لاریجانی طی یادداشتی در صفحه شخصی خود نوشت: واقعیت این است که مسئله شاخصه‌های داوری را نباید در دل تاریخ بجوییم بلکه آن را باید در روزگار خود بیابیم.

۲۳ فروردین ۱۳۹۵ - ۰۵:۳۹
شاخصه‌های داوری را در روزگار خود باید بجوییم نه در دل تاریخ

به گزارش خبرگزاری اهل‌بیت(ع) ـ ابنا ـ «علی لاریجانی» رئیس مجلس شورای اسلامی در صفحه شخصی خود مطلبی با عنوان «تاریخ شمشیر دو لبه» منتشر کرد که متن کامل آن به شرح زیر است:

* تاریخ شمشیر دولبه

اومبرتو اکو فیلسوف و نویسنده ایتالیایی در کتاب "فاشیسم ابدی" مطلبی تحت عنوان ارتجاع در دنیای پست مدرن دارد که جالب است:

... از یاد نبریم که دنیای اسلام، مردانی چون ابن سینا به جهان داد که در بخارا نزدیک افغانستان فعلی به دنیا آمد و مسلمان‌‌هایی مثل ابن رشد، کندی، ابن باجه، ابن طفیل، ابن خلدون به دنیا عرضه کردند که ابن خلدون را غربی‌ها پدر علوم اجتماعی می‌دانند.

.... «عرب‌های مسلمان اسپانیا، دانش‌هایی چون جغرافیا، نجوم، ریاضیات یا پزشکی را در دوره‌ای که جهان مسحیت در خواب غفلت به سر می‌برد، گسترش دادند، به یاد داشته باشیم زمانی که ما یهودی‌ها را در گتو شکنجه کرده بودیم، اعراب مسلمان اسپانیا در حق مسیحیان و یهودیان تسامح و روا داری داشتند.»

.... صلاح الدین ایوبی هنگامی که قدس را برای دومین بار فتح کرد، نسبت به مسیحیان بسیار مهربان‌تر و دل رحم تر بود تا مسیحیان که در غلبه مجدد بر قدس با مسلمانان رفتار کردند.»

.... تاریخ شمشیر دولبه است، رهبران ترک دشمنان خود را به صلابه می‌کشیدند، اما رهبران ارتدکس بیزانس، چشمان جانشینان خطرناک خود را از حدقه بیرون می‌آوردند و کاتولیک‌ها «برونو» را سوزاندند و فرانسوی‌ها کشتار «سن بارتلمی» را به راه انداختند. آیا باید نتیجه بگیریم که آن‌ها وحشی هستند؟

دزدان دریایی عرب به بنی آدم رحم نکردند ولی دریانورد‌های امپراتوری بریتانیا، با جواز مهر خورده ملکه اسپانیایی را در جزیره کارائیب به خاک و خون کشیدند.

بن لادن و صدام برای تمدن غرب دشمنان وحشتناکی بودند اما در دل تمدن غرب هم مردانی مثل هیتلر و استالین پرورده شدند.

نه واقعیت این است که مسئله شاخصه‌های داوری را نباید در دل تاریخ بجوییم بلکه آن را باید در روزگار خود بیابیم.

……………..
پایان پیام/ ۲۷۰

برچسب‌ها