تاریخ وجود داشته است؟
پاسخ:
در روایت آمده است که فاطمه زهرا (علیها السلام) هر هفته روز جمعه کنار قبر حضرت حمزه حضور مییافت و در آنجا نماز میگزارد و گریه میکرد.
ناگفته نماند که مسلمانان نیز به این سیره عمل میکردند. برای نمونه، ابن خلکان میگوید: سیده نفیسه، دختر حسن بن زید بن حسن بن علی علیهالسلام در محلهای به نام «درب السباع» به خاک سپرده شده و قبر او در مصر معروف به استجابت دعاست و بسیار هم مجرّب است. (۱)
شافعی همیشه به زیارت قبر ابوحنیفه میرفت و در آنجا دعا میکرد و نماز میخواند. علی بن میمون میگوید: از شافعی شنیدم که گفت: من به قبر ابوحنیفه تبرک میجویم و هرروز به زیارت قبرش میآیم و هرگاه حاجتی داشتم، دو رکعت نماز میگزارم و کنار قبر ابوحنیفه حاجتم را از خدا میطلبم. (۲)
نتیجه:
در گزارشها وجود دارد که حضرت زهرا بارها به سر قبر حمزه عموی خود رفته و آن را زیارت کرده و نماز می گذارد. حتی ایشان بر سر قبر شریف پدر خود پیامبر می¬رفت و آن را زیارت می¬نمود. حتی عایشه هم بر سر قبر برادرش می رفت و آن را زیارت می نمود.
پی نوشت:
۱ . ابن خلکان، وفیات الاعیان، ج ۵ ص ۴۲۴.: «وقبرها معروف بإجابة الدعاء عنده، وهو مجرب، رضی الله عنها».
۲ . خطیب بغدادی، تاریخ بغداد، ج ۱، ص ۴۴۵.: «حدثنا علی بن میمون، قال: سمعت الشافعی، یقول: إنی لأتبرک بأبی حنیفة وأجیء إلی قبره فی کل یوم، یعنی زائرا، فإذا عرضت لی حاجة صلیت رکعتین، وجئت إلی قبره وسألت الله تعالی الحاجة عنده، فما تبعد عنی حتی تقضی».
نظر شما