معنای آیه «اِنَّمَا المُؤمِنونَ اِخوَةٌ فَاَصلِحوا بَینَ‌ اَخَوَیکُم‌» این است که مسئله‌ وحدت یک اصل قرآنی است و ما نباید از آن غفلت کنیم.

۳۰ شهریور ۱۴۰۳ - ۱۹:۵۶
وحدت مسلمین تاکتیک یا یک اصل قرآنی

خبرگزاری اهل بیت(ع) ـ ابنا / سرویس صفحات فرهنگی:

هفته وحدت فاصله میان ۱۲ ربیع‌الاول سالگرد میلاد پیامبر اسلام(ص) بنابر روایات اهل سنت، تا ۱۷ ربیع‌الاول تاریخ ولادت حضرت محمد(ص) بنابر روایات شیعه است که با تأیید امام خمینی(ره) به این نام شناخته شد.

مراد از تقریب مذاهب اسلامی، نزدیک‌شدن پیروان مذاهب اسلامی با هدف شناخت یکدیگر براساس اصول مسلم و مشترکات اسلامی بیان شده است. این اندیشه از سالیان دور، موردتوجه عالمان مسلمان شیعه و سنی بوده است. با وقوع انقلاب اسلامی ایران در سال ۱۳۵۷ش و تشکیل جمهوری اسلامی ایران، به‌اهتمام رهبر آن، امام خمینی، اندیشه تقریب بیش از پیش گسترش یافت.

حجت الاسلام ‌و المسلمین دکتر «مرتضی صانعی» عضو هیأت علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) در یادداشتی به یکی از شبهات مطرح شده در خصوص وحدت اسلامی پرداخته است که تقدیم خوانندگان ابنا می‌شود:

**«وحدت مسلمین تاکتیک یا یک اصل قرآنی»**

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

به قلم: مرتضی صانعی

(عضو هیأت علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره))

◀️  ۳۰ شهریور ۱۴۰۳

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

از ۱۲ تا ۱۷ ربیع الاول به بهانه ی اختلاف نظر میان تشیع و تسنن در سالروز ولادت رسول خدا (ص)، از ابتدای انقلاب این هفته را هفته وحدت نام گذاری کردند.

از همان ابتدای نام گذاری، همواره دشمنان اسلام از هر فرصتی برای خدشه دار کردن آن استفاده کرده و با ایجاد این شبهه که ایران به بهانه ی پیش برد اهداف مذهبیش به صورت تاکتیکی بدنبال وحدت است و هر وقت به اهدافش رسید، سراغ اهل سنت هم خواهد رفت، سعی در برهم زدن وحدت بوده اند‌.

آنچه مهم به نظر می رسد پاسخ به این شبهه است که افراد ناآگاهانه با دشمن همراهی نکنند. بیانات اخیر رهبری در دیدار با بزرگان اهل سنت کشورمان بهترین پاسخ به این شبهه است.

آیت الله خامنه ای بر اساس آیات قرآن وحدت مسلمین را یک اصل قرآنی معرفی کرده و گفتند: طبق آیه شریفه «وَ اعتَصِموا بِحَبلِ اللهِ جَمیعاً وَ لاتَفَرَّقوا»، اجتماع حتّی در اعتصام به حبل‌الله مورد نظر قرآن و شریعت اسلامی است. یا با استناد به آیه «وَ اِن طائِفَتانِ مِنَ المُؤمِنینَ اقتَتَلوا فَاَصلِحوا بَینَهُما فَاِن بَغَت اِحداهُما عَلَى الاُخرى‌ فَقاتِلُوا الَّتی‌ تَبغی حَتّىٰ تَفی‌ءَ اِلىٰ اَمرِ الله» بیان داشتند که مسئله‌ اتّفاق و اتّحاد این‌قدر مهم است که اگر کسی بَغی کرد، با آن مسلمان باید مقاتله کرد برای اینکه او را به وحدت برگردانیم. و نهایتاً به آیه «اِنَّمَا المُؤمِنونَ اِخوَةٌ فَاَصلِحوا بَینَ‌ اَخَوَیکُم‌» اشاره کرده و گفتند: معنای این آیه آن است که مسئله‌ وحدت یک اصل قرآنی است و ما نباید از آن غفلت کنیم.

.............................

پایان پیام/  ۲۶۸