دوره آموزشی «ژورنالیسم بین‌الملل» روز‌های دورۀ آموزشی «ژورنالیسم بین‌الملل» در روز‌های ۳۰ آذر ۱۴۰۳ و ۷ آذر ۱۴۰۳ با حضور ۸۰ نفر علاقه‌مندان به کنشگری رسانه‌ای در عرصه بین‌الملل از ۵ ملیت در خبرگزاری اهل‌بیت (ع) ـ ابنا ـ برگزار شد.

۱۰ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۹
اساتید و دانش‌پژوهان دوره آموزشی «ژورنالیسم بین‌الملل» درباره این دوره چه گفتند؟ + ویدیو

به گزارش خبرگزاری اهل‌بیت (ع) ـ ابنا ـ دوره آموزشی «ژورنالیسم بین‌الملل» روز‌های دورۀ آموزشی «ژورنالیسم بین‌الملل» در روز‌های ۳۰ آذر ۱۴۰۳ و ۷ آذر ۱۴۰۳ با حضور ۸۰ نفر علاقه‌مندان به کنشگری رسانه‌ای در عرصه بین‌الملل از ۵ ملیت در خبرگزاری اهل‌بیت (ع) ـ ابنا ـ برگزار شد.

در حاشیه این رویداد چند نفر از اساتید و دانش‌پژوهان در گفت‌و‌گو با ابنا از ضرورت و ویژگی‌های این دوره گفتند.

«حسن شمشادی» خبرنگار باسابقه و یکی از اساتید این دوره گفت: برگزاری دوره‌های آموزشی با محوریت رسانه یکی از الزامات هر خبرگزاری و رسانه‌ای است.

وی افزود: برای اقشار مختلفی که مخاطب خبرگزاری هستند و کسانی که برای همکاری با آن رسانه دارند و اعتلای بیشتر و رساندن به جریان سازی رسانه‌ای باید چنین دوره‌هایی برگزار شود.

خبرنگار برجسته عرصه بین الملل بیان کرد: لازم است شرکت کنندگان در زمینه‌های خاص خود مانند تکنیک‌ها و تاکتیک‌های اقناع، مخاطب شناسی، سوژه یابی، انواع سبک‌های خبر و گزارش، تولید مخاطب و ... به صورت تخصصی دوره‌هایی برگزار شود تا به هر کدام به عنوان یک انسان رسانه و تولیدکننده محتوا بتوانند تاثیرگذاری خاص خود را داشته باشند.




حجت‌الاسلام «نجفعلی میرزایی» از دیگر اساتید دوره آموزشی «ژورنالیسم بین‌الملل» با قدردانی از برگزاری این دوره آموزشی آن را ضروری و حیاتی عنوان کرد و گفت: باز کردن بحث رسانه و توجه به بُعد بین المللی رسانه یک ضرورت بوده و هست.

وی با بیان اینکه یکی از آسیب‌هایی که در محور مقاومت داشتیم، ضعف در ادبیات و روایتگری و تبیین جهانی و بین المللی امر مقاومت و جریان جهانی انقلاب بود، تاکید کرد: ما نمی‌توانیم جریان جهانی انقلاب را با ادبیات بومی و محلی بیان کنیم.

میرزایی ادامه داد: در داخل جهان اسلام رسانه‌های کنشگر، فعال و جریان سازی که قادر باشند در لایحه‌ها و توده‌های مختلف و متنوع نفوذ کنند و تاثیرگذار باشند محدود و نادر هستند. برگزاری دوره آموزشی «ژورنالیسم بین‌الملل» می‌تواند گام‌های اساسی در پُر کردن این خلأ باشد.

استاد دوره آموزشی «ژورنالیسم بین‌الملل» اظهار داشت: سطحی که از برگزاری این دوره و شور و سرزندگی و فضای خوبی که در شرکت کنندگان دیدم برای من شورانگیز و شعف انگیز بود.

حجت الاسلام میرزایی در پایان گفت: لازم است تشکر کنم از همه دست اندرکارانی که به دنبال این هستند که جایگاه بین المللی رسانه اسلامی، ایرانی، مقاومتی و انقلابی را تا جایی پیش ببرند که همه قبول کنند که رسانه جهانی ضلع اجتناب ناپذیر منشور جهانی انقلاب است و پازل مقاومت و انقلاب بدون این نقش کامل نیست.



«مرتضی غرقی» از دیگر اساتید دوره آموزشی «ژورنالیسم بین‌الملل» اظهار داشت: یکی از اصول اجتناب ناپذیر در رسانه این است که به صورت مداوم خبرنگاران را به لحاظ تکنیکی و محتوا تربیت و بروز کنید. این دوره‌ها قطعا می‌تواند در بالا بردن سطح محتوا و تکنیک حرفه‌ای رسانه‌ای تاثیرگذار باشد و این جزء اولویت‌های یک خبرنگار و خبرگزاری است که باید با این معقوله ارتباط نزدیکی داشته باشد.

