دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) در جمع اساتید دانشگاه زاهدان با اشاره به اینکه حوزه و دانشگاه باید وحدت راهبردی داشته باشند، گفت: جلسات وحدت حوزه و دانشگاه نباید نمایشی و سطحی برگزار شود بلکه باید دستاوردهای مهم داشته باشد.

۲۷ آذر ۱۴۰۳ - ۲۰:۲۷
آیت‌الله رمضانی: حوزه و دانشگاه باید وحدت راهبردی داشته باشند

به گزارش خبرگزاری اهل بیت(ع) ـ ابنا ـ آیت‌الله «رضا رمضانی» امروز سه‌شنبه، ۲۷ آذر ۱۴۰۳ در همایش وحدت حوزه و دانشگاه که در سالن اجتماعات دانشگاه علوم پایه زاهدان برگزار شد، با اشاره به اینکه اساتید حوزه و دانشگاه باید به صورت فصلی یا ماهانه با هم نشست داشته باشند و تعامل کنند، اظهار کرد: نباید مسئله وحدت حوزه و دانشگاه تنها به یک روز در سال بسنده شود بلکه باید دستاوردهای مهم داشته باشد.

دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) با بیان اینکه تاریخچه حوزه و دانشگاه به دوره حاکمیت کلیسایی در قرون وسطی برمی‌گردد، افزود: در آن زمان یک نوع برخورد افراطی به این حوزه وجود داشته است.

وی تصریح کرد: در کلیسا هم تکلیف دین و هم تکلیف علم را روشن می‌کردند. اگر حرف علمی زده میشد که بر خلاف نظریه کلیسا بود، تقابل می‌کردند و به محاکمه هم می‌کشاندند. همین باعث شده که در تاریخ، دوره نوزایی رنسانس را داشته باشیم.

آیت‌الله رمضانی خاطرنشان کرد: اشکال دوره حاکمیت کلیسایی در قرون وسطی، عدم مدیریت صحیح حوزه دین و علم در نظام سیاسی بود. در دوره رنسانس یک تقابل وجود داشت.

عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه نظام دینی اسلام، تاکید دارد که عقل ما را به سمت دین، معنویت، وحی و پیامبران الهی رهنمون می‌کند، تصریح کرد: اگر به احکام عقلی توجه داشته باشیم، هدایت بشر را در آن‌ها مشاهده خواهیم کرد.

وی در ادامه اظهار کرد: اینکه گفته می‌شود، در غرب اسلام را می‌بینیم و مسلمان نمی‌بینیم و در شرق مسلمان می‌بینیم و اسلام را نمی‌بینیم، حرفی اشتباه و دور از واقعیت است. به عنوان نمونه، تعریف غرب در حوزه خانواده با اسلام متفاوت است. خانواده از نگاه اسلام، آیتی از آیات الهی و مایه آرامش و مظهر جمال و جلال الهی است ولی در غرب و کشورهای مدعی مهد تمدن، تعریف خانواده عوض شده است و به همجنس گرایی، رسمیت بخشیده‌اند. 

آیت‌الله رمضانی با اشاره به اینکه در نظام‌های دینی، دین با عقلانیت در متن حاکمیت می‌آید، تصریح کرد: در یک نظام اسلامی که دنبال تمدن، مدنیت و گفتمان است، عقلانیت و معنویت و عدالت، سه ضلع یک گفتمان هستند. 

دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) به وجود ۴ هزار معنویت جعلی در غرب اشاره کرد و گفت: معنویت باید مسئولیت پذیر باشد ولی در غرب، چون نتوانستند ساحت انسانی را منکوب کنند، معنویت را با ادبیات دیگر معرفی می‌کنند.

وی با بیان اینکه یک نظام سیاسی و گفتمانی که می‌خواهد با ادبیات جدید، عدالت را در جامعه به ارمغان بیاورد، باید هزینه بپردازد، تصریح کرد: اگر به دنبال چنین نظامی هستیم باید یک نگاه راهبردی به حوزه و دانشگاه داشته باشیم.

