رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی گیلان در خصوص رونمایی کتاب «علمدار پاراچنار»، به اهمیت این اثر در معرفی شخصیت شهید «سیدعارف حسین حسینی» پرداخت و گفت که این کتاب جزئیات زندگی و تأثیرات او بر جامعه شیعیان پاکستان را به تصویر می‌کشد.

۸ دی ۱۴۰۳ - ۱۷:۳۸
کتاب «علمدار پاراچنار»؛ نگاهی عمیق به زندگی رهبر شیعیان پاکستان

به گزارش خبرگزاری اهل بیت(ع) ـ ابنا ـ «سیدرسول منفرد»، رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی گیلان در گفت‌وگویی با اشاره به رونمایی کتاب «علمدار پاراچنار»  نوشته محمدجواد مهدی‌زاده، اظهار کرد: این کتاب شرحی بر زندگی و زمانه شهید «سیدعارف حسین حسینی» رهبر شیعیان پاکستان است که توسط یک نویسنده گیلانی توسط انتشارات بین الملل منتشر شده است. 

وی با اشاره به اینکه پیش تر این کتاب در تهران نیز مورد توجه و رونمایی قرار گرفت، افزود: در آیین رونمایی از این کتاب جمعی از هنرمندان و ادیبان کشوری و استانی حضور داشتند. 

منفرد با اشاره به اینکه آیین رونمایی کتاب «علمدار پاراچنار» در تهران با حضور رضا جوان آراسته - منتقد ادبی، بشیر بی آزار - فعال رسانه ای، محمدرضا باقری - مجری و کارشناس و محمدجواد مهدی زاده - نویسنده کتاب، و در گیلان با حضور دکتر مظفر نامدار، پیشکسوت جهاد سازندگی استان به میزبانی حوزه هنری برگزار شد، افزود: آنچه که در بخشی از این کتاب میخوانیم آمده است: سیدعارف حسینی میگفت: «مهم نیست کسی کـه در پـای منبر حسینی می‌نشیند یک اردو زبان باشد، یک پشتوزبان باشد یا یک سندی باشد، بلکه فقط مهم این است که او حاضر در پای این منبر حسینی است».

رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی گیلان با بیان اینکه یکی از موضوعات حائز اهمیت برای این شهید، مطالعه آثار علمای بزرگ بـه خصوص شهید مطهری بود، ادامه داد: سیدعارف بـه شـاگـردانـش گوشزد می‌کرد که مثل خودش از هر موضوع و نکته مهم، چه در جلسات درسی و کاری یا فعالیت‌های عادی در زندگی روزمره، یادداشت برداری کنند تا علم را با نوشتن به بند بکشند. 

وی در ادامه با توجه به اهمیتی که کتاب «علمدار پاراچنار» دارد، اظهار کرد: خبر سلاخی کودکان و زنان باردار شیعه به دست تکفیری های پاکستان خبری تلخ و دردآور است که برای امروز و دیروز نیست و به دهه‌های قبل و به روزهایی که شیعه را به مسلخ می‌بردند و کسی مقابلشان نمی‌ایستاد باز می‌گردد. 

منفرد با اشاره به بخشی از توضیحات کتاب اضافه کرد: در دهه ۵٠ شمسی و روزهایی که قیام روح الله خمینی(ره) در ایران به ثمر رسیده بود، فرزند برومندش که در نجف درس آزادگی را از او آموخته و در ایران تمرین سربازی کرده بود، پرچم هدایت شیعه در پاکستان را به دست گرفت تا آن ها را از دست چنددستگی و نفاق میان شیعه و ظلم و جور غیرشیعه نجات دهد اما به دست دشمنان کشته شد و اکنون با گذشت ۳۰ سال باز همان حوادث تکرار می‌شود. 

رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی گیلان بیان کرد: در آن روزهایی که عزاداری حسین بن علی در آن دیار جرم بود، او پرچم مجلس اباعبدالله(ع) را بالا برد و اولین ستون های زیارت اربعین را در میان شیعیان پاکستان پایه گذاری کرد و به همراه یارانش، لشکر مقتدر زینبیون را بنا گذاشت، زیرا تمام هدفش وحدت شیعه و آرامش در میان اقوام و مذاهب پاکستان بود. 

گقتنی است، کتاب علمدار پاراچنار، اثری است که در ۶ فصل با دقت و عمق به زندگی و دوران رهبری شهید سید عارف حسین حسینی، روحانی پاکستانی و شاگرد امام خمینی(ره)، همراه با زمینه‌های تاریخی، دوران تحصیل در نجف اشرف، بازگشت به پاکستان و آغاز رهبری، نهضت اجرای فقه جعفری، شهادت و تأثیرات آن، اتفاقات پس از شهادت، حماسه آفرینی لشکر زینبیون می‌پردازد. 

همچنین در پایان متن کتاب، بخش اسناد و تصاویر شامل ده ها عکس، سند، دست نوشته و توضیحات مربوط به تاریخ شیعیان شبه قاره هند، زندگی شهید سید عارف حسینی، یاران او و بسیاری از موضوعات مرتبط با شهید سید عارف حسینی و تشیع در پاکستان معاصر، همراه با توضیحات مربوط به هر عکس، نقشه و سند است.

علاقه‌مندان می‌توانند این کتاب را که در ۲۳۶ صفحه نگاشته شده از سایت انتشارات بین‌الملل و یا کتاب‌فروشی‌ها تهیه کنند.

-------------------------------

پایان پیام/۳۴۴

برچسب‌ها