وزیر کشور با بیان اینکه در بازه زمانی امسال ۲۰ گروه عملیاتی تروریستی و انتحاری شناسایی و دفع شدند، گفت: در این بازه زمانی ۵ گروه دستگیر شدند که متاسفانه یک گروه نیز موفق به عملیات تروریستی شد.

۱۶ آذر ۱۳۹۵ - ۱۹:۵۲
شناسایی و دفع 20 گروه تروریستی در ایام اربعین امسال

به گزارش خبرگزاری اهل‌بیت(ع) ـ ابنا ـ عبدالرضا رحمانی فضلی عصر امروز در سی و هشتمین نشست ستاد اربعین حسینی با ارائه گزارش عملکرد انجام گرفته در ایام اربعین حسینی سال 95 اظهار کرد: تلاشهای زیادی از سوی مردم عراق و ایران و مسئولان دو کشور انجام گرفت و خوشبختانه شاهد حضور میلیونی زائران اربعیم حسینی در این مراسم بودیم.

وی ادامه داد: تلاشهای زیادی در حوزه امنیت زائران اربعین حسینی انجام گرفت و متاسفانه حادثه‌ای در روزهای انتهایی این مراسم برای زائران به وجود آمد که برای ما بسیار تلخ بود.

وزیر کشور تصریح کرد: با همه تلاشهایی که در حوزه امنیت انجام گرفت، تروریست‌ها از خلأ امنیتی سوءاستفاده کردند و این مسئله موجب رنجش خاطر زوار و مسئولان دو کشور شد.

رحمانی فضلی با بیان اینکه در بازه زمانی اربعین امسال 20 گروه عملیاتی تروریستی و انتحاری دفع شدند، عنوان کرد:‌ در این میان، پنج گروه تروریستی دستگیر شدند و متاسفانه یک عملیات نیز انجام گرفت که منجر به شهادت تعدادی از زائران شد و امیدواریم این مسئله در سالهای بعد تکرار نشود.

وی درباره موضوع ویزای زائران اربعین حسینی اظهار کرد: امسال تلاشهای لازم برای لغو روادید انجام گرفت اما طرف مقابل با این امر موافقت نکرد و سعی در حل این مسئله خواهیم داشت.

وزیر کشور ادامه داد: در صورت عدم لغو روادید نیز پیگیری‌های لازم برای مانیفستی شدن یا شخصی شدن ویزای اربعین انجام می‌گیرد.

وزیر کشور با تقدیر از همه دستگاه‌هایی که در ایام اربعین مشارکت داشتند گفت: امسال نزدیک به 2 میلیون و 400 هزار نفر از خدمات مختلف در ایام اربعین حسینی بهره گرفتند و در این فاصله زمانی 20 روزه رضایت مناسب زائران را به همراه داشته است.

رحمانی فضلی ادامه داد: وزارت امور خارجه در امر ویزا، وزارت بهداشت ، هلال احمر و اورژانس در زمینه خدمات درمانی به زائران، نیروی انتظامی و راهور ناجا در رابطه با حمل و نقل عمومی، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و بسیج درباره خدمات‌رسانی و امنیت زائران بسیار مناسب عمل کردند.

وی تصریح کرد: بیش از یک میلیون و 700 هزار نفر از زائران اربعین حسینی خدمات درمانی لازم را دریافت کردند و روند مناسبی را شاهد بودیم اما متاسفانه حادثه‌ای تلخ در انتهای ایام اربعین رخ داد که باعث رنجش خاطر همه افراد شد.

وزیر کشور با بیان اینکه سپاه و بسیج به همراه ستاد کل نیروهای مسلح خدمات بسیار مناسبی را در مرز مهران و سایر مرزها انجام دادند گفت: بیش از 1400 دستگاه اتوبوس، غذا و دارو در ایامی که مرز مهران مسدود شده بود به این منطقه اعزام شد و خوشبختانه طی 24 ساعت مشکلات پیش آمده در حضور افراد دارای ویزا و بدون ویزا حل و فصل شد.

رحمانی فضلی تصریح کرد: خوشبختانه در بازه زمانی اربعین حسینی مسئولان نیروی انتظامی، فرماندهی مرزبانی، حمل و نقل ترافیک و بسیج به همراه دستگاه‌های متولی پای کار بودند و این کار سخت را به خوبی پشت سر گذاشتیم.

