محبت به خدا، فروتنی، جهاد در راه خدا و مقاومت در برار تهاجم تبلیغاتی، صفات برجسته یاوران واقعی است.

۱۸ آذر ۱۴۰۳ - ۰۷:۰۶
برجسته‌ترین ویژگی‌ها‌ی بسیج در کلام امام خمینی(ره)

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی اهل‌بیت(ع) ابنا: نگاهی به شرح اجمالی برجسته‌ترین ویژگی‌های یاوران راستین اسلام یا به تعبیری که امام خمینی (قدس سره) از آنان داشت، بسیجیان، از نگاه قرآن:

1. محبت خدا
نخستین ویژگی مدافعان راستین ارزش‌های دینی، محبت خداست.
قرآن درباره این ویژگی می‌فرماید:
یُحِبُّهُمْ وَیُحِبُّونَهُ. [خداوند] آنان را دوست دارد و آنان [نیز] او را دوست دارند.

امام خمینی (قدس سره) درباره این ویژگی می‌فرماید:
بسیج، شجره طیبه و درخت تناور و پُرثمری است که شکوفه‌های آن، بوی بهار وصل، طراوت یقین و حدیث عشق می‌دهد. بسیج، مدرسه عشق و مکتب شاهدان و شهیدان گمنامی است که پیروانش بر گلدسته‌های رفیع آن، اذان شهادت و رشادت سر داده‌اند. (1)

و از آنجا که عشق و محبت، فرعِ معرفت و آگاهی است، آگاهی‌های دینی مقدمه رسیدن بسیجی به برجسته‌ترین ویژگی‌های مدافعان راستین ارزش‌های دینی است. ازاین‌رو، برنامه‌ریزی برای تقویت آگاهی‌های دینی بسیج، از اهمیت فوق‌العاده‌ای برخوردار است.

امام (قدس سره) برای تقویت آگاهی‌های دینی بسیج، ضمن توصیه به تشکل‌های بسیج دانشجویی و طلاب، حوزه و دانشگاه را مسئول تقویت مبانی اعتقادی و آگاهی‌های دینی بسیجیان می‌داند:
امروز، یکی از ضروری‌ترین تشکل‌ها، بسیج دانشجو و طلبه است. طلاب علوم دینی و دانشجویان دانشگاه‌ها باید با تمام توان خود در مراکزشان از انقلاب و اسلام دفاع کنند. فرزندان بسیجی من در این مراکز، پاسدار اصول تغییرناپذیر «نه شرقی و نه غربی» باشند. امروز دانشگاه و حوزه از هر محلی بیشتر به اتحاد و یگانگی احتیاج دارند. فرزندان انقلاب به‌هیچ‌وجه نگذارند ایادی آمریکا و شوروی در آن دو محل حساس نفوذ کنند. تنها با بسیج است که این مهم انجام می‌پذیرد و مسائل اعتقادی بسیجیان به عهده این دو پایگاه علمی است. حوزه علمیه و دانشگاه باید چارچوب‌های اصیل اسلام ناب محمدی را در اختیار تمامی اعضای بسیج قرار دهند. (2)

2. فروتنی و سرافرازی
عشق به خدا، عشق به همه زیبایی‌ها و ارزش‌های اعتقادی، اخلاقی و عملی است و نیز دشمنی با همه زشتی‌ها و ضد ارزش‌ها. دوستی با خدا، دوستی با همه دوستان خداوند متعال و دشمنی با همه دشمنان اوست.
تولاّ و تبرّا، نخستین شاخه محبت حقیقی نسبت به حضرت حق تعالی است. انسان نمی‌تواند خدا را دوست داشته باشد و دوستان خدا و ارزش‌های الهی را دوست نداشته باشد و دشمنان خدا و ضد ارزش‌ها را دشمن ندارد.

بر این اساس، یاوران راستین اسلام از نگاه قرآن، با دوستان خدا که اهل ایمان‌اند، فروتن و مهربان‌اند و در برابر دشمنان خدا ـ که کفار نامیده می‌شوند ـ سرافراز و قاطع:
أَذِلَّةٍ عَلَى الْمُؤْمِنِينَ أَعِزَّةٍ عَلَى الْکَافِرِينَ. در برابر مؤمنان، فروتن و در برابر کفار، سرافرازند.

امام خمینی (قدس سره) برای سرافرازی در برابر دشمنان خدا، پیروان اسلام ناب را به آشنایی با فنون نظامی و دفاعی توصیه می‌فرماید:
ملتی که در خط اسلام ناب محمدی (صلی‌الله‌علیه‌وآله) و مخالف با استکبار، پول‌پرستی، تحجرگرایی و مقدس‌نمایی است، باید همه افرادش بسیجی باشند و فنون نظامی و دفاعی لازم را بدانند؛ چراکه در هنگامه خطر، ملتی سربلند و جاوید است که اکثریت آن آمادگی لازم رزمی را داشته باشد. (3)

3. جهاد در راه خدا
سومین ویژگی یاوران راستین اسلام که نشانه دیگری از ایمان و محبت حقیقی به خداوند متعال و دوستی با دوستان او و دشمنی با دشمنان اوست، جهاد در راه خداست:
یُجَاهِدُونَ فِی سَبِیلِ اللَّهِ. در راه خدا جهاد می‌کنند.

جهاد در راه خدا، در واقع به معنای به‌کارگیری همه توان در پیکار با ضد ارزش‌های اعتقادی، اخلاقی و عملی با هدف ایجاد حکومت بزرگ اسلامی و در جهت رشد و تکامل جامعه انسانی است.

امام خمینی (قدس سره)، نه‌تنها بسیجیان ایران، بلکه بسیجیان جهان اسلام را به آماده‌شدن برای چنین جهادی توصیه می‌کند:
باید بسیجیان جهان اسلام در فکر ایجاد حکومت بزرگ اسلامی باشند و این شدنی است؛ چراکه بسیج، منحصر به ایران اسلامی نیست. باید هسته‌های مقاومت را در تمامی جهان به وجود آورد و در مقابل شرق و غرب ایستاد. (4)

4. مقاومت در برابر تهاجم تبلیغاتی
چهارمین و آخرین خصوصیات برجسته بسیجیان راستین ـ که نشانه دیگری از محبت آنان به خدا و ارزش‌های دینی است ـ نهراسیدن از دشمنان و عقب‌نشینی نکردن در برابر تهاجم تبلیغاتی آنان است:
وَلَا یَخَافُونَ لَوْمَةَ لَائِمٍ. و از سرزنش هیچ ملامتگری نمی‌هراسند.

تهاجم تبلیغاتی، مقدمه نبرد تسلیحاتی است. کسی که در جنگ تبلیغاتی عقب‌نشینی می‌کند، بی‌تردید نمی‌تواند در صحنه نبرد مسلحانه، مدافع اسلام و ارزش‌های دینی باشد.


  منابع

 [۱]صحيفه نور : ۲۱ / ۵۲ . 

 [۲]همان: ۵۳ . 

 [۳]صحيفه نور : ۲۱ / ۵۲ ـ ۵۳ . 

 [۴]صحيفه نور : ۲۱ / ۵۳ .