معاون کنسولی وزارت امور خارجه گفت: موکب در مکان بودن نیست بلکه در حرکت بودن و پشت سر یک بزرگ حرکت کردن است. این شخص بزرگ کسی نیست جز سلطان کربلا حضرت اباعبدالله الحسین (ع) که امیر موکب اربعین است.

۹ مهر ۱۴۰۳ - ۱۷:۱۷
موکب اربعین زمینه ساز شکل‌گیری تمدن بزرگ اسلامی است

به گزارش خبرگزاری اهل‌بیت (ع) ـ ابنا ـ آیین تجلیل و تکریم از خادمان اربعین حسینی روز دوشنبه نهم مهرماه ۱۴۰۳ از سوی مجمع جهانی اهل بیت (ع) در تهران برگزار شد.

دکتر علیرضا بیگدلی معاون کنسولی وزارت امور خارجه در این مراسم گفت: رویداد اربعین گم شده انقلاب اسلامی و یک یافته بسیار گرانسنگی است که امیدواریم بتوانیم با همت والای همه اندیشمندان، خدمتگزاران، مدیران و مردم عزیز از آن بهره‌مند شویم و هم برای تقویت انقلاب به آن تکیه کنیم.

وی افزود: اربعین رویداد تمدن سازی است که چندی است از آن بهره مند می‌شویم که اگرچه ریشه در تاریخ اسلام داشته و ملت ایران به تازگی در این شکل به آن پیوسته و با عشق و محبتی برای استمرار آن پافشاری می‌کند.

بیگدلی تاکید کرد: وزارت امور خارجه به عنوان دستگاهی که متولی سیاست خارجی است ارتباط بسیار نزدیک با گسترده‌ای با موضوع اربعین دارد و تلاش می‌کنیم ماموریت‌هایی که به ما محول شده را به نحو احسن برگزار کنیم.

معاون کنسولی وزارت امور خارجه هماهنگی، حمایت و خدمت از زائران و نظارت بر عملکرد دستگاه‌ها و تاثیر آن بر روابط جمهوری اسلامی ایران و عراق را به عنوان سه ماموریت مهم وزارت خارجه در رویداد اربعین عنوان کرد و اظهار داشت: شش نمایندگی وزارت خارجه ایران در کشور عراق فعال هستند و حدود ۵۰ نفر کارمند و ۶۰ داوطلب در مراسم اربعین به زائران خدمت رسانی می‌کنند.

وی گفت: یکی از مهمترین کلیدواژه‌هایی که در این مسیر به آن توجه کنیم مفهوم موکب است. موکب در ادبیات فارسی به عنوان اسم مکان تعریف می‌شود که به نظر می‌آید جای نقد دارد. در حالی که موکب یک مفهوم بسیار محترمی دارد. موکب به معنی همراهان و یا گروه سوارانی است که امیر خود را همراهی می‌کنند.

بیگدلی افزود: موکب در مکان بودن نیست بلکه در حرکت بودن و پشت سر یک بزرگ حرکت کردن است. این شخص بزرگ کسی نیست جز سلطان کربلا حضرت اباعبدالله الحسین (ع) که امیر موکب اربعین است.

معاون کنسولی وزارت امور خارجه با بیان اینکه همه می‌دانیم که آداب همراهی سلطان کربلا و شأن و شئونات امام این موکب چگونه است، تصریح کرد: ما چشم نیاز و تفقد از امیر موکب داریم و به خاطر محبت ایشان در این موکب هستیم.

وی با بیان اینکه این موکب زمینه ساز شکل‌گیری تمدن بزرگ اسلامی است، گفت: همه ما باید آگاه باشیم که اگر مسئولیتی قبول می‌کنیم به عنوان یک وظیفه داوطلبانه نیست بلکه مسئولیتی است که باید شأن و شئونات امیر موکب را رعایت کنیم.

........

پایان پیام/ ۲۱۸