وی عملکرد شهرداریها و شهرداری تهران را ستودنی دانست و گفت: شهرداری تهران به همراه سایر شهرداریها در زمینه حمل و نقل زائران اربعین حسینی و خدمات در کشور عراق فعالیت بسیار مثمر ثمری داشت.

وزیر کشور تصریح کرد: امسال 230 هزار پارکینگ برای زائران اربعین ایجاد شد که نسبت به سال گذشته رشد قابل ملاحظه‌ای را در زیرساختها شاهد بودیم.

رحمانی فضلی درباره امنیت زائران اربعین حسینی نیز گفت: وزارت اطلاعات کار امنیت و امنیت پنهان را به خوبی انجام داد و حتی در مقدمه ایام اربعین نیز یک گروه جعل گذرنامه و ویزای اربعین حسینی دستگیر شدند که باعث تسهیل در صدور ویزای قانونی شد.

وی عملکرد دولت و مردم عراق را بسیار مناسب دانست و عنوان کرد: استقبال بسیار خوبی از زائرین اربعین حسینی و از این میهمان‌نوازی عراقی‌ها و مردم خوب کشورمان در مرزهای سه‌گانه تشکر می‌کنیم.

وزیر کشور خاطرنشان کرد: قبل از ایام اربعین حسینی خدمت رهبر معظم انقلاب رسیدم و گزارشی درباره اربعین به ایشان ارائه کردم؛ البته ایشان نیز تاکید داشتند که مراسم اربعین حسینی به صورت کامل مردمی باشد و مراعات حال زوار نیز صورت بگیرد که هماهنگی‌های لازم از سوی رئیس جمهوری و معاون اول رئیس جمهور نیز به خوبی انجام گرفت.

رحمانی فضلی افزود: اربعین موضوعی بود که کل نظام پای کار آمدند و تاسیس ستاد مرکزی اربعین هم پیشنهاد دولت و تاکیدات رهبر معظم انقلاب بود.

وی تصریح کرد: بعد از ایام اربعین نیز گزارشی به دفتر مقام معظم رهبری ارائه کردم و از طرف ایشان نیز ابراز رضایت صورت گرفت؛ هرچند حادثه پیش آمده در انتهای اربعین قلب همه ما را جریحه‌دار کرد اما در کل برنامه مناسبی انجام گرفت.

وزیر کشور ابراز امیدواری کرد که دبیرخانه ستاد مرکزی اربعین تشکیل شود و این دبیرخانه به صورت فعال به بررسی نقاط قوت و ضعف برگزاری مراسم اربعین بپردازد.

به گفته رحمانی فضلی مراسم اربعین حسینی باید به صورت مردمی برگزار شود چرا که اساس کار مردم هستند و وزارت کشور باید موضوع نظارت و رفع دغدغه‌ها را مدنظر داشته باشد.

وی با بیان اینکه موضوع امنیت زائران باید در دستور کار قرار گیرد،گفت: خلاء‌های امنیتی که امسال خود را نشان داد باید رفع شود و این مهم مدنظر خواهد بود.

وزیر کشور تصریح کرد: باید مسئله حرکت کاروانی و سازماندهی شده زائران در سال آینده مدنظر قرار بگیرد و این کار در استانها قابل انجام است؛ البته امسال تلاشهایی برای حرکت کاروانی انجام گرفت اما به صورت کامل نبود.

رحمانی فضلی با بیان اینکه مرز خسروی می‌تواند یکی از محورهای عبور و مرور زائران اربعین حسینی باشد، گفت: ما مرز خسروی را پیشنهاد داده بودیم چرا که این مبداء به طور کامل آماده است و امیدواریم سال آینده با عملیاتهایی که در کشور عراق صورت می‌گیرد امنیت بیشتری را در مسیر خسروی و شرق عراق شاهد باشیم تا زائران اربعین حسینی به طور کامل از این نقطه استفاده کنند.

وی ضمن تقدیر از ساکنان مرزهای شلمچه، مهران و چذابه گفت: خوشبختانه امسال استقبال خوبی از ساکنان مرزهای سه‌گانه انجام گرفت و توزیع مناسبی نیز در میزان عبور و مرور و زمان سفر از سوی زائران انجام شد.

...............
پایان پیام/ 268

برچسب‌ها