مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور هدف برگزاری همایش‌های کتاب سال حوزه را، گسترش بعد فرهنگی کشور خواند و اظهار داشت: بالا بردن سطح آگاهی فرزانگان حوزوی و اصحاب فکر و فرهنگ با چنین همایش‌هایی می‌تواند صورت گیرد.

۲۹ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۶:۴۳
هدف برگزاری همایش‌ کتاب سال حوزه گسترش بعد فرهنگی کشور است

به گزارش خبرگزاری اهل‌بیت(ع) ـ ابنا ـ مدیر حوزه‌های علمیه سراسر کشور در هفدهمین همایش کتاب سال حوزه که صبح امروز ـ چهارشنبه ۲۹ بهمن ـ در مدرسه امام موسی کاظم (ع) برگزار شد بیان داشت: یکی از رسالت‌های بزرگ و مسئولیت‌های حوزویان، مرجعیت فکری و تولید اندیشه بودن روحانیت و حوزه برای مردم است.

آیت الله سید هاشم حسینی بوشهری خاطر نشان کرد: بخشی از فرهنگ سازی حوزه دقیقا همین است و در آموزه‌های دینی ما نیز بر نقاد بودن و ارائه فکر و اندیشه به جامعه اشاره شده است.

وی افزود: تعبیراتی که در کلام نورانی اهل بیت(ع) می‌بینیم دقیقا بر همین امر اشاره دارد و جامعه علمی هم باید به سمت زایش و رویش پیش برود و فکر تولید شود و اندیشه‌ها حیات و بالندگی یابند.

امام جمعه قم با اشاره به عدم وجود پس‌رفت در حوزه‌های علمیه، گفت: اگر دین داری و خداباوری در جامعه ما وجود دارد، بخاطر تولید علم و اخلاق سالم در کتاب‌ها بوده است.

حسینی بوشهری فلسفه برگزاری همایش‌های کتاب سال حوزه را، گسترش بعد فرهنگی کشور خواند و اظهار داشت: بالا بردن سطح آگاهی فرزانگان حوزوی و اصحاب فکر و فرهنگ با چنین همایش‌هایی می‌تواند صورت گیرد و تولیدات علمی در طول یکسال در حوزه‌های علمیه مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.

وی در ادامه گفت: به باور ما صاحبان آثار، اصحاب قلم و فکر و فرهنگ جزو رزمندگان جبهه‌های فکری و فرهنگی محسوب می‌شوند و با این کار اطلاع رسانی می‌کنیم و سهمی در رشد و باروری فکری حوزه داشته باشیم.

عضو جامعه مدرسین تصریح کرد: در ایران و سایر کشورهای جهان، هر ساله برنامه‌هایی برای معرفی آثار برگزیده وجود دارد و حوزه نمی‌تواند از پیرامون مسائلی که در اطراف ما وجود دارد بی‌تفاوت بگذرد و آن هم با وجود افراد اندیشمند و صاحب فکر.

آیت الله حسینی بوشهری با بیان اینکه اگر سهم گیری آموزش بیش از سهم گیری پژوهش است گفت: ما می‌توانیم روحیهٔ پژوهش را بخصوص برای نسل جوان حوزه تقویت کنیم و نویسندگان بر‌تر را شناسایی کنیم و نسبت به آینده آن‌ها برنامه ریزی کنیم و در سایهٔ برگزاری این همایش فرهنگ پژوهش را استانداردسازی کنیم.

وی افزود: امروز کتاب نوشته می‌شود و پژوهش صورت می‌گیرد ولی کمتر اثری دارای استانداردهای لازم است و ممکن است در نگاه مخاطب این تفکر شکل گیرد که هر کسی که قلمی به دست گیرد می‌تواند شایسته تقدیر قرار گیرد.

عضو مجلس خبرگان رهبری تاکید کرد: ما باید در یکسال اعلام کنیم که در یک سال در زمینه‌های علمی مختلف چه کرده‌ایم و سیر صعودی و یا نزولی داشته‌ایم و مخصوصا فقهی که در نظام فعلی بسیار نیازمند آن هستیم چه آثاری در این زمینه منتشر شده است.

