به گزارش خبرگزاری اهل بیت(ع) ـ ابنا ـ پاکستان، کشوری متشکل از اقوام مختلف، با نظام سیاسی جمهوری اسلامی و با جمعیت اکثریت مسلمان در جنوب آسیا قرار دارد که در سال ۱۹۴۷ میلادی، در پی استقلالطلبی مسلمانان و جدایی از کشور هند تشکیل شد.
شیعیان در کشور پاکستان، حدود ۲۰ درصد از کل جمعیت این کشور را تشکیل میدهند. شیعیان در سراسر این سرزمین پراکندهاند و بسیاری از شهرها و روستاهای ایالات پاکستان، دارای جمعیت شیعه است.
با توجه به رویکرد غیر فرقهای حکومت پاکستان، محدودیتی برای فعالیت سیاسی شیعیان وجود نداشته و بسیاری از سیاستمداران و سران نظامی این کشور از شیعیان بودهاند. علاوه بر این، فعالیت سیاسی شیعیان در قالب سازمانهای شیعی با هویت مذهبی نیز جریان داشته است. حوزههای علمیه و نهادهای آموزشی و دینی شیعی، آموزش شیعیان را بر عهده دارند.
خبرنگار ابنا برای اطلاع و آگاهی از وضعیت شیعیان پاکستان با خانم «فرحا ذیشان» از کراچی گفتوگو کرده است که در پی میآید:
ابنا: ضمن معرفی خود، در خصوص تحصیلاتتان توضیح دهید.
بنده فرحا ذیشان از شهر کراچی پاکستان هستم. ما در منطقه انچولی کراچی زندگی می کنیم. بنده دوره کارشناسی ارشد خود را در دانشگاه کراچی گذراندهام و در حال حاضر نیز مدرسه دینی کوچکی با نام مکتب اهل بیت(ع) را نیز در منطقه انچولی کراچی دایر کرده و به آموزش اهتمام دارم.
ابنا: در خصوص وضعیت پیروان مکتب اهل بیت(ع) در شهر کراچی که جمعیت قابل توجهی دارند بفرمایید.
در مناطقی از شهر کراچی که شیعیان در اکثریت هستند اقدامات بسیار خوبی در زمینه آموزش خواهران و بانوان انجام شده است، به آموزش علوم دینی اهتمام خوبی شده است و آموزش ها به صورت حضوری و مجازی برگزار میشود. همچنین علاوه بر آموزش های درسی در مدارس دولتی، در مدارس مذهبی کلاس های آموزش علوم دینی برای بانوان برگزار می شود که بسیار خوب است و از محاسن این دوره ها این است که در آن محدودیت سنی نیست و استقبال خوبی از این دوره ها می شود.
ابنا: درباره نقش فضای مجازی در عصر حاضر و چگونه استفاده مفید از آن برای جوانان دیدگاه خود را بفرمایید.
فضای مجازی می تواند نقش بسیار تاثیرگذاری در جامعه داشته باشد، در شرایط کنونی با استفاده از فضای مجازی و رسانه ها، ما به سادگی میتوانیم از تحولات مختلفی که در جامعه رخ میدهد مطلع شویم و تاثیرگذاری داشته باشیم. در صورتی که در گذشته به علت محدودیت هایی که معمولا بانوان برای فعالیتهای خارج از خانه داشتند، نمی توانستیم چندان تاثیرگذار باشیم.
برای گسترش حضور و تاثیرگذاری بیشتر در فضای مجازی راهکارهای بسیاری وجود دارد، برای مثال می توان ضمن ارائه آموزش ها، جایزه هایی برای کودکان و نوجوانان تعیین کرد تا آنها از این طریق به تدریج جذب محتواها شوند. همچنین برای خانواده هایی که توان مالی چندانی ندارند می توان با حمایت مالی جهت تحصیل این افراد زمینه را برای جذب و تاثیرگذاری آنها در جامعه فراهم کرد.
ابنا: ما میدانیم که شیعیان در شهر کراچی جمعیت و ظرفیت بسیار بالایی دارند، اما از نظر سیاسی تاثیرگذاری قابل توجهی ندارند، به نظر شما چه راهکاری برای تاثیرگذاری بیشتری شیعیان وجود دارد؟
در شهر کراچی قومیت ها و نژادهای مختلفی از مردم زندگی می کنند، احزاب بزرگ پاکستان نیز تمام تلاش خود را برای تاثیرگذاری بر روی دیدگاه های سیاسی آنها به کار میبندند و در این راه از هر ابزاری استفاده می کنند. به همین دلیل گاهی متاسفانه برخی اوقات کار به جایی می رسد که حرام ها را هم حلال می کنند لذا فعال کردن ظرفیت شیعیان در کار بسیار مشکلی است.
ابنا: کدامیک از از رسانه های ایرانی در پاکستان شناخته شده تر است و به نظر شما برای گسترش روابط بین مسلمانان دو کشور چه باید کرد؟
در منطقه ما شبکه تلویزیونی سحر اردو و پرس تی وی را می توانیم دریافت کنیم و برنامه های آنها را مردم منطقه میپسندند. به نظر بنده علاوه بر رسانه ها، کتابهای مهم و تاثیرگذار باید به زبان اردو ترجمه و به صورت نسخههای پیدیاف در اختیار مردم قرار داده شود. همچنین از محتواهای این کتب به صورت خلاصه و گزیده میتوان استفاده کرد. همچنین بهتر است ما از جای مشخصی به این منابع دسترسی داشته باشیم و اگر در جایی این محتواها وجود دارد، بهتر است در خصوص محل آن اطلاع رسانی شود.
ابنا: به نظر شما، برای ایجاد اتحاد و همبستگی بین پیروان مذاهب مختلف اسلامی چه باید کرد؟
مهمترین مسئله این است که بتوان قدرت تحمل و بردباری خودمان را ارتقا دهیم، این مهمترین نکته در ایجاد اتحاد و همبستگی بین گروه های مختلف مذاهب اسلامی است. ما در مکتب ائمه اطهار(ع) شاهد بودیم که حضرات با افرادی که به آنها حتی دشنام می دادند برخورد با عطوفت و مهربانانه ای داشتند که باعث تاثیرگذاری میشد. آنها به خوبی میدانستند که در دل دشمنانشان حسد و کینه وجود دارد اما با تحمل و بردباری، با احترام و اخوت و برخوردهای تاثیرگذار خود توانستند بین همه مسلمانان اتحاد و همبستگی ایجاد کنند که ما نیز باید از آنها الگو بگیریم.
ابنا: تشکر بسیار از اینکه وقت خود را در اختیار ما قرار دادید.
....................................
پایان پیام/ 167