رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با اشاره به اثربخشی قرآن کریم اظهار کرد: این کتاب آسمانی به اندازه‌ای اثربخش است که برخی از افراد حتی با یک بار مطالعه متحول می‌شوند.

۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۵:۰۱
آیت الله رشاد: قرآن کریم دارای اعجاز در ابعاد مختلف است

به گزارش خبرگزاری اهل‌بیت (ع) ـ ابنا ـ آیت الله علی اکبر رشاد رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در آیین رونمایی از دانشنامه قرآن و تاریخ که امروز چهارشنبه سوم بهمن ۱۴۰۳ در پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی برگزار شد، با اشاره به ویژگی‌های قرآن اظهار کرد: قرآن یک اقیانوسی است که کسی نمی‌تواند ادعا کند به عمق و کرانه این اقیانوس عظیم دسترسی پیدا می‌کند و هر کاری که در خصوص قرآن انجام شود، ناقص است.

وی ادامه داد: طبیعت کار دانشنامه نویسی، کند است و تدوین یک دانشنامه در پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه، چهل مرحله دارد. دو جلد دانشنامه قرآن و تاریخ آماده است و در حال نگارش دو جلد دیگر این دانشنامه در خصوص تاریخ ادیان هستیم.

آیت الله رشاد افزود: قرآن کریم دارای اعجاز در ابعاد مختلف است و این همه معارف عمیق در قرآن کریم که از سوی یک فرد امی عرضه شده است، نشانه اعجاز می‌باشد. زایش محتوایی قرآن کریم که هیچ حد یقفی ندارد یکی از نشانه‌های اعجاز این کتاب آسمانی است.

رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با اشاره به اثربخشی قرآن کریم اظهار کرد: این کتاب آسمانی به اندازه‌ای اثربخش است که برخی از افراد حتی با یک بار مطالعه متحول می‌شوند. تاریخ گذاری قرآن کریم و روایت تاریخ توسط این کتاب آسمانی جزو وجوه دیگر اعجاز قرآن کریم است.

وی خاطرنشان کرد: امام خمینی (ره) گفته بودند که من در اواخر عمرم آرزو داشتم که تمام عمرم را صرف قرآن می‌کردم و کار در حوزه قرآن، پشیمانی ندارد.

حجت الاسلام سعید داوودی استادیار گروه قرآن شناسی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی نیز در این مراسم اظهار کرد: هدف پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی از نوشتن دانشنامه تدوین یک اثر تراز و مرجعیت علمی پیدا کردن آن دانشنامه است. طولانی شدن روند تدوین دانشنامه‌ها در این پژوهشگاه با هدف اتقان پیدا کردن این آثار است.

وی ادامه داد: دانشنامه قرآن و تاریخ با محوریت قرآن کریم تدوین شد و اساتید شورای علمی ناظر بر این دانشنامه همگی از اساتید فن و دارای آثار متعدد بودند تا دانشنامه به لحاظ تاریخی، متقن باشند.

در ادامه این مراسم دکتر محمد کاظم شاکر، عضو هیئت علمی گروه علوم قرآن و حدیث با اشاره به اهمیت ترجمه دانشنامه قرآن و تاریخ اظهار کرد: ضروری است که این دانشنامه به زبان‌های خارجی از جمله انگلیسی و آلمانی انجام شود. قرآن پژوهی به زبان آلمانی به صورت گسترده در حال انجام است و اکنون یک پروژه قرآنی با بودجه میلیونی با تامین مالی این کشور در حال انجام است. همچنین هر سه سال یک بار کنفرانس شرق شناسی در آلمان برگزار می‌شود و بحث قرآن در این کنفرانس مورد توجه است.

در بخش پایانی مراسم با حضور آیت الله رشاد از جلد اول و دوم دانشنامه قرآن و تاریخ با موضوع تاریخ اسلام رونمایی شد.

................

پایان پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha