مدیر دفتر نمایندگی مجمع جهانی اهل‌بیت(ع) در سوریه: جمعیت شیعیان سوریه حدود 350 هزار نفر برآورد می‌شود و آنها علاوه‌بر شهر دمشق و منطقه زینبیه، در مناطق دیگر این کشور از جمله شهرهای نبل و الزهراء، شهرهای فوعه و کفریا، شهر حمص و شهر حطله دیرالزور مستقر هستند. حالت بُهت‌زدگی در شیعیان سوریه پس از حکومت اسد، به دلیل عدم شناخت آنها از حکومت جدید بوده و باید منتظر ثبات اوضاع در کشور سوریه باشیم.

۱۱ دی ۱۴۰۳ - ۰۹:۳۷
حجت‌الاسلام «نخعی»: در سوریه، جنگ رسانه‌ای جایگزین جنگ نظامی شد / آینده ۳۵۰ هزار شیعه سوری در هاله‌ای از ابهام قرار دارد

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی اهل‌بیت(ع) ـ ابنا ـ نشست تخصصی «آینده شیعیان سوریه در سپهر تحولات کنونی» با ارائه حجت‌الاسلام‌والمسلمین «محسن نخعی» مدیر دفتر نمایندگی مجمع جهانی اهل‌بیت(ع) در سوریه، به همت دفتر امور مطالعات، تحقیقات و پژوهش معاونت علمی‌-‌فرهنگی مجمع جهانی اهل‌بیت(ع)، در سالن جلسات خبرگزاری ابنا برگزار شد.

مبارزه با رژیم صهیونیستی بر مبنای اخلاق‌مداری

حجت‌الاسلام والمسلمین «محسن نخعی» مدیر دفتر نمایندگی مجمع جهانی اهل‌بیت(ع) در سوریه، با اشاره به تاریخچه بحران در این کشور اظهار کرد: این کشور حدود 13 سال درگیر مسائل داخلی بود. بحران در سوریه از سال 2011 و با برگزاری تظاهرات‌های مردمی شکل گرفت، ولی به مرور بحران به سمت درگیری‌های نظامی رفت. رویکرد نیروهای مقاومت در سوریه، تقویت جریان مبارزه با رژیم صهیونیستی بر مبنای اخلاق‌مداری بود و در این راستا تاکید بر هدف قرار ندادن غیرنظامیان و تاسیساتی همچون مراکز درمانی در درگیری‌ها همواره مدنظر بود.

وی ادامه داد: اما در حوادث اخیر سوریه، تظاهراتی در این کشور شکل نگرفت و ما شاهد تغییر روش گروه‌های معارض بودیم و آنها به جای استفاده از شیوه ایجاد رعب، به سمت شیوه تعامل با مردم رفتند. برخی از تسلط سریع معارضین بر شهرهای مختلف و حتی دمشق به عنوان یک رویداد غافلگیرانه تعبیر داشتند. فضاسازی رسانه‌ای سنگین همزمان با این تحولات صورت گرفت و شاهد جنگ رسانه‌ای شدیدی بودیم.