حسینی بوشهری با اشاره به اینکه باید کار بزرگان را بستاییم و الگوی خود قرار دهیم اظهار داشت: باید توجه کنیم که آثار بزرگان در ظرف زمانی خود آن‌ها نگاشته شده است و نباید نقدی به آن وارد کرد.

وی در ادامه گفت: امسال وضعیت ما در رابطه با کتاب از نظر کمی از سال گذشته بهتر است و البته باید توجه کرد که آثار رسیده تنها آثار رسیده به دبیرخانه می‌باشد و نه آثار منتشر شده از سوی حوزویان.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور با اعلام اینکه در علوم انسانی حوزه امسال رشد قابل توجهی داشته است بیان داشت: در رابطه با گسترش کار کتاب، اگر امسال بخواهیم بررسی درستی داشته باشیم باز در این ویژگی کمتر از انتظار ماست و باید ساماندهی شود و از موازی کاری و کارهای تکراری کاسته شود.

آیت الله حسینی بوشهری خاطر نشان کرد: امروزه محققان به راحتی به منابع دسترسی پیدا می‌کنند ولی در گذشته دست یابی به کتب بسیار سخت بود و تنظیم معجم‌ها و فهارس گوناگون بسیار سخت بود.

وی افزود: نسبت به پاره‌ای از موضوعات در گذشته اساسا زمینه پژوهش وجود نداشت و یک محقق باید مسائلی مانند تحدید جان و مال خود را به جان می‌خرید تا در زمینه‌ای به تولید علم بپردازد.

امام جمعه قم بیان داشت: ما اگر راضی به رشد فعلی باشیم حقیقتا جلوی رشد حوزه را گرفته‌ایم و با ناراضی بودن محققان برای هجدهمین کتاب سال حوزه، آثاری را ارائه خواهند کرد که باعث بهت همگان خواهد شد.

حسینی بوشهری به آسیب‌های مسئله تالیف و پژوهش اشاره کرد و اظهار داشت: گاهی پژوهش‌های ما عمق و ژرفی نگری لازم را ندارد و وقتی اسم حوزه بر روی اثری درج می‌شود باید دارای عمق علمی بالایی باشد.

وی در ادامه گفت: ما در زمان حال به نیازسنجی احتیاج داریم و در زمینه‌های گوناگون از جمله کودک، نوجوان، جوان و حتی پیران نیاز به کتاب داریم و محققانی باید باشند که با توجه به نیاز جامعه و توانای خود کتاب بنویسند.

عضو جامعه مدرسین تاکید کرد: ما بار‌ها دست نیاز خود را به سوی مدیران پژوهشی و علمی دراز کرده‌ایم و از آن‌ها خواسته‌ایم که به نیازسنجی بپردازیم.

آیت الله حسینی بوشهری نبودن روش تحقیق در نوشتن تحقیقات را از اسیب‌های آثار علمی حوزه خواند و بیان داشت: طلبه‌ای که می‌خواهد پایان نامه، مقاله و کتاب بنویسد باید از کارگاه‌های علمی پژوهشی برخوردار باشد تا تنها به دانش اکتفا نکنند.

وی افزود: متاسفانه مشکلات فراوانی در سر راه مولفان و محققان وجود دارد ولی متاسفانه از حمایتی برخوردار نشده‌اند و حوزه و سایر دستگاه‌ها به نیازهای محققان رسیدگی کنند.

عضو مجلس خبرگان با اعلام اینکه همایشی در راستای مقالات علمی حوزوی نیز برگزار خواهد شد گفت: سالانه ۱۳۰ نشریه علمی در حوزه منتشر می‌شود و تولید بیش از ۳۵۰ مقالهٔ علمی، همایشی در راستای بررسی و معرفی مقالات و نشریات علمی برگزیده، برگزار خواهد شد.


..........................
پایان پیام/ ۲۲۱

برچسب‌ها