رئیس پژوهشگاه قرآن و حدیث مؤسسه دارالحدیث از برگزاری همایش علمی فقه و اخلاق در قم و همایش مدرسه کلامی حله در شهر حله عراق خبر داد.

۲۸ آذر ۱۴۰۳ - ۱۸:۵۱
همایش علمی فقه و اخلاق برگزار می‌شود

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی اهل‌بیت(ع) ـ ابنا ـ حجت‌الاسلام والمسلمین رضا برنجکار؛ رئیس پژوهشگاه قرآن و حدیث مؤسسه دارالحدیث، ۲۸ آذرماه در مراسم دهمین جشنواره پژوهشی این پژوهشگاه و رونمایی از ترجمه کتاب الکافی که در مؤسسه دارالحدیث قم برگزار شد با تجلیل از تلاش محققان و پژوهشگران پژوهشگاه قرآن و حدیث به ارائه گزارش کوتاهی از فعالیت‌های یک‌ساله پرداخت و گفت: ۳۴ جلد کتاب در ۳۳ عنوان در هفته پژوهش امسال به همراه ترجمه کافی رونمایی می‌شود که مدارک فقه اهل سنت، وجودشناسی و معناشناسی، جستارهای مدرسه کلامی حله، مدرسه کلامی مدینه، شناخت عقلی خدا در قرآن و روایات، میراث تفسیری شیعه در سده دوم و سوم، فرهنگ تطبیقی قرآن و تورات، مواجه مثبت با خوشی و ناخوشی زندگی و ... از جمله آثار منتشر شده است.

وی با بیان اینکه ۱۸ جلد اثر هم در حال تولید است، افزود: مجمع پژوهشگاه‌ها از ۵ سال قبل ایجاد شده است و هفته پژوهش را هم دوهفته پژوهش کرده‌ایم؛ امسال همچنین ۱۶ برنامه در قالب کرسی و نشست ارائه شد و محققان تلاش پژوهشی سالانه خود را ارائه داده و می‌دهند.

برنجکار از برگزاری همایش مدرسه کلامی کوفه در سال قبل خبر داد و اظهار کرد: همایش مدرسه کلامی حله هم امسال در شهر حله برگزار خواهد شد همچنین همایش علمی فقه و اخلاق قرار است برگزار شود ضمن اینکه بخش حدیثی صدمین سال بازتاسیس هم توسط پژوهشگاه انجام شد.

رئیس پژوهشگاه قرآن و حدیث افزود: رونمایی از کتاب امالی سیدمرتضی در چند روز قبل انجام شد؛ برنامه چهارشنبه‌های اعتقادی از سال قبل شروع شد که ۲۷ برنامه در سال قبل و چند برنامه هم امسال در حال انجام است همچنین برنامه دستیار هوشمند کتاب کافی در حال انجام است که کار هوش مصنوعی بر روی کافی است.

وی افزود: برنامه اندروید مجموعه آثار مؤسسه دارالحدیث هم در حال آماه‌سازی است و سایت جدید پژوهشگاه و دانشنامه قرآن و حدیث هم در هفته پژوهش امسال رونمایی می‌شود.

رئیس پژوهشگاه قرآن و حدیث همچنین از دریافت مجوز علمی پژوهشی مجله پژوهشنامه روان‌شناسی برای نخستین بار خبر داد.

همچنین آیت‌الله مسلم داوری از شاگردان آیت‌الله العظمی خویی در سخنانی با تقدیر از برپایی مراسم هفته پژوهش با بیان اینکه علم حدیث از برترین علوم الهی است، گفت: علم حدیث دومین مصدر از مصادر احکام الهی در کنار قرآن کریم است؛ قرآن از جهت صدور قطعی است ولی از جهت دلالت اختلافاتی بین علما وجود دارد.

وی افزود: در آن زمان تقریبا دو گروه حضور داشتند؛ برخی به اسانید احادیث توجه چندانی نداشتند ولی استاد ما آیت‌الله خویی، بر صحیح‌بودن روایت و اسناد آن تاکید داشتند تا بتواند حجت باشد. ما هم با تحقیقاتی که داشته‌ایم توانستیم طرقی را برای تصحیح روایت بیابم که در کتاب کافی و کتابی از ابن ادریس این کار را کردیم.

آیت‌الله داوری تصریح کرد: انسان هرقدر در زمینه علمی تلاش کند می‌توان به موارد جدیدی برسد و از این جهت پژوهش اهمیت زیادی دارد و باید تلاش کنیم مسائلی که تاکنون در زمینه حدیث حل نشده است حل کنیم.

..............................

پایان پیام/  ۲۶۸