وی افزود: شاید یکی از علت‌هایی که در رسانه‌های کشور نسبت به رسانه‌های رقیب در کشور‌های غربی عقب هستیم، فقط به این خاطر است که به آموزش توجه نداریم و تکنولوژی و محتوایی که استفاده می‌کنیم مطابق با استاندارد‌های بین المللی و رشدی که جامعه کرده نیست. این تنها در سایه مطالعه و آموزش محقق می‌شود.

غرقی با تاکید بر اینکه باید با زبان دنیا صحبت کنیم و نگاه‌های جناحی و محدود را کنار بگذاریم، ادامه داد: باید براساس ایدئولوژی بسیط خود خبرنگارانی که تربیت می‌کنیم نگاه بسیط داشته باشند. اگر می‌خواهیم با جامعه بین المللی صحبت کنیم باید حرف‌های آن‌ها را هم بشنویم.

استاد دوره آموزشی «ژورنالیسم بین‌الملل» گفت: باید مسلح به آموزش و کتاب باشیم. باید توجه داشته باشیم که بدون مطالعه و آموزش و استفاده از تکنولوژی روز پیشرفتی نخواهیم داشت و بدون رسانه هیچ توسعه‌ای در هیچ جای دنیا محقق نخواهد شد.




خانم «الهام شاکری» یکی دیگر از اساتید دوره آموزشی «ژورنالیسم بین‌الملل» هم با تبریک به خبرگزاری ابنا که موفق به برگزاری این دوره شده گفت: این دوره از لحاظ هم افزایی و استفاده از تجارب دوستان شاغل در عرصه خبر و عرصه بین الملل می‌تواند خیلی موثر باشد چرا که محیط آزادتری برای گفت‌و‌گو و شنیدن نظرات وجود دارد.

وی اضافه کرد: متاسفانه این نوع دوره‌ها در ایران به ندرت برگزار می‌شوند و به بحث بین الملل ازجمله محور مقاومت خیلی کم پرداخته شده است. خیلی خوب است که اینگونه دوره‌ها به صورت فشرده و آنلاین و حضوری برگزار شود.

خانم شاکری در ادامه گفت: ما باید بدانیم متعلق به چه گفتمانی هستیم و شناخت و ادراک خوبی از اوضاع داشته باشیم و همچنین ظرفیت‌ها و سطح برداشت و ادراک مخاطب را درنظر بگیریم.

وی با بیان اینکه در عرصه بین الملل زیست با افراد و جامعه هدف خیلی مهم است، بیان کرد: زیست مشترک تجاربی می‌آورد که با خواندن هزاران کتاب، مقاله و شرکت در همایش‌ها قابل دستیابی نیست.



حجت الاسلام «حسینی کوهساری» مسئول ارتباطات و بین الملل حوزه علمیه نیز درباره برگزاری دوره آموزشی «ژورنالیسم بین‌الملل» بیان کرد: در عرصه ژورنالیسم بین الملل ما مبتنی بر الگو‌ها و مبانی خود می‌توانیم یک ژورنالیسم مبتنی بر الگوی ایرانی اسلامی خود داشته باشیم و مجموعه این‌ها را می‌توان در قالب یک نظام‌واره‌ای از مباحث ژورنالیسم اسلامی طرح کنیم.

وی افزود: ژورنالیسم اسلامی قواعد و ساختار‌ها و چارچوب‌های خود را دارد که همین چارچوب‌ها اگر تدوین شود می‌تواند نقطه ممیزه ما با عرصه ژورنالیسم بین الملل باشد.

حسینی کوهساری ادامه داد: ژورنالیسم ایرانی اسلامی چه در عرصه دانش، گرایش، کنش و تخصص از ژورنالیسم بین الملل تمایزات جدی داشته باشد.

مسئول ارتباطات و بین الملل حوزه علمیه ابراز امیدواری کرد که برگزاری این دوره یک گام جدی در پیشرفت و بحث و بررسی مباحث مربوط ژورنالیسم بین الملل با قرائت و گفتمان اسلام ناب و اسلام تمدنی باشد.



حجت‌الاسلام «ابوالفضل هادی‌منش» دیگر دانش پژوه شرکت کننده در دوره آموزشی «ژورنالیسم بین‌الملل» گفت: فعالیت من در حوزه بین الملل در آموزش دانش پژوهان علوم اسلامی بین الملل است که در مراکز نهاد‌های حوزوی مشغول تحصیل هستند. بخشی از آثارم در اروپا، آمریکا و آفریقا ترجمه شده و با مجمع جهانی اهل بیت (ع) همکاری دارم.