آیت‌الله رمضانی با اشاره به اینکه حوزه و دانشگاه باید وحدت راهبردی داشته باشند نه تاکتیکی، خاطرنشان کرد: جلسات وحدت بین حوزه و دانشگاه نباید نمایشی و سطحی باشد. 

عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه امام خمینی(ره)، مبتکر نظام فکری وحدت بین حوزه و دانشگاه هستند، گفت: در افق فکری امام، راهکارهای اساسی برای حل معضلات یک نظام سیاسی که می‌خواهد زمینه یک تمدن نوین اسلامی را فراهم کند، دیده شده است.

وی ابراز کرد: متاسفانه الان خیلی از دانشگاه‌ها مقلد علم هستند در حالی که جامعه باید تحول علمی داشته باشد و دانشگاه باید مولد علم باشد. 

آیت‌الله رمضانی با بیان اینکه رتبه علمی کشور در ابتدای انقلاب، ۵۷ بوده ولی امروزه رتبه ما به ۱۶ و ۱۷ رسیده است، افزود: در برخی رشته‌ها نیز جز دهمین و در برخی رشته‌ها هم رتبه پنجم جهانی هستیم.

دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری سردمدار پیشرفت حرکت علمی در نظام اسلامی است، تاکید کرد: این ظرفیت وجود دارد که بتوانیم در رشته‌های مختلف جزء پنج کشور برتر باشیم.

وی اظهار کرد: لازمه توسعه نظام اسلامی برخواسته ارزش‌های دینی، این است که خواص حوزه و دانشگاه با هم تعامل جدی تعامل جدی داشته باشند. 

آیت‌الله رمضانی با اشاره به اینکه متاسفانه برخی وقتی به دنبال علم و دانش رفتند، پدیده را از پدیدآورنده جدا کردند، گفت: ما باید نگاه ارتباطی میان این پدیده و آن پدیدآورنده داشته باشیم و در این صورت است که خدا در دانشگاه‌ها و در همه دانش‌های بشری حضور پیدا می‌کند. این همان نگاهی است که می تواند جامعه را به سمت توحید بکشاند.

عضو مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: در یک جامعه توحیدی، یک معلم حوزه نمی‌تواند به تنهایی نقش ایفا کند بلکه اساتید دانشگاه هم باید ورود کنند.

وی در ادامه تاکید کرد: اگر ما یک نگاه راهبردی نسبت به وحدت حوزه و دانشگاه داشته باشیم، وظایف ما در بخش‌های مختلف، وسیع خواهد بود‌.

آیت‌الله رمضانی ادامه داد: اداره یک کشور بر اساس یکسری علوم از جمله مدیریت، اقتصاد، روانشناسی و ... است، ما باید این علوم که در غرب مطرح شده را در یک قالب نظام ارزشی بیاوریم. 

دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) لازمه یک تمدن نوین را ارائه سبک عنوان کرد و گفت: مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم، توصیه‌هایی در خصوص پیشرفت علم، اخلاق، معنویت، عدالت، مبارزه با فساد و سبک زندگی اسلامی دارند. 

وی سبک زندگی اسلامی را نرم‌افزار تمدن اسلامی برشمرد و اظهار کرد: اگر ایران اسلامی امروز در دنیا حرفی برای گفتن دارد به دلیل تحول و پیشرفت در حوزه علمی و نظامی است. البته باید در بخش‌های دیگر هم تحول ایجاد شود. 

آیت‌الله رمضانی در پایان تاکید کرد: باید سبک زندگی اسلامی را با ادبیات امروز جامعه بین‌الملل برای همه نسل‌ها خصوصا نسل جوان تبیین کنیم.

-------------------------------

پایان پیام/۳۴۴

برچسب‌ها