سخنرانان وبینار "پیامبر رحمت، محور وحدت" اقدام موهن نشریه شارلی ابدو در اهانت به ساحت مقدس پیامبر(ص) را محکوم کردند.

۱ آذر ۱۳۹۹ - ۰۷:۵۶
اهانت به پیامبر رحمت، توهین به تمام بشریت است

به گزارش خبرگزاری اهل بیت(ع) ـ ابنا ـ سخنرانان وبینار «پیامبر رحمت، محور وحدت» که با همکاری رایزنی فرهنگی ایران در لبنان برگزار شد، ضمن محکوم کردن اقدام موهن نشریه شارلی ابدو در اهانت به ساحت مقدس پیامبر(ص)، تأکید کردند: اهانت به پیامبر رحمت، توهین به تمام بشریت است.

با همکاری رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در لبنان و دبیرخانه جهانی مقابله با جریان‌های افراطی و تکفیری و مؤسسه دارالاعلام لمدرسه اهل البیت، وبینار بین‌المللی «پیامبر رحمت، محور وحدت» را برگزار کرد.

در این وبینار، محورهایی پيرامون آموزه‌های قرآنی رحمت، تعامل مهربانانه اسلام با غیر مسلمانان و ابعاد رحمت جهانی پیامبر رحمت و نيز، جلوه‌هایی از رحمت در سیره پیامبر اكرم(ص) ارائه شد.

حجت‌الاسلام والمسلمين محمدرضا خوشخو، معاون بين‌الملل دبيرخانه در سخنان خود، اهانت‌هایی که از سوی افراد سرشناس متوجه پیامبر گرامی اسلام می‌شود را مخدوش كردن چهره اسلام و آموزه‌های ارزشمند آن معرفی کرد و از علمای همه ادیان خواست تا آن را محکوم کنند.

در ادامه، سید ضیا الدین مکی، رییس مرکز اسلامی فرانسه، نیز در سخنانی به ابعاد شخصیتی نبی مكرم اسلام از جمله رحمت و عدالت ایشان اشاره کرد و گفت: تمام جوانب زندگی پیامبر اكرم سرشار از رحمت بود، رحمتی که تمام انسان‌ها را فراگرفته و منحصر به مسلمانان نيست.

وی افزود: کسی که به چنین شخصیت بزرگی اهانت می‌کند یا جاهل به این عظمت بوده و یا در خدمت به اهداف گروهی خاص، خود را به تغافل زده است.

عباس خامه‌یار، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در لبنان با معرفی رسول گرامی اسلام، به عنوان محور وحدت ميان ما، گفت: زندگی پیامبر اکرم(ص) سراسر رحمت و رأفت بوده و منشأ الهی دارد. آن حضرت بهترین خلق خدا بود و اهانت به ایشان نه تنها اهانت به اسلام و مسلمین بلکه اهانت به تمام بشریت است.

وی با بیان اینکه حضرت ختمی مرتبت به تمام انسان‌ها و حتی حیوانات رحمت داشت، افزود: اسلام دین عقلانیت، عدالت و رحمت است و باید از تعالیم قرآنی که نبی اکرم برای بشریت به ارمغان آورده است، بهره برد.

امام جمعه پاوه ماموستا ملاقادر قادری در این مراسم، اظهار کرد: همه دین اسلام رحمت است؛ واژه رحمت بارها در قرآن کریم ذکر شده و دلالت بر دینی دارد كه رسول خدا(ص) برای ما آورده است، دین رحمت است؛ پیامبر (ص) خود رحمتی برای کل بشریت بوده و دینی که آورده نیز رحمت است.

وی بیان کرد: رفتاری که امروز از سوی مدعیان اسلام شاهد آن هستيم، تهمت به اسلام بوده و حیات رسول خدا(ص) و یاران او از این گونه اعمال به دور است.

کشیش عبدو رعد، رییس جمعیت «الناس للناس» از لبنان با بيان اينكه افراط گرایی، تکفیر و جنگ‌های مذهبی بزرگترین مشکل امروز ما بوده و رحمت نیاز امروز جهان ماست، گفت: طبق آیات قرآن، پیامبر(ص) رحمتی برای تمام بشريت بوده و نمی‌توان تصور کرد، کسی اسم خدا و یا رسول خدا(ص) را بر زبان جاری كند و همزمان قتل و کشتار می‌کند و با تكيه بر تفسير اشتباه از آيات کار خود را توجیه می‌کنند و کشتن دیگران را مباح می‌دانند.

وي با تأکید بر دعوت تمامی ادیان به رحمت افزود: مشکل این است که ما مسلمانان و مسیحیان در پی اموری می‌روند كه خواست خدا نبوده و به نفع جامعه نیست؛ اهانت تنها به پیامبر اسلام(ص) نبوده، و به مسیح نيز توهين شده ... و مواردی وجود داشته؛ حال آنکه هیچ كدام از این رفتارها جایز نیست و سخنرانان دینی و سیاسی نيز نباید در كلام خود اين مسائل را بدون تفكيك از يكديگر مطرح کنند.

شیخ ماهر مزهر، مسئول روابط خارجی تجمع علمای مسلمین لبنان نیز تصریح کرد: توهین‌هایی که علیه پیامبر گرامی اسلام صورت می‌گیرد، مربوط به الان نیست و از همان زمانی که ایشان به رسالت برگزیده شد این اهانت‌ها وجود داشته است.

* رسول خدا(ص) رحمتی برای تمام بشریت است

مولوی اسحاق مدنی، عضو شواری عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی نيز با بیان اینکه طبق آیات قرآن کریم، رسول خدا(ص) رحمتی برای تمام بشریت اعم از مسلمان و غیر مسلمان و حتی حیوانات است، هرگونه توهین به ساحت مقدس ایشان را تقبیح کرد.

وی ادامه داد: وقتی قرآن می‌خوانیم مشاهده می‌کنیم که به تمام شبهات در مورد ادیان مختلف پاسخ داده شده است، از جمله اینکه قرآن کریم، حضرت مریم را از تهمتهایی که علیه ایشان صورت گرفته بود، تبرئه می‌کند.

مولوی اسحاق مدنی افزود: قرآن می‌گوید تفاوتی ميان هیچک از انبیا قائل نيست و همه آنها امت واحدی را تشکیل می‌دهند و اهانت به انبيا در هیچ دینی جایز نیست، عاقبت اهانت به نبی مکرم  اسلام همان عاقبت توهین به مسیح و دیگر پیامبران است.

محمد حسن زمانی، مسئول دفتر امور اجتماعی و سیاسی حوزه، دیگر سخنران این وبینار بود که با اشاره به آیاتی از قرآن کریم به بیان ویژگی‌های رسول خدا از جمله رحمت خاص ایشان پرداخت و هرگونه توهین به آن ساحت مقدس را تقبیح کرد.

گفتنی است؛ حجت‌الاسلام والمسلمین محمدرضا خوشخو، معاون بین‌الملل دبیرخانه کنگره جهانی مقابله با جریان‌های افراطی و تکفیری، اداره اين وبينار را بر عهده داشت.

...........................
پایان پیام/ 167