دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع)، یتیم‌نوازی را ویژگی‌های برجسته زندگی امیرالمومنین(ع) برشمرد و گفت: امروزه یتیم‌نوازی می‌تواند کمک کند تا از معضل فقر عاطفی در جامعه کاسته شود.

۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۱۸:۲۳
آیت‌الله رمضانی: سفارش آیات و روایات به دلجویی و تفقد از ایتام/ یتیم‌نوازی سیره زندگی امیرالمومنین(ع) بود

به گزارش خبرگزاری اهل‌بیت(ع) ـ ابنا ـ آیت‌الله «رضا رمضانی گیلانی» در قسمت دهم ویژه برنامه اینترنتی «رو به آسمان» که به مناسبت ماه مبارک رمضان پخش می‌شود، با اشاره به ضرورت اجرای احکام الهی، اظهار کرد: اسلام فقط احکام فردی ندارد بلکه بخش عمده‌ای از این احکام، احکام اجتماعی است.

دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) با اشاره به اینکه توجه به چالش‌‌ها، مشکلات اجتماعی و درماندگی‌هایی که برخی مواقع در جامعه ایجاد می شود، امری ضروری است، افزود: توجه به فقرا، مساکین و دستگیری از ایتام و حفظ مال یتیم در آیات و روایات بسیار سفارش شده است.

وی با بیان اینکه امیرالمومنین (ع) پدر یتیمان بودند و در وصیت خودشان نیز نسبت به ایتام سفارش کرده‌اند، تاکید کرد: نوع برخورد حضرت علی(ع) با ایتام و همچنین علاقه فرزندان یتیم به حضرت، بسیار روایت شده است.

آیت‌الله رمضانی، یتیم‌نوازی را از ویژگی‌های برجسته زندگی امیرالمومنین(ع) برشمرد و گفت: در دعاهای مختلف، از خداوند متعال می‌خواهیم که به ما روزی دهد تا با ایتام مهربان باشیم.

دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) به آثار و نتایج سرپرستی از ایتام اشاره کرد و گفت: در برخی از روایات آمده، اگر کسی بتواند یتیمی را سرپرستی کرده و او را بی نیاز کند، خداوند بهشت را بر او واجب می‌کند و در مقابل کسی که مال یتیم را بخورد، آتش جهنم بر او واجب می‌شود.

وی به توصیه پیامبر اکرم(ص) در مورد یتیم‌نوازی اشاره و خاطرنشان کرد: به گفته حضرت، ترحم و دست کشیدن بر سر یتیم‌، قساوت قلب را از بین می‌برد.

آیت‌الله رمضانی با بیان اینکه خداوند متعال توجه ویژه به فرزندان یتیم دارد، افزود: هیچ مرد و زن مؤمنی نیست که دستش را بر سر یتیم بزند، مگر اینکه خداوند به هر مویی که دستش بر آن کشیده شده، حسنه می‌نویسد.

دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) با اشاره به اینکه یتیم‌نوازی سبب نورانیت در انسان می‌شود، خاطرنشان کرد: بهترین خانه‌ها، خانه‌هایی است که یتیم را سرپرستی و نگهداری می‌کند.

وی به وجود موسسات مختلف نگهداری از ایتام اشاره و تاکید کرد: با این وجود، نقشی که خانواده می‌تواند در تربیت ایتام و یتیم‌نوازی داشته باشد، خیلی متفاوت و تاثیرگذار است.

آیت‌الله رمضانی اظهار کرد: البته خیرین در حد توان می‌توانند با سرکشی از مراکز نگهداری ایتام، درآغوش گرفتن کودکان یتیم و تقبل هزینه‌های این عزیزان، در ثواب این عمل خداپسندانه شرکت کنند.

دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) به آثار اجتماعی یتیم‌نوازی در جامعه اشاره و تاکید کرد: امروزه، یتیم‌نوازی می‌تواند کمک کند تا از معضل فقر عاطفی در جامعه کاسته شود.

وی با بیان اینکه فرزندان یتیم، نیازمند دلجویی، تفقد و سرکشی هستند، خاطرنشان کرد: امیرالمومنین(ع) در این اقدام به عنوان الگو بودند و همواره ایتام را مورد توجه قرار می‌دادند.

آیت‌الله رمضانی در پایان اذعان کرد: خوشبختانه امروزه مشاهده می‌کنیم که بسیاری از ایتام در جامعه به رتبه‌های برتر علمی، فرهنگی و اجتماعی رسیده‌اند.

----------------

پایان پیام/ 344

برچسب‌ها