این نویسنده حوزوی با بیان اینکه برگزاری دوره ژورنالیسم رسانه کمک زیادی به ارتقاء سواد رسانه در عرصه بین الملل می‌کند، اظهار داشت: برگزاری دوره آموزشی «ژورنالیسم بین‌الملل» از سوی مجمع جهانی اهل بیت (ع) کمک زیادی به سواد رسانه می‌کند و شرکت کنندگان دارای شعاع تاثیر بیشتری در عرصه بین الملل می‌شوند.

وی خواستار تداوم برگزاری برای ارتقاء سواد مطلوب رسانه در عرصه بین الملل شد و گفت: لازم است با هم افزایی مراکز دیگر حوزوی و علوم اسلامی در سطح کشور این دوره‌ها هم به لحاظ جذب اساتید و دانش پژوهان علاقمند به فعالیت در عرصه بین الملل حمایت شود.

حجت‌الاسلام هادی‌منش در پایان ابراز امیدواری کرد که این دوره‌ها بیشتر و بهتر در سطوح مختلف برای اقشار مختلف حوزوی و متعلمین علوم اسلامی تکرار شود.





«میلاد حسن‌زاده» طلبه حوزه علمیه و دانشجوی ارشد علوم ارتباطات که در دوره آموزشی «ژورنالیسم بین‌الملل» شرکت کرده گفت: حدود ۱۰ سالی است که دوره‌های مختلفی را در شهر‌های مختلف کشور برگزار کرده‌ام، اما این دوره را متفاوت‌تر از دوره‌های دیگر دیدم.

وی افزود: با توجه به شرایط منطقه نیاز داریم که چنین دوره‌هایی داشته باشیم تا یک ورود اثرگذار داشته باشیم.

این طلبه حوزه علمیه و دانشجوی ارشد علوم ارتباطات ادامه داد: متاسفانه به دلیل بایکوت و یا نبود لجستیک رسانه‌ای که بتواند در جهان به عنوان رسانه محور مقاومت کنشگری داشته باشد و مردم جهان مخاطب آن باشند، نداریم.

حسن‌زاده گفت: نیاز داریم انسان رسانه‌هایی باشند که تفکر مردم دنیا را متوجه تفکر محور مقاومت کنند و با آن‌ها ارتباط بگیرند، تا بتوانیم محور مقاومتی که علیه استکبار جهانی شکل گرفته گسترش دهیم.

وی اظهار کرد: برگزاری دوره آموزشی «ژورنالیسم بین‌الملل» از سوی خبرگزاری ابنا با اساتید خوب می‌تواند یک شروع بسیار خوب باشد.

شرکت کننده دوره آموزشی «ژورنالیسم بین‌الملل» گفت: کار رسانه‌ای در کشور ما اشتباه تعریف شده است و بیشتر محتوا‌های کلیپ سازی و تیزسازی به عنوان رسانه مطرح شده است، اما امروزه آن چیزی که جریان رسانه‌ای جهان را تعریف می‌کنم ژورنالیسم است که مبتنی بر متن و خبر است.




آقای «قدیری» که از تهران در دوره آموزشی «ژورنالیسم بین‌الملل» شرکت کرده نیز عنوان کرد: خیلی این نشست جذاب بود و اطلاعات خوبی را در اختیار شرکت کنندگان قرار داد. چنین نشست‌هایی با توجه به اینکه اولین دوره است می‌تواند آسیب‌هایی داشته باشد، اما برای شروع کار خوب بود.

وی افزود: اساتیدی که تجریبات و مصادیق خود را در اختیار دانش پژوهان قرار دادند که خیلی راهگشا بود.





خانم «صلح فام» که از تهران در دوره آموزشی «ژورنالیسم بین‌الملل» شرکت کرده از مسئولین خبرگزاری ابنا در برگزاری دوره تشکر و قدردانی کرد و گفت: دوره بسیار خوب و متفاوت بود و همه بزرگوارانی که در این دوره شرکت کردند با دغدغه خاص خود حضور پیدا کردند.

وی افزود: من دغدغه کار در عرصه بین الملل دارم و عنوان این دوره با توجه به اوضاع تحولی جهان اسلام خیلی از دوستان عرصه رسانه را تشویق می‌کند تا وارد این دوره‌ها شوند و آموزش ببینند.

خانم صلح فام در پایان ابراز امیدواری کرد که این دوره استمرار داشته باشد و ادامه پیدا کند و به اهداف موردنظر برسد.





...............

پایان پیام/ ۲